WROCŁAW - Przyjmę / kupię 2 maluszki

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

anna9234

WROCŁAW - Przyjmę / kupię 2 maluszki

Post autor: anna9234 »

Witajcie! :)
Z radością przyjmę / kupię 2 maluszki, najchętniej samiczki (zwłaszcza dumbo rex, ale niekoniecznie). Zalezy mi, aby w momencie odbioru były to maluchy max. 5 tygodniowe - im młodsze tym lepiej :-)

Obecnie jestem w trakcie przygotowywania mieszkania pod nowych szczurzych współlokatorów. Samodzielnie budujemy klatkę. W głowie mam mnóstwo pomysłów na aranżację wnetrza i wybiegu. :D

Byłabym gotowa odebrać szczurki od około 4 marca - gdy juz ich nowy domek będzie całkiem gotowy :D

Gwarantuję, że zapewnię im spokój, ale i rozrywkę, szczęście, dużo uwagi i czasu, czułości i mnóstwo miłości. ;)

Odpowiadam od razu na pytania:

1. Czy masz już szczury? NIE
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary. BUDUJEMY (planowane wymiary: dł.80/sz.38/wys.80cm)
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić? W RAZIE POTRZEBY PRZESZUKAM FORA BY ZNALEŹĆ ODPOWIEDNIEGO WETERYNARZA DLA GRYZONI
4. Czym zamierzasz karmić szczurki? PRZECZYTAŁAM MNÓSTWO STRON W INTERNECIE I ZAMIERZAM JE KARMIĆ -> głównie ziarnami zbóż, ryżem, makaronem, owocami, warzywami, nabiałem (jajka), + oczywiście coś do ścierania ząbków-> suchy chleb, kostka do ścierania, gałązki drzew owocowych
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury? NIE
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków? JEŚLI BĘDZIE TAKA POTRZEBA, TO NIE MA PROBLEMU
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście. NIE MA INNYCH ZWIERZĄT
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów? OGONKI BĘDĄ POD OPIEKĄ U KOGOŚ Z RODZINY
9. Jak będą wyglądały wybiegi? PLANUJĘ SPECJALNIE URZADZONY WYBIEG POKOJOWY, CIEPŁĄ WIOSNĄ/LATEM MOŻE SPRÓBUJĘ WYJŚĆ DO OGRODU PRZED DOMEM TATY
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną? MOGĘ POROBIĆ ZDJĘCIA KLATKI GDY BĘDZIE GOTOWA
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun? JESTEM PEŁNOLETNIA, MOGĘ PODPISAĆ
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: WROCŁAW - Przyjmę / kupię 2 maluszki

Post autor: smeg »

anna9234 pisze:Witajcie! :)
Z radością przyjmę / kupię 2 maluszki, najchętniej samiczki (zwłaszcza dumbo rex, ale niekoniecznie). Zalezy mi, aby w momencie odbioru były to maluchy max. 5 tygodniowe - im młodsze tym lepiej :-)
Szczurki mogą być MINIMUM 5-tygodniowe, bo wcześniej nie powinno się oddzielać samiczek od matki ;) Samczyki mogą mieć min. 4,5 tygodnia.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
anna9234

Oj, tego nie wiedziałam. Zmyliły mnie ogłoszenia dot. oddania młodszych maluchów. Dziękuję za informację.

W takim razie poszukuję szczurków 5 tygodniowych ;-)
Awatar użytkownika
papala
Kontakt:

Post autor: papala »

wysłałam pw
łobuzują: Kaśka, Miszka, Emilka, Furia, Adelka, Łatka, Floyd, Julian, Johny
łobuzują za Tm: Suzi, Martusia

E-Pasaż
anna9234

Chicałam pochwalić się, bo zamieszkały dziś u mnie dwa maluchy : 7 tygodniowe samiczki dumbo, szalona czarnulka i jeszcze bardzo wystraszona albinoska :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”