Moje robią odwrotnie, zostawiają ziarna. Dodam od siebie, że często z tego powodu są sprzeczki, jak którejś uda się wybrać lepszy kąsek.zwierzak40 pisze:Cieszę się, że temat się niektórym z forumowiczów spodobał
Dla tych, co wybierają karmę, a chcą kupić dobrą i nie marnować pieniędzy przez to, że szczurom coś nie pasuje mogę napisać, że gdy kupiłem Versele Laga Rat Complete, z racji charakteru tej karmy (granulat) wszystko znikało z miseczki. Po kupieniu Versele Laga Rat Nature (która jest nieco tańsza) szczury wybierają to co im najbardziej odpowiada (zostawiają akurat największe kawałki jedzenia, a zjadają najlżejsze ziarna) przez co tańsza karma wychodzi w końcu drożej.
Szantażują też mnie nie jedząc tych dużych kawałków i czekając aż dorzucę to co lubią.. I potrafią nawet cały dzień nie jeść i czekać. A mi szkoda ich głodzić (może wtedy by zjadły) i dosypuję..
No i zjadając tylko to, co im odpowiada ryzykuje się, że może czegoś w ich diecie zabraknąć.
Karmy - małe podsumowanie
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Karmy - małe podsumowanie
łobuzują: Kaśka, Miszka, Emilka, Furia, Adelka, Łatka, Floyd, Julian, Johny 
łobuzują za Tm: Suzi, Martusia
E-Pasaż

łobuzują za Tm: Suzi, Martusia
E-Pasaż
- kasiula106
Prawda. Potwierdziło się to u moich szczurasówzwierzak40 pisze:Zauważyłem tendencję, że ogony forumowiczów częściej wybrzydzały Versele Laga i chętniej jadły XtraVital.
 aczkolwiek Crock Complete od VL bardzo lubią, ale to uzupełniająco oczywiście
 aczkolwiek Crock Complete od VL bardzo lubią, ale to uzupełniająco oczywiście 
u mnie też się potwierdziło. 
z VL zostawały zielone i brązowe chrupki, z XtraVitalu zostają tylko zielone kółka. i w obu przypadkach większość drobnicy.
ale dziewczyny dobrze wyglądają. Serkowi razem z długością urósł zadek, a futro obydwu się ładnie błyszczy, więc chyba jest ok.

z VL zostawały zielone i brązowe chrupki, z XtraVitalu zostają tylko zielone kółka. i w obu przypadkach większość drobnicy.
ale dziewczyny dobrze wyglądają. Serkowi razem z długością urósł zadek, a futro obydwu się ładnie błyszczy, więc chyba jest ok.
Setka, Mufa i Panda.
[*] Morfinek, [*] Serek, [*] Tosia

Rozpuszczacie swoje szczury, moim nawet do głowy by nie przyszło żeby cokolwiek zostawiać 

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
noovaa  to jak Ty to robisz że nie zostawiają nic ?   u mnie głodówki nawet nie działały na moje baby
  u mnie głodówki nawet nie działały na moje baby   masz może jakiś tajemny sposób na zaczarowanie szczurów aby zjadały wszystko?
  masz może jakiś tajemny sposób na zaczarowanie szczurów aby zjadały wszystko?  

u mnie głodówki nawet nie działały na moje baby
  u mnie głodówki nawet nie działały na moje baby   masz może jakiś tajemny sposób na zaczarowanie szczurów aby zjadały wszystko?
  masz może jakiś tajemny sposób na zaczarowanie szczurów aby zjadały wszystko?  

za TM: Lusia Becia Alfa Pinki Szara
Nigdy nie sypię nowego, jeśli nie zjadły poprzedniego.. i w sumie tyle. Kiedyś tam, kiedyś podziałało i teraz nowe uczą się od starszych, że albo zjedzą co mają, albo nie zjedzą w ogóle.
Jeśli szczur jest zdrowy, krzywda mi się nie stanie jak zgłodnieje .. a przecież na śmierć się nie zagłodzi

Jeśli szczur jest zdrowy, krzywda mi się nie stanie jak zgłodnieje .. a przecież na śmierć się nie zagłodzi

Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
- 
				klimejszyn
- Kontakt:
moje tak samo nie wybrzydzają i zjadają wszystko, razem z tak znienawidzonym przez większość szczurów ziarnem 
też przegłodzenie swego czasu podziałało i nie muszę się martwić, że czegoś nie zjedzą.

też przegłodzenie swego czasu podziałało i nie muszę się martwić, że czegoś nie zjedzą.
bez szczurków... 
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..

ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
U mnie też z powodzeniem stosuję zasadę: coś w misce, nie ma nowego 
Raz mnie wzięły na upór, nie dałam się, teraz wyjadają wszystko

Raz mnie wzięły na upór, nie dałam się, teraz wyjadają wszystko

gorzej jest jak baby wysypią wszystko z miski i patrzą się na mnie jakby mówiły "ej, nie widzisz że mamy pustą miskę? dlaczego nie jest jeszcze napełniona?"  

Niech jedzą z kuwety  . Nic im nie będzie. Same wysypały, trzeba nauczyć odpowiadać za swoje czyny ;P
. Nic im nie będzie. Same wysypały, trzeba nauczyć odpowiadać za swoje czyny ;P

żeby to było w kuwecie...   u mnie wszystko ląduje na podłodze a potem tylko kot chodzi i zjada
  u mnie wszystko ląduje na podłodze a potem tylko kot chodzi i zjada   

ale ostatnio coś się obraziły i nie chcą prawie jeść karmy. tylko poskubią i odchodzą... od dwóch dni stoi micha prawie nietknięta. czyżby nie smakowała im JR Farm? wredne małpy

ale ostatnio coś się obraziły i nie chcą prawie jeść karmy. tylko poskubią i odchodzą... od dwóch dni stoi micha prawie nietknięta. czyżby nie smakowała im JR Farm? wredne małpy

Rozpuszczone.
Miałam takie tymczasówki ... karmione tylko czekoladą i chlebem (czasem psie roladki - czekoladowe) "bo nic innego nie lubią". Jak do mnie trafiły, 3 dni nawet nie zbliżyły się do wstrętnej miski z wstrętną karmą... piły wodę i nie jadły nic... czwartego dnia odeszło jak ręką odjął, zaczęły grzecznie wszystko jeść.

Miałam takie tymczasówki ... karmione tylko czekoladą i chlebem (czasem psie roladki - czekoladowe) "bo nic innego nie lubią". Jak do mnie trafiły, 3 dni nawet nie zbliżyły się do wstrętnej miski z wstrętną karmą... piły wodę i nie jadły nic... czwartego dnia odeszło jak ręką odjął, zaczęły grzecznie wszystko jeść.

oo, to muszę tak zrobić. stoi miska z wyjedzonymi "chrupkami", zostało ziarno, szczury widać, że głodne, czasem skubną, ale mają miny "daj natychmiast jeść!".
o nie, proszę zjeść ziarno i brązowe chrupki!

mam za miękkie serce dla nich, zdecydowanie.

o nie, proszę zjeść ziarno i brązowe chrupki!

mam za miękkie serce dla nich, zdecydowanie.
Setka, Mufa i Panda.

- Jay-Jay
- Numer GG: 7336498
- Kontakt:
Co do tego podsumowania :
to może być Labofeed B. tylko widziałam że ma 30% białka i czy czasem nie za dużo
i właśnie co z tym Rat&Mouse Pro

to może być Labofeed B. tylko widziałam że ma 30% białka i czy czasem nie za dużo

i właśnie co z tym Rat&Mouse Pro

Muszę się poskarżyć, że dziś kupiłam smrodkom XtraVital,przesypałam do plastikowego pudełka i co zobaczyłam? Wesoło hasającego robaczka;/

W dzisiejszych czasach w zwierzętach możemy odnaleźć więcej człowieczeństwa niż w ludziach.
Moje dziewczyny:
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 12#p863212
Za TM : Pixi, Skarpetka, Zośka, Bletka
Ze mną: Ziutka, Szelma, Ryśka

Moje dziewczyny:
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 12#p863212
Za TM : Pixi, Skarpetka, Zośka, Bletka
Ze mną: Ziutka, Szelma, Ryśka