Pawłowe szczursieny
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Pawłowe szczursieny
Wielka wyprawa już jutro czy za tydzień? Powodzenia, całus w Sorankowy nosek.
- Paul_Julian
- Kontakt:
Za tydzien 

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
- Paul_Julian
- Kontakt:
Świat u nas zwolnił. Siedzimy sobie cichutko, Kredka co jakis czasu siedzi sobie napuszona, Soran obok niej i tak dwa sobie zipią.
Chciałbym, zeby doczekała połaczenia z brzdącami, bo na razie nie łączę.Spotkanie na łózku to jedno, a halasy i biegające małolaty niemal po głowie , to za dużo nerwów na alfę.
Wyjazd jest ryzykowny, boję się tej podrózy. Ale siedzenie w domu jest gorsze, mam tylko nadzieję, że obydwa dostaną leki i szybko sie im polepszy. Chciałbym, zeby Kredka sobie umarla spokojnie, we snie. A nie, ze muszę latać i na gwałt szukać weta, który jej pomoże odejść
Wet nie dał rady jej osłuchać, za mocno gwiżdże
Malolaty rozrabiają, osikują bok metalowej miski z jedzeniem. Mysia czasem sobie kichnie i dość głosno niucha. Mam nadzieję, ze tak ma z natury albo to ślady po przeziebieniu, a nie nowe choróbsko.
Chciałbym, zeby doczekała połaczenia z brzdącami, bo na razie nie łączę.Spotkanie na łózku to jedno, a halasy i biegające małolaty niemal po głowie , to za dużo nerwów na alfę.
Wyjazd jest ryzykowny, boję się tej podrózy. Ale siedzenie w domu jest gorsze, mam tylko nadzieję, że obydwa dostaną leki i szybko sie im polepszy. Chciałbym, zeby Kredka sobie umarla spokojnie, we snie. A nie, ze muszę latać i na gwałt szukać weta, który jej pomoże odejść

Wet nie dał rady jej osłuchać, za mocno gwiżdże

Malolaty rozrabiają, osikują bok metalowej miski z jedzeniem. Mysia czasem sobie kichnie i dość głosno niucha. Mam nadzieję, ze tak ma z natury albo to ślady po przeziebieniu, a nie nowe choróbsko.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
Oby w domowym zaciszu szczuraski spokojnie nabierały siły i zrelaksowały się mimo wiatru za oknem;
miejmy nadzieję, że podróż minie dobrze i zaowocuje poprawą po lekarstwach, pozwalając - choćby w wolniejszym tempie - nadal cieszyć się przyjemnościami każdego dnia.
Wygłaszcz ogonki ode mnie

Wygłaszcz ogonki ode mnie

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ehhh ogonki słabo i jeszcze ta podróż. Pewnie stresujesz sie bardziej od nich;/ oby dr Rzepka Ci pomogła:)
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister
ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
- Paul_Julian
- Kontakt:
Będziemy u dr Kasi. Najblizszy termin do dr Rzepki do godz. 15stej , to 16-17 stycznia.
U Sorana jescze jest miękki guz z przodu u nasady prawej przedniej łapki, pewnie gruczolak. Nie zauwazyłbym go gdyby nie to, ze ma tam wygolone futerko.
Mam nadzieję, że dr Kacprzak go zoperuje od razu, bo u nas jest tylko jedna wziewka na całe trójmiasto ( pewnie na całe pomorskie) i nie znam tego weta . Mogę w Medicavecie nawet koczowac do 15stej, jeśli go zoperuje.
Soran nerwowo gryzie plastik i karton, na pewno źle się czuje. Pogryzł mi sputnik, a na wybiegu kartonik na którym wsparta jest klatka.
Kredka nie ma RTG, pewnie zrobimy na miejscu.
Mysia zanim przyszła do mnie miała zapalenie płuc ( bo ona jest bida uratowana z zoologa). Teraz czasem kichnie, glosniej oddycha.
U Sorana jescze jest miękki guz z przodu u nasady prawej przedniej łapki, pewnie gruczolak. Nie zauwazyłbym go gdyby nie to, ze ma tam wygolone futerko.
Mam nadzieję, że dr Kacprzak go zoperuje od razu, bo u nas jest tylko jedna wziewka na całe trójmiasto ( pewnie na całe pomorskie) i nie znam tego weta . Mogę w Medicavecie nawet koczowac do 15stej, jeśli go zoperuje.
Soran nerwowo gryzie plastik i karton, na pewno źle się czuje. Pogryzł mi sputnik, a na wybiegu kartonik na którym wsparta jest klatka.
Kredka nie ma RTG, pewnie zrobimy na miejscu.
Mysia zanim przyszła do mnie miała zapalenie płuc ( bo ona jest bida uratowana z zoologa). Teraz czasem kichnie, glosniej oddycha.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
znajac dr zoperuje odrazu - u mnie zawsz tak było w Medicavecie:)
trzymamy kciuki za Soranka ja i moje ogony
trzymamy kciuki za Soranka ja i moje ogony

u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister
-
- Kontakt:
ojejku, dawno mnie tutaj nie było, a tu takie rzeczy 
trzymam kciuki, żeby udało się Soranka zoperować od razu oraz za szybką rekonwalescencję po zabiegu
zdrówka życzymy dla wszystkich pyszczków

trzymam kciuki, żeby udało się Soranka zoperować od razu oraz za szybką rekonwalescencję po zabiegu

zdrówka życzymy dla wszystkich pyszczków

bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
O jejciu, jeszcze guz do kompletu
Zabieg zależy od stanu serca, miejmy nadzieję, że nie jest źle i będzie można operować. Trzymam kciuki za dwójeczkę podróżników

TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
- Paul_Julian
- Kontakt:
Dzisiaj dzwoniłem, i pan w rejestracji kazał zadzwonić jutro od 15stej, żebym mógł od razu z dr Kasią rozmawiać. Bo jesli jadę z Gdanska, to cos sie wymyśli, tylko cały dzien w grafiku są zabiegi, i muszę sie umawiać bezposrednio z dr.
U niego serducho jest powiekszone, ale biega, bryka, wcina, więc nie jest az tak źle. Na wziewną myslę, ze sie bedzie kwalifikowac
U niego serducho jest powiekszone, ale biega, bryka, wcina, więc nie jest az tak źle. Na wziewną myslę, ze sie bedzie kwalifikowac

Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
ja też kciukam oczywiście
Soranek jest dzielny chłopak
Soranek jest dzielny chłopak

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
- Paul_Julian
- Kontakt:
Wrócilismy z podrózy.
W tamtą strone kuszetka - bardzo ciepło, masakrycznie, udalo mi się znaleść chłodniejszy kąt. W powrotną już nie było tak pięknie, bo ogony bardzo zmęczone, i co chwila przekładałem torbę, otwierałem transporterek.
nie było termoforka, a dr Kasia dała krótkodziałający steryd na koniec wizyty.
Mówi, że często po takiej podrózy może dojsc do obrzęku, szczegóolnie u chorych.
Diagnoza - Soran - niewydolnośc serca i chore oskrzela. Dr byla zdziwiona, że nie dostaje zadnych nasercowych, co skwitowałem "dlatego u pani jestem
"
Leki standard :
prilium 2x dziennie
furosemid 1 x dziennie
Oxyvet - 2x dz. zastrzyki
enro - 1/3 tabl. 1xdz. (chyba)
lakcid
Kredka- tylko niewydolnośc serca ( wiek )
Prilium + furo
Jutro napiszę dokladne dawki.
Guza nie ruszamy, bo najpierw trzeba wyleczyć płucka.
Kredka zostala zbadana i pani wet ją podszczypywała, zeby sprawdzić sprawnośc stópek
A SOran ma jaśniejsze dolne zeby, nie wiemy czemu.
Okazalo sie, że Soran wazy 580g, a Kredka ponad 400g ! O_O
Na razie tyle, zaraz idę spać.
Za całą wizytę z lekami i darmowym rtg ( bo akurat przyjechał cyfrowy rtg i testowaliśmy :d ) = 84zł.
W tamtą strone kuszetka - bardzo ciepło, masakrycznie, udalo mi się znaleść chłodniejszy kąt. W powrotną już nie było tak pięknie, bo ogony bardzo zmęczone, i co chwila przekładałem torbę, otwierałem transporterek.
nie było termoforka, a dr Kasia dała krótkodziałający steryd na koniec wizyty.
Mówi, że często po takiej podrózy może dojsc do obrzęku, szczegóolnie u chorych.
Diagnoza - Soran - niewydolnośc serca i chore oskrzela. Dr byla zdziwiona, że nie dostaje zadnych nasercowych, co skwitowałem "dlatego u pani jestem

Leki standard :
prilium 2x dziennie
furosemid 1 x dziennie
Oxyvet - 2x dz. zastrzyki
enro - 1/3 tabl. 1xdz. (chyba)
lakcid
Kredka- tylko niewydolnośc serca ( wiek )
Prilium + furo
Jutro napiszę dokladne dawki.
Guza nie ruszamy, bo najpierw trzeba wyleczyć płucka.
Kredka zostala zbadana i pani wet ją podszczypywała, zeby sprawdzić sprawnośc stópek

Okazalo sie, że Soran wazy 580g, a Kredka ponad 400g ! O_O
Na razie tyle, zaraz idę spać.
Za całą wizytę z lekami i darmowym rtg ( bo akurat przyjechał cyfrowy rtg i testowaliśmy :d ) = 84zł.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
Należy się solidny odpoczynek po takiej podróży
Teraz, kiedy zostały wdrożone właściwe leki, szczuraski dużo lepiej będą się czuły mam nadzieję; niech Sorankowe oskrzela wrócą do zdrowia a serducha obu ogonków pracują spokojnie, miarowo i pewnie
Ślemy Wam buziaczki i życzymy szybkiego zdrowienia!

Teraz, kiedy zostały wdrożone właściwe leki, szczuraski dużo lepiej będą się czuły mam nadzieję; niech Sorankowe oskrzela wrócą do zdrowia a serducha obu ogonków pracują spokojnie, miarowo i pewnie

Ślemy Wam buziaczki i życzymy szybkiego zdrowienia!

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella