Urwisy by Gadom ;)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Re: Urwisy by Gadom ;)

Post autor: Gadom »

Może mi ktoś doradzi ;) Chce zamówić w zooplusie inna karmę, zawsze zamawiam Time i jestem zadowolony,ale przekonałem się ze jest tucząca . I tak się zastanawiam może zainwestować i wziąć : http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... tige/61128
a może wziąć coś tańszego ale jak widziałem polecane tez :
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... farm/30834
albo wypróbować coś takiego :
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... tige/30718

+ mam chęć do karmy dobrać:
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... ury/228762
ze mną :Dexter
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
Blanny

Post autor: Blanny »

Co do pierwszej, moje szczury praktycznie nie chciały jej jeść. Jedna z najgorzej schodzących mi karm, większość wywaliłam.
Co do drugiej, jest niezła, chociaż może jedzą z dużo mniejszym apetytem niż Timmę. I też sporo wywalałam...
Co do trzeciej, to sama się zastanawiałam, czy nie wypróbować, ale cena jest duża, a skład taki sobie... Wydaje mi się, że to byłaby kasa wywalona w błoto. W takiej cenie można mieć większą ilość karmy, którą ma się pewność, że szczury zjedzą. ;)

Z tych zooplusie, o których rzadziej się mówi, to testowałam tę http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... nie/152428 Początkowo szczury nie chciały jej jeść, ale potem się rzucały na nią jak wilki na samotne jagniątko. Jak Dante był po kastracje i chodził w kołnierzu, to była praktycznie jedyna karma, którą chciał jeść. (Bo tak to pomidory czy jabłka to wcinał, ale z rzeczy suchych tylko selective.)

A co do tych krokiecików dla fretek, nie testowałam, ale byłyby dobre jako przekąski. Nie do karmy, ale tak w zabawie czy dane przy głaskaniu. ;)
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Wiesz ja na Time sobie chwale, ale widzę ze robią się kulki ze szczurów od niej :P Wiec chce coś zmienić. Ta co ty polecasz trochę droga jak Rat Nature. Ciągle się zastanawiam nad uczta dla szczura.

Co do krokiecików to tak w formie przekąski, nagrody oczywiście.
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
valhalla

Post autor: valhalla »

Na chudnięcie to najlepsze są granulaty :) Ale ogony z początku marudzą po Timie ;)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

No dobra oficjalnie pisze... SHELDON I DEXTER kończą 1 ROK

Chłopaki dostali małe placuszki z jedyna, niestety zdjęć jest parę bo od razu uciekli z prezentem urodzinowym :P

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

No i tyle z urodzin ;)
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Dodam ze w smaku dobre te placuszki :P
Awatar użytkownika
Fuzia
Numer GG: 13888145

Post autor: Fuzia »

Wszystkiego najlepszego dla szczurzastych ! : )
Majka , Tośka, Kuleczka

Za TM : Zosia vel Mała [*], Mika [*]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34871 <- Wpadajcie często :*
Blanny

Post autor: Blanny »

Wszystkiego najlepszego, Sheldonku i Dexterku! :) Życzę kolejnego roczku. :)
Moje też tak zawsze od razu uciekają ze smakołykami i tyle z fotek. :D

Uczta mi duuużo gorzej schodziła niż Timma i więcej z niej wywalałam, to miałam na myśli. :) A, że Timma tucząca, to wszyscy wiemy... Ale jaka pyszna! :D
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
valhalla

Post autor: valhalla »

Wszystkiego najlepszego dla chłopaków :D Widać, że prezent ich ucieszył ;)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

No tak ich ucieszył ze uciekali gdzie się da :P
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Ano i przepraszam, zapomniałem podziękować za życzenia w imieniu chłopaków ;)
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Kurde jak ja dawno tutaj nie pisałem.

Nikt sie nie dopytuje, ale napisze co u nas.
Wiec tak u nas.... nudy bez zmian, szczury zdrowe, do naszego życia już się wkradła typowa monotonia. Jedyne co się zmieniło szczury stały się bardziej leniwe, już tak z chęcią nie korzystają sobie z wybiegów,nieraz potrafią wrócić do klatki i przespać sobie pól wybiegu. Ale oczywiście w bojkach braterskich nic się nie zmienia nadal lubią się ze sobą bić

Żeby zmienić ta monotonie nowy szczuras by się przydał,ale niestety ostatnie problemy które mnie spotkały uniemożliwiają finansowo zmienienie tego.

Chyba tyle mam tu do napisania
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Dobra pisać można a wiadomo ze zdjęcia bardziej przyciągają do tematu wiec chwile pomęczyłem szczury :
Obrazek

Co do wyglądu w klatce uprzedzam od razu zdjęcia robione po sprzątaniu wiec szmatki schną na piecu :P
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Ooo , chyba wszystkie szczurki lubią pacać po twarzy http://imageshack.us/photo/my-images/854/p4010929.jpg/
Fajne te Twoje gapki, takie ciekawskie.
A pełnoletnie to one już są ? ;D http://imageshack.us/photo/my-images/23/p40109242.jpg/
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

No pewnie ze pełnoletnie jak by inaczej :P Tak pacnąć właściciela, albo zaglądać mu do ucha, lub nie wiem czemu lubią mi podgryzać włosy :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”