Moja włochata heroina. Trzymaj się, Berciku!
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Moja włochata heroina
mama ale u Ciebie łaciato:)kurcze chyba fajnie jest mie u siebie takie małe smrodki:)
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister
ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
Badylarz
http://imageshack.us/photo/my-images/54 ... 14dwa.jpg/ akuku, kto tam? Śliczny, ciekawski ryjek. Uwielbiam takie zainteresowanie w oczach szczurów
.
Co do wagi, ja mam dorosłych chłopów, a największy ma niecałe pół kilo... Jacyś tacy nieudani, Drobnoustroje (to mi się imię zbiorcze udało...) mają wręcz wagę piórkową, bo podobną do Pchełki - niecałe 300 g
. Takie geny, pewnie szybki metabolizm i wrodzona ciekawość też swoje zrobiła... Bo Drobni istotnie są wszędzie, gdzie się da, czasem mam wrażenie, że się teleportują
.
a Brudnonosa...

http://imageshack.us/photo/my-images/54 ... 14dwa.jpg/ akuku, kto tam? Śliczny, ciekawski ryjek. Uwielbiam takie zainteresowanie w oczach szczurów

Co do wagi, ja mam dorosłych chłopów, a największy ma niecałe pół kilo... Jacyś tacy nieudani, Drobnoustroje (to mi się imię zbiorcze udało...) mają wręcz wagę piórkową, bo podobną do Pchełki - niecałe 300 g

a Brudnonosa...

Cynamon Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Żeeeelki! 
A jakby tak syjamkę nazwać Ryjówką?

A jakby tak syjamkę nazwać Ryjówką?

Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
- Paul_Julian
- Kontakt:
Mnie sie podoba Kawka
Pchła jest faktycznie jak Pchła. Jak byłem u Dulci, to mnie oblazło, nie dało się ani strząsnąć ani wetknąć z porotem do klatki , i jeszce tupało 
A ta ruda plama na zadku Bójku to z racji wieku, Kredka tez tak ma
fajne takie fotki, lubimy duzo szczurostwa.

A ta ruda plama na zadku Bójku to z racji wieku, Kredka tez tak ma

fajne takie fotki, lubimy duzo szczurostwa.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Paul, ale skoro farby do wlosow są na bazie amoniaku, a amoniak jest w rozkladajacym sie moczu, a ściury przez lata się w nim tarzają, to może to faktycznie rozjaśnione dupsko 

Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
- Paul_Julian
- Kontakt:
Nie, bo potem na pleckach tez są rude
Ale ciekawa teoria, mozna by magisterkę machnąć 
No i nie wypada dostojnym szczurkom mówić, ze mają rude zadki od tarzania sie w sikach

No i nie wypada dostojnym szczurkom mówić, ze mają rude zadki od tarzania sie w sikach

Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
Nasz niebieściak właśnie podczytał sugestię, jakoby śliczne rudawości na jej dupce i pleckach miały być skutkiem okładów z uryny i żywo zaprzecza, solidaryzując się z Bójką w słusznym proteście przeciwko takim pomówieniom
Fajnie popatrzeć na foty Twojej gromadki szczurków i nowych w stadku. Dzieciaczki: słodkie żelki; "rodzynek" na pleckach całkiem rozbrajający. Dziewuszka z Łodzi też śliczna, aż się chce ucałować ten jej nosek jak z sadzy
http://img685.imageshack.us/img685/1089 ... 2dt.th.jpg Na drugim planie uszko innej panny w zabawny sposób weszło w kadr, dzięki czemu Plamcia wygląda niczym mały szczurzy nosorożec.
Dobrze czytać, że Beziutka w formie, oby tak dalej! Za Pierdółkę i Gryzeldę trzymamy kciuki, coby się paskudztwa nie rozrastały więcej i dały dziewczynom spokój. Ślemy głaski dla wszystkich ogonków; dla Moni takie bardziej "aksamitne"
Dla Psotki [*]

Fajnie popatrzeć na foty Twojej gromadki szczurków i nowych w stadku. Dzieciaczki: słodkie żelki; "rodzynek" na pleckach całkiem rozbrajający. Dziewuszka z Łodzi też śliczna, aż się chce ucałować ten jej nosek jak z sadzy

http://img685.imageshack.us/img685/1089 ... 2dt.th.jpg Na drugim planie uszko innej panny w zabawny sposób weszło w kadr, dzięki czemu Plamcia wygląda niczym mały szczurzy nosorożec.

Dobrze czytać, że Beziutka w formie, oby tak dalej! Za Pierdółkę i Gryzeldę trzymamy kciuki, coby się paskudztwa nie rozrastały więcej i dały dziewczynom spokój. Ślemy głaski dla wszystkich ogonków; dla Moni takie bardziej "aksamitne"

Dla Psotki [*]
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
E.. Nie taki Pączuś z niej..Jeszcze widać zarys łapek
Dziewuszka troszkę przytyła przez święta ale to normalne :)Brudnonose Cudo Ci się trafiło - a może to bardziej jej się trafiło.. Pomysłu na jej imię nie mam ale apeluję o pozostawienie Czarnodupki 

http://imageshack.us/photo/my-images/14/dsc0096ob.jpg/ Ale miały wyżerkę. 
http://imageshack.us/photo/my-images/687/elkid.jpg/ Słodkości.

http://imageshack.us/photo/my-images/687/elkid.jpg/ Słodkości.

9 duszyczek za TM [*]
- Dulcissima
Ha.. Wzięłam się dziś za oswajanie Brudnonoski
Jest strasznie płochliwa, kiedy wzięłam ją na ręce, zaczęła się strasznie trząść. Teraz siedzi pod połą polaru i łypie na mnie tymi porzeczkowymi oczkami. Ale przynajmniej dygotać przestała

I jako bonus Pchełka a w tle mój TŻ - od razu widać, kto tu rządzi

Jest strasznie płochliwa, kiedy wzięłam ją na ręce, zaczęła się strasznie trząść. Teraz siedzi pod połą polaru i łypie na mnie tymi porzeczkowymi oczkami. Ale przynajmniej dygotać przestała

I jako bonus Pchełka a w tle mój TŻ - od razu widać, kto tu rządzi

Za TM: jedna psia i 25 szczurzych duszyczek ['] ['] [']
Moje stadko: Carbon, Freja, Perełka, Gruba Berta, Fuf & Mort, Wiesio, Pyrek & Skwarek <3
Moje stadko: Carbon, Freja, Perełka, Gruba Berta, Fuf & Mort, Wiesio, Pyrek & Skwarek <3
Widzę, że z tych 99,9% zrobił się temat zamknięty i domek stały
Super
Mizianko dla całego stadka!

Super

Mizianko dla całego stadka!
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Do zobaczenia Skarby moje...
- Dulcissima
Ponieważ dzisiaj niedziela i powinnam siedzieć nad nauką na jutro, zajęłam się sprzątaniem szczurzego pałacu 
W międzyczasie stado (za wyjątkiem Pchełki) zamknięte było w drugiej wolierze, która wegetuje u mnie w pokoju
Pchełka niestety jest za chuda i wyłazi między prętami - dla reszty smoczyc jest to niewykonalne. Pchła była więc zamknięta w mniejszej klatce, w której tymczasowo rezydują Brudnonosa i Czarnodupka, razem z obiema dziewczynkami. Nie było między nimi wielu konfliktów, jedynie parę krótkich starć wzrokowych. W międzyczasie posprzątałam klatkę, i oto efekty:

Po wprowadzeniu do klatki Pchełki i nowych lokatorek, Szefowa od razu zajęła się walką z nowym hamakiem (tym czerwonym). Nie mam pojęcia, co w nim jej się nie spodobało
ale usiadła w środku i zaczęła go tarmosić na wszystkie strony. Póki co Brudnonosa i Czarnodupka z zaciekawieniem oglądają klatkę starszych dziewczyn (te w tej chwili zajmują się kolacją, jeszcze w mniejszej wolierze). Za kilka minut zacznie się pierwsze spotkanie na w miarę neutralnym terenie (czyli na kanapie).
Reszta plus ewentualne więcej fotek - prawdopodobnie jutro. Nie wiem, czy będę miała dużo czasu, bo jutro prosto po powrocie z uczelni biorę Gryzię i Pierdółkę na wizytę u weta. Dzisiaj zauważyłam, że u Pierdoły robi się drugi guzek i niestety trzeba będzie ciachać

W międzyczasie stado (za wyjątkiem Pchełki) zamknięte było w drugiej wolierze, która wegetuje u mnie w pokoju

Pchełka niestety jest za chuda i wyłazi między prętami - dla reszty smoczyc jest to niewykonalne. Pchła była więc zamknięta w mniejszej klatce, w której tymczasowo rezydują Brudnonosa i Czarnodupka, razem z obiema dziewczynkami. Nie było między nimi wielu konfliktów, jedynie parę krótkich starć wzrokowych. W międzyczasie posprzątałam klatkę, i oto efekty:

Po wprowadzeniu do klatki Pchełki i nowych lokatorek, Szefowa od razu zajęła się walką z nowym hamakiem (tym czerwonym). Nie mam pojęcia, co w nim jej się nie spodobało

Reszta plus ewentualne więcej fotek - prawdopodobnie jutro. Nie wiem, czy będę miała dużo czasu, bo jutro prosto po powrocie z uczelni biorę Gryzię i Pierdółkę na wizytę u weta. Dzisiaj zauważyłam, że u Pierdoły robi się drugi guzek i niestety trzeba będzie ciachać

Nie cierpię złych wiadomości.. A klatencja superaszcza.. Już widzę jaki porządek moi chłopcy by tam zrobili 

- Dulcissima
Krótki update, tym razem bez zdjęć. Właśnie wróciłyśmy od weterynarza. Nie jest dobrze.
U Gryzeldy pani doktor domacała się jeszcze guzka w kroczu, u Pierdółki najprawdopodobniej jeden z guzisków jest złośliwy
We środę o 14 jedziemy na ciachanie.
Wracam do nauki, może jeszcze dzisiaj wieczorem spróbuję dalej zaznajamiać dziewczyny z brudnonosą i Czarnodupką.
p.s. Z dobrych wiadomości - zaliczyłam dzisiaj pierwszy przedmiot na studiach. Na 5
U Gryzeldy pani doktor domacała się jeszcze guzka w kroczu, u Pierdółki najprawdopodobniej jeden z guzisków jest złośliwy

We środę o 14 jedziemy na ciachanie.
Wracam do nauki, może jeszcze dzisiaj wieczorem spróbuję dalej zaznajamiać dziewczyny z brudnonosą i Czarnodupką.
p.s. Z dobrych wiadomości - zaliczyłam dzisiaj pierwszy przedmiot na studiach. Na 5

paskudne gzuy;/ niech przestana istniec raz!
tez mi dokuczyły strasznie tzn nie mi bo to nieja miałam je wycinane w sumie 3 razy (bedzie i 4-ty)
gratuluje pierwszego egzaminu:D
tez mi dokuczyły strasznie tzn nie mi bo to nieja miałam je wycinane w sumie 3 razy (bedzie i 4-ty)
gratuluje pierwszego egzaminu:D
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister