Czy Moja Szczurzyca jest w ciąży.?
Moderator: Junior Moderator
- Szczur_Albinos
Re: Czy Moja Szczurzyca jest w ciąży.?
No właśnie nie wiem czemu jak ją biorę to piszczy
ale Pchełka pójdzie i tak,bo jednak nie jest samcem xd

Tęczowy Most: [*] Pysia Plamka Hera Kropka Milka Maya Uszata Tequila Pchełka Django (samiec) Bambi Sherry Yumiko Fokus Psota Magik Devil Mia Rahim Akira Parszywek[*] Bardzo mi Was brakuje... 

A mogłabyś wrzucić jej zdjęcie z tym brzuszkiem?
9 duszyczek za TM [*]
- Szczur_Albinos
Teraz śpią wszystkie więc może później wstawie jak mi się uda.
Tęczowy Most: [*] Pysia Plamka Hera Kropka Milka Maya Uszata Tequila Pchełka Django (samiec) Bambi Sherry Yumiko Fokus Psota Magik Devil Mia Rahim Akira Parszywek[*] Bardzo mi Was brakuje... 

-
Witam! Zastanawiam się,czy ciąża u szczurów może się przedłużyć(więcej niż 23 dni?).Moja samiczka miała już wielokrotnie "maluchy",ale teraz nie wiem czy to jest ciąża urojona??Byłam u weterynarki,badała ją i powiedziała,że wyczuwa małe "gulki".Miałam samca,ale zdechł na zapalenie płuc 09.02.(już od 07.02.praktycznie siedział i nic nie robił i wątpię,że w tym czasie mógł ją zapłodnić.
Mam pytanie,czy ktoś wie czy to ciąża,czy może jakaś choroba??
Mam pytanie,czy ktoś wie czy to ciąża,czy może jakaś choroba??
Moja samiczka miała już wielokrotnie "maluchy"
Rozumiem z tego, że trzymałaś samicę i samca razem? Bez kastracji?Miałam samca,ale zdechł na zapalenie płuc 09.02.
Gdzie oddawałaś maluchy?
Obawiam się, że w takiej sytuacji samiczka jest w ciąży PO RAZ KOLEJNY... A, i zmień weta, skoro doktorka nie potrafi określić, czy samiczka jest w ciąży.
Patologia >.<
Ciąża może się przedłużyć, ale w takim przypadku trzeba iść do weterynarza, żeby podać leki na wywołanie porodu. A jeśli to nie pomoże, ciążę trzeba usunąć i wysterylizować samiczkę. Przenoszone zbyt długo młode mogą umrzeć w brzuchu, rozkładać się i nawet zabić samiczkę.
A trzymanie razem samca i samicy to szczyt nieodpowiedzialności.
A trzymanie razem samca i samicy to szczyt nieodpowiedzialności.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
-
Witam ponownie! Nie uważam,że trzymanie razem parki jest szczytem nieodpowiedzialności,tym bardziej,że odsprzedawałam maluchy,a samica za często nie była dopuszczana,bo jak już zaszła w ciąże,oddzielałam od samca i po odchowaniu młodych,długo,długo nie dopuszczałam ich razem.Jak byłam u weterynarza,chciała podać zastrzyk na wywołanie,lecz ja dokładnie nie wiedziałam,kiedy została zapłodniona,i nie podała ,ze względu,że może jeszcze za wcześnie i może szczurzycy pęknąć macica