KRAKÓW/ZAKOPANE samiczka szczurek przygarnę/kupię!!!

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

natalijka

KRAKÓW/ZAKOPANE samiczka szczurek przygarnę/kupię!!!

Post autor: natalijka »

Witam od dłuższego czasu szukam samiczki najlepiej białej i w miarę jak najmłodszej, czyli min. 5 tyg do kupienia/oddania. Bardzo zależy mi na takiej ponieważ kiedyś miałam taką "Pusię" niestety zmarła na nowotwór....... Bardzo proszę o informację. Jestem z Zakopanego, ale studiuję w Krakowie!!!! Pozdrawiam Natalia
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: KRAKÓW/ZAKOPANE samiczka szczurek przygarnę/kupię!!!

Post autor: smeg »

Masz już jakieś szczury? Jeśli nie, to koniecznie przygarnij przynajmniej 2 tej samej płci, bo to zwierzęta stadne i jeden będzie samotny i nieszczęśliwy. Poczytaj najpierw jak najwięcej o szczurach i ich potrzebach, a potem przygarniaj :)

http://szczury.org/viewtopic.php?f=161& ... &start=135 - niedawno ratowaliśmy szczurki-albinoski z Warszawskiego laboratorium, część z nich nadal szuka domu.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
natalijka

A wiec o szczurach wiem dosyc sporo, nie jest to moja pierwsza przygoda. Dostałam raz na dzień dziecka od taty szczurka było to jak miałam jakies 13 lat(teraz mam 21), okazało się że Benek brunatny szczur okazał się Panią Benkową i na żwiat przyszło 5 malenstw pamiętam to jak dzis!! Ja sie cieszyłam, mama nie za bardzo. Oczywiscie pierwsze co to telefon do taty, a ze tata weterynarz to od razu wszystko wytlumaczył, do tego kupilam ksiazki i jakos odchowałam te kluseczki :D Bałam się jak nie wiem by czasem ich nie dotknąć :D No i z tych 5 maluszków, zostawiłam jedną samiczkę Pusię białego albinoska takiego, no i oczywiscie matke, niestety nie lubialy sie za bardzo wiec trzymalam je w osobnych klatkach, potem Benowa(mamusia) zmarła, najprawdopodobniej smiercia naturalną, i Pusia została sama. Wrecz przeciwnie nie bylo jej smutno!! Poswiecalam jej duzo czasu, byla nauczona ze zawsze po szkole ja otwieram klatke klade reke i ona tup tup tup na moje ramie i tak zwiedzala swiat! Niestety tak jak napisalam, miala nowotwor, urosła jej wielkaaaa bula na sutkach i niestety w Zakopanem nikt nie chcial podjac się operacji, zmarła. Dlatego szukam takiego samego z czystego sentymentu. Długo się zastanawiałam nad powrotem do posiadania szczurka, i jezeli nie znajde bialego to sobie daruje.... Proszę o pomoc i informacje~!!! Natalia
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Ale jeśli byłaś w szkole albo spałaś, szczurek musiał siedzieć sam w klatce. Myślisz że wtedy też była taka wesoła? Nikt z nas nie trzyma szczurów pojedynczo i nikt nie odda Ci szczurka, jeśli będziesz go chciała trzymać w samotności ;) Wiesz w jaki sposób w laboratoriach wywołuje się u szczurów depresję? Trzymając je w samotności.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... n_US#gid=0 - tu masz spis szczurków do wzięcia, wolne są te, które mają pusto w rubryce "dom stały". Zajrzyj do tabelki "Labiki z Warszawy", to są białe szczurki. Są 2 samiczki u mini w Poznaniu albo u IHime w Łodzi, możesz znaleźć te użytkowniczki tutaj na forum i napisać do nich prywatną wiadomość z zapytaniem ;)

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

Wiesz o tym, że nikt nie odda ci szczura tutaj jeśli będzie samotny?
Jeśli weźmiesz siostry to nie powinno być żadnych problemów z łączeniem i się ze sob dogadają.
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
natalijka

No ok, ale jak miałam wtedy rodzeństwo one się gryzły dlatego musiałam je oddać, nie wiem może to po prostu wyjątek był u mnie. Poszukam, aczkolwiek wolałabym jednego. Tak czy siak zapytam. Dziękuję :) :)
Awatar użytkownika
Kameliowa

Są tutaj osoby które zajmują się szczurami od lat praktycznie, więc wierz nam, że maja rację. Szczur jest stadny i jest szczęsliwy jak ma towarzysza :) Małe szczurki sa teraz do oddania np tu: http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=34363

Transport z Łodzi do Krakowa raczej jest dosyć często, więc nie masz się co martwic.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
natalijka

Nie śmiem zaprzeczać, piszę tylko jak było u mnie :) Szukam albinoska, te są śliczne ale niestety, będę szukać dalej, nie spieszy mi się :)))) Dziękuję za pomoc i jakby coś to czekam dalej na informacje !! :D
Awatar użytkownika
Kameliowa

cieszę się, bo widzisz, pewna część właśnie nie chce albinosów, bo się boi czerwonych oczu :)

Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Przecież podałam Ci kilka postów wyżej link do albinosków.

natalijka

Wiem, nie powiedziałam że z niego nie skorzystam :)) Dziekuje
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”