Pawłowe szczursieny

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Pawłowe szczursieny

Post autor: Paul_Julian »

Wiem, ale mi sie nie podoba cos takiego, bo zapominam nawet o moim bracie, który nie żyje od 12 lat. To bardzo kłopotliwe i czuję sie pozbawiony wspomnień i przeszlości.
Tylko na razie tyle jeszcze do zrobienia, ze nie można sobie pozwolić na wyrzucenie tego wszystkiego. No i jak to zrobic , co by wszystko nie poszło w pip ...
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ol.

Post autor: ol. »

:(

dobranoc Kredko
może mogłaś być tutaj dłużej, ale za to byłaś do końca w całej pełni, dzielny czarny pyszczku

[^]
IHime

Post autor: IHime »

Paul, bardzo, bardzo mi przykro...

[*] Leć, Kredko. Chyba wiem, kto od dzisiaj będzie malował Tęczowy Most. :'(
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Post autor: Gadom »

[*] dla Kredki. Leć :'(

Trzymaj się Paul
ze mną :Dexter
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
Awatar użytkownika
sylwiaj

Post autor: sylwiaj »

ehh Paul przykro:(
[*] lec Kredeczko z Aniołkami
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

dla Kredki (*)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Igaśka

Post autor: Igaśka »

Leć mała myszko .. :-[ ( ' ) Trzymaj się Paul ! Czas leci dalej ,ważne żebyśmy pamiętali dobre chwile..
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Paul ... bardzo mi przykro, myślałam że jednak się uda.
Kredko kochana - będzie Cię tu teraz brakować ..
Dobrej drogi, pozdrów wszystkie śliczne puchate ogonki za mostem..
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Jak się miewają ogonki i jak Ty się czujesz? Ściskamy i czekamy na wieści o szczuraskach, jak znajdziesz chwilkę :) :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Własnie miałem troche napisac. Nasz świat zwolnił, jak okryty białą śniezna czapeczką.
Zrobiłem gdzieś kilka zdjęc na komórce.

Malce zdały sie nie zauwazyc braku alfy, sporo podrosły, szczególnie Mysia. Trenują wygryzanie kuwety, Mysia ma ciągle zasmarkany nos, ale to pewnie przez stare zapalenie płuc. Malwina troszke podrosła , ma grubaśny brzuszek i spojrzenie urwisa.
Soran chyba bardzo odczuł brak starszej kolezanki. Bo najpierw przecież odeszła Florka, rok pózniej Kropek, teraz Kredka. mam wrazenie , że bardziej widać , ze zmarkotniał i jest zagubiony. Nagle jest najstarszy, za towarzystwo ma 2 młodziaki, które biegają wszedzie i uspokajają się tylko kiedy spią.
A spią bardzo często razem, przytulone, mimo że Soran zwykle im ustępuje pola.

Zaraz na początku myslałem o dodaniu 4tego do stada. Moze jakiegoś starszego? Potem dośc szybko zmieniłem zdanie. Mam na razie dosyc chorób, dosyć śmierci. Rozmyslam o tym, jak mama rozpozna Sorana w sierpniu i odrózni go od Malwiny, żeby Soranowi podac leki, a przeciez może być tak, że już go wtedy nie bedzie, bo bedzie miał ponad 2 lata.
Kopanie grobu przy -15C i ziemi skutej lodem jak skała daje do myslenia. Kiedy łopatą człowiek wygrzebie tylko dołek na dwie dłonie i ma ochotę tylko sie rozryczec z bezsilności i nienawiści do całego świata. Zanim zacznie kopać dalej, bo nie ma wyjścia. Na końcu przelałem ziemię 2ma czajnikami wrzątku i jakoś się udało.

Maluchy latają po lózku, Soran troche mniej, ale na lekach to lepiej i czasem sobie zawędruje gdzieś dalej na dalsze półki. Czasem sfrunie z jakimś papierem na podłogę i zdziwiony się rozgląda. Mysia często wraca spać zamiast łazić. I potem gryzie kuwetę w nocy.

Umówiliśmy sie na poniedziałek na wycięcie guza u Sorana, muszę znowu wziać wolne z pracy, bo operacje od 10-14 (wziewka). Sterylkę u młodych moze zrobię w W-wie jak bede jechać do Łodzi, to w drodze powrotnej zahaczę o W-wę.
Wczoraj cała 3jka była u weta, to młode "zasłały" mi transporter, dobrze że była krótka podróż, i nie było czuć smrodu.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
IHime

Post autor: IHime »

Paul, jak będziesz w Łodzi, znajdziesz czas na małą kawę?
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Nie wiem, bo pewnie będę tam ok. 7mej rano (planowo) , postaram sie wizytę załapać na 9-10ta, żeby wracac z do W-wy pociągiem o 12.15.
Ostatnio odwiedziłem Dulci :D
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Niech się trzyma Soranek w zdrowiu do czasu zabiegu :) Wygłaszcz szczuraski, ślemy buziaczki :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Trochę fotek..

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Soranek tup-tup
Obrazek

Kredka
Obrazek Obrazek Obrazek

Sputnikowe Malwinka i Mysia
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Mysia i Soranek
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... ty2012.jpg kapturnik :-* <3

Mysia ma przepiękną strzałeczkę na czole :D
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”