Pawłowe szczursieny

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
IHime

Re: Pawłowe szczursieny

Post autor: IHime »

Wielka wyprawa już jutro czy za tydzień? Powodzenia, całus w Sorankowy nosek.
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Za tydzien :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Świat u nas zwolnił. Siedzimy sobie cichutko, Kredka co jakis czasu siedzi sobie napuszona, Soran obok niej i tak dwa sobie zipią.
Chciałbym, zeby doczekała połaczenia z brzdącami, bo na razie nie łączę.Spotkanie na łózku to jedno, a halasy i biegające małolaty niemal po głowie , to za dużo nerwów na alfę.

Wyjazd jest ryzykowny, boję się tej podrózy. Ale siedzenie w domu jest gorsze, mam tylko nadzieję, że obydwa dostaną leki i szybko sie im polepszy. Chciałbym, zeby Kredka sobie umarla spokojnie, we snie. A nie, ze muszę latać i na gwałt szukać weta, który jej pomoże odejść :(

Wet nie dał rady jej osłuchać, za mocno gwiżdże :(

Malolaty rozrabiają, osikują bok metalowej miski z jedzeniem. Mysia czasem sobie kichnie i dość głosno niucha. Mam nadzieję, ze tak ma z natury albo to ślady po przeziebieniu, a nie nowe choróbsko.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Oby w domowym zaciszu szczuraski spokojnie nabierały siły i zrelaksowały się mimo wiatru za oknem; :) miejmy nadzieję, że podróż minie dobrze i zaowocuje poprawą po lekarstwach, pozwalając - choćby w wolniejszym tempie - nadal cieszyć się przyjemnościami każdego dnia. :)
Wygłaszcz ogonki ode mnie :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
sylwiaj

Post autor: sylwiaj »

ehhh ogonki słabo i jeszcze ta podróż. Pewnie stresujesz sie bardziej od nich;/ oby dr Rzepka Ci pomogła:)
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Będziemy u dr Kasi. Najblizszy termin do dr Rzepki do godz. 15stej , to 16-17 stycznia.

U Sorana jescze jest miękki guz z przodu u nasady prawej przedniej łapki, pewnie gruczolak. Nie zauwazyłbym go gdyby nie to, ze ma tam wygolone futerko.
Mam nadzieję, że dr Kacprzak go zoperuje od razu, bo u nas jest tylko jedna wziewka na całe trójmiasto ( pewnie na całe pomorskie) i nie znam tego weta . Mogę w Medicavecie nawet koczowac do 15stej, jeśli go zoperuje.

Soran nerwowo gryzie plastik i karton, na pewno źle się czuje. Pogryzł mi sputnik, a na wybiegu kartonik na którym wsparta jest klatka.
Kredka nie ma RTG, pewnie zrobimy na miejscu.

Mysia zanim przyszła do mnie miała zapalenie płuc ( bo ona jest bida uratowana z zoologa). Teraz czasem kichnie, glosniej oddycha.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
sylwiaj

Post autor: sylwiaj »

znajac dr zoperuje odrazu - u mnie zawsz tak było w Medicavecie:)
trzymamy kciuki za Soranka ja i moje ogony :)
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

ojejku, dawno mnie tutaj nie było, a tu takie rzeczy :(

trzymam kciuki, żeby udało się Soranka zoperować od razu oraz za szybką rekonwalescencję po zabiegu :)
zdrówka życzymy dla wszystkich pyszczków :-*
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Jay-Jay
Numer GG: 7336498
Kontakt:

Post autor: Jay-Jay »

trzymam kciuki za szczuresiny
Obrazek
Flaumel

Post autor: Flaumel »

Ty wiesz, że my też kciuki trzymamy! :)
Obrazek
Izabela

Post autor: Izabela »

O jejciu, jeszcze guz do kompletu :( Zabieg zależy od stanu serca, miejmy nadzieję, że nie jest źle i będzie można operować. Trzymam kciuki za dwójeczkę podróżników
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Dzisiaj dzwoniłem, i pan w rejestracji kazał zadzwonić jutro od 15stej, żebym mógł od razu z dr Kasią rozmawiać. Bo jesli jadę z Gdanska, to cos sie wymyśli, tylko cały dzien w grafiku są zabiegi, i muszę sie umawiać bezposrednio z dr.

U niego serducho jest powiekszone, ale biega, bryka, wcina, więc nie jest az tak źle. Na wziewną myslę, ze sie bedzie kwalifikowac :)
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

ja też kciukam oczywiście
Soranek jest dzielny chłopak :-*
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Wrócilismy z podrózy.
W tamtą strone kuszetka - bardzo ciepło, masakrycznie, udalo mi się znaleść chłodniejszy kąt. W powrotną już nie było tak pięknie, bo ogony bardzo zmęczone, i co chwila przekładałem torbę, otwierałem transporterek.
nie było termoforka, a dr Kasia dała krótkodziałający steryd na koniec wizyty.
Mówi, że często po takiej podrózy może dojsc do obrzęku, szczegóolnie u chorych.

Diagnoza - Soran - niewydolnośc serca i chore oskrzela. Dr byla zdziwiona, że nie dostaje zadnych nasercowych, co skwitowałem "dlatego u pani jestem :D "
Leki standard :
prilium 2x dziennie
furosemid 1 x dziennie
Oxyvet - 2x dz. zastrzyki
enro - 1/3 tabl. 1xdz. (chyba)
lakcid

Kredka- tylko niewydolnośc serca ( wiek )
Prilium + furo

Jutro napiszę dokladne dawki.

Guza nie ruszamy, bo najpierw trzeba wyleczyć płucka.
Kredka zostala zbadana i pani wet ją podszczypywała, zeby sprawdzić sprawnośc stópek :D A SOran ma jaśniejsze dolne zeby, nie wiemy czemu.

Okazalo sie, że Soran wazy 580g, a Kredka ponad 400g ! O_O

Na razie tyle, zaraz idę spać.

Za całą wizytę z lekami i darmowym rtg ( bo akurat przyjechał cyfrowy rtg i testowaliśmy :d ) = 84zł.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Należy się solidny odpoczynek po takiej podróży :)
Teraz, kiedy zostały wdrożone właściwe leki, szczuraski dużo lepiej będą się czuły mam nadzieję; niech Sorankowe oskrzela wrócą do zdrowia a serducha obu ogonków pracują spokojnie, miarowo i pewnie :)
Ślemy Wam buziaczki i życzymy szybkiego zdrowienia! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”