m.in nietoperr szyła takie hamaki, nazywała je paszczakami

Moderator: Junior Moderator

) problem w tym , że fredka ( bo tak ma na imię ) nie chce ani spać w hamaczku ani w domku , nawet boi się wejść do obu rzeczy, a chciałabym, żeby się do nich jakoś przekonała . Jeżeli ktoś z was był w podobnej sytuacji , to proszę o poradę
 ) problem w tym , że fredka ( bo tak ma na imię ) nie chce ani spać w hamaczku ani w domku , nawet boi się wejść do obu rzeczy, a chciałabym, żeby się do nich jakoś przekonała . Jeżeli ktoś z was był w podobnej sytuacji , to proszę o poradę  z góry dziękuję
 z góry dziękuję 

, do których mogły wejść to bardzo chętnie tam spały, ale niestety też sikały tam, więc im zdjęłam. Teraz zrobiłam hamak z jednej warstwy i maluchy czasem tam wejdą, aczkolwiek spać nie chcą.
, do których mogły wejść to bardzo chętnie tam spały, ale niestety też sikały tam, więc im zdjęłam. Teraz zrobiłam hamak z jednej warstwy i maluchy czasem tam wejdą, aczkolwiek spać nie chcą.

Jeżeli sam nie chce tam wchodzić, to go nie zmuszaj. Może z czasem sam się do tego przekona?
 Jeżeli sam nie chce tam wchodzić, to go nie zmuszaj. Może z czasem sam się do tego przekona? 

tylko czekać na rozwój wydarzeń. Moje szczury czasem śpią na półkach, czasem zakopią się w hamakach - różnie bywa. Ale hamaki tak czy siak są super, bo mniejsze ryzyko w wysokiej klatce, że szczur spadnie na coś twardego.
 tylko czekać na rozwój wydarzeń. Moje szczury czasem śpią na półkach, czasem zakopią się w hamakach - różnie bywa. Ale hamaki tak czy siak są super, bo mniejsze ryzyko w wysokiej klatce, że szczur spadnie na coś twardego.