Szczur gryzie przez pręty
Moderator: Junior Moderator
Szczur gryzie przez pr?ty
polecono mi to forum więc jestem ^^; potrzebuje "małej" pomocy ==; wkleje to co napisałem na gronie:
"A moja Lilith od kiedy dostała klatke zaczęła być cholernie agresywna. Niemożna dotknąć nawet klatki a co dopiero jej, od razu gryzie i to mocno ==; niewiem co robić....siedze przy małej przez cały czas praktycznie jak jestem w domu. Dostałem ją na urodziny, wtedy dawała sie brać na ręce, była słodka i kochana. Przez pare dni nawet była zmuszona zostać sama i dalej była jaka była. A od kiedy kupiłem jej klatke (wcześniej siedziała w takim pudełku do transportu) i pojechałem znowu do szkoły, po powrocie niemogłem sie nawet zbliżyć do klatki, bo jak tylko zbliza sie coś do niej to ona jak zombie w horrorze wyciaga łapy przez kratki żeby to uchwycić i zagryźć >.> już od początku wiedziałem że to szatan wcielony (ma naturalny odwrócony krzyż na brzuchu) ale kurcze ja chce jej posprzątać chociaż >.> a ona sobie nieda ==;"
prosze o odpowiedz ^^;
"A moja Lilith od kiedy dostała klatke zaczęła być cholernie agresywna. Niemożna dotknąć nawet klatki a co dopiero jej, od razu gryzie i to mocno ==; niewiem co robić....siedze przy małej przez cały czas praktycznie jak jestem w domu. Dostałem ją na urodziny, wtedy dawała sie brać na ręce, była słodka i kochana. Przez pare dni nawet była zmuszona zostać sama i dalej była jaka była. A od kiedy kupiłem jej klatke (wcześniej siedziała w takim pudełku do transportu) i pojechałem znowu do szkoły, po powrocie niemogłem sie nawet zbliżyć do klatki, bo jak tylko zbliza sie coś do niej to ona jak zombie w horrorze wyciaga łapy przez kratki żeby to uchwycić i zagryźć >.> już od początku wiedziałem że to szatan wcielony (ma naturalny odwrócony krzyż na brzuchu) ale kurcze ja chce jej posprzątać chociaż >.> a ona sobie nieda ==;"
prosze o odpowiedz ^^;
Mozliwe ze jej zachowanie jest spowodowane zmiana otoczenia...wiesz sciurow nie wolno trzymac w transporterkach bo jak sama nazwa wskazuje nie nadaje sie to na mieszkanko...wiec mozliwe ze ściurcio odreagowuje w ten sposob...przejrzyj dokladnie ten dzial i dzial o oswajaniu...mysle ze znajdziesz tu i tam
pare cennych wskazowek jak postepowac kiedy sciurcio sie agresyny zrobi...
Jak nie znajdziesz w postach odpowiedzi to bedziemy myslec co robic

Jak nie znajdziesz w postach odpowiedzi to bedziemy myslec co robic

Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
w transporterze musiałem ją trzymać, mimo że tego niechciałem >.> wiesz, dostałem ją na urodziny i znalezienie klatki zajeło mi troche czasu ==;
eh niewiem co z nią zrobić >.> jest taka kochana ^.^ tylko czemu mnie zagryza ==; w sumie to dałbym może jakoś rade ale sie boje że mi ścięgna poprzegryza ==;
eh niewiem co z nią zrobić >.> jest taka kochana ^.^ tylko czemu mnie zagryza ==; w sumie to dałbym może jakoś rade ale sie boje że mi ścięgna poprzegryza ==;
taa, i rzuci się na Ciebie z mordem w ślepkach? 
a powiedz mi tylko - czy ona była oswajana? czy po prostu wyjmowałeś ją, chwilę się pobawiłeś i wkładałeś z powrotem? Bo jeśli nie czuje się za członka Twojego stada i Ci nie ufa, to może po prostu broni swojego terenu? :|

a powiedz mi tylko - czy ona była oswajana? czy po prostu wyjmowałeś ją, chwilę się pobawiłeś i wkładałeś z powrotem? Bo jeśli nie czuje się za członka Twojego stada i Ci nie ufa, to może po prostu broni swojego terenu? :|
hm a wkladales reke do klatki? czy te ugryzenia byly przez prety?
Ze mną :
Ratta ( husky )
Milka ( czarnuszek z białymi ślaczkami na brzuszku
)
w moim sercu ŚP Mamuśka( 16.05.2005)
Ratta ( husky )
Milka ( czarnuszek z białymi ślaczkami na brzuszku

w moim sercu ŚP Mamuśka( 16.05.2005)
em... przez prety >.>
oswajana niebyla, przez pierwszy tydzien niemialem na to czasu, bo ja sie ucze we wroclawiu, a ja zostawilem u rodzicow w Miliczu. Ale teraz zabiore ja do siebie bo znalazlem nowe mieszkanko ^.^
oswajana niebyla, przez pierwszy tydzien niemialem na to czasu, bo ja sie ucze we wroclawiu, a ja zostawilem u rodzicow w Miliczu. Ale teraz zabiore ja do siebie bo znalazlem nowe mieszkanko ^.^
No to duuuuużo cierpliwości i życzę sukcesów 
no to z pewnością przez to nieoswojenie... a tak na marginesie to szczurom się zdarza podgryzać przez pręty... 

Przejrzyj posty w dziale oswajanie.....jesli sciurcio nie byl oswajany no to najwyzsza pora.......moja klusia tez łapkami poluje przez kratki.....a mimo to jest ściurem ktoremu mozesz palucha do buziuni wlozyc i nic nie zrobi......zacznij oswajac swojego ogonka 

Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']