[Wrocław] kapturkowa szczurka szuka DT/DS

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
freesound

[Wrocław] kapturkowa szczurka szuka DT/DS

Post autor: freesound »

Witajcie, śliczna szczurcia szuka domku - najlepiej DS. Jednak jeśli ktoś może zapewnić DT to będę wdzięczna (moja Coco reaguje dość agresywnie na nowe osobniki).

Wracając do małej.. miał ją jakiś czas (nie wiem ile, ani skąd ją miał) pewien chłopak z mojego akademika. W środę poszedł z nią (w kieszeni) do klubu pod akademikiem i tam ją zgubił. Po prostu bawił się w najlepsze, a jak miał wychodzić to zajrzał w kieszeń, a tam szczurka nie ma ??? Szczurka schowała się w jedną z dziur w klubie i do dzisiaj tam siedziała bez wody ani jedzenia, obok gorących rur..

Jest to czarna kapturka i ma śmiesznie powywijane wąsy :D Takie wąsy jakoś się nazywają? Co do charakteru to na ten moment raczej nie mogę nic napisać, ponieważ jest u mnie od godziny. Jednak dała się wziąć na ręce i jak tylko usłyszała moje dziewczyny to od razu chciała do nich pobiec. Niestety musiałam ją schować do jej klatki bo nawet przez pręty Coco fukała.. Tak więc mała jest raczej oswojona tylko ja na razie przerażona i ciągle pije wodę.

Teraz najważniejsze - nie chcę oddać szczurki temu kolesiowi. On nie wie, że ją złapałyśmy i się nie dowie. Powiemy mu, że prawdopodobnie zdechła. Chłopak nawet nie ruszył palcem żeby ją wywabić... Jednak muszę mu oddać klatkę, a w niej mieszka szczurcia dlatego zależy mi bardzo, a to bardzo na czasie. Poza tym w środę wyjeżdżam do domu i nie będę mogła się nią zająć, a mój TŻ pewnie będzie kręcił nosem, że znowu jakieś przybłędy przetrzymuje..

Obrazek Obrazek Obrazek

Potraficie określić ile może mieć? 1,5-2 miesiące? Jest raczej drobna i w niektórych miejscach ma takie trochę puszkowate futerko, ale to chyba przez źle jedzenie ???
Awatar użytkownika
freesound

Re: [Wrocław] kapturkowa szczurka szuka DT/DS

Właśnie w środę wyjeżdżam! Będę jechała z Wro do Słupska. Po drodze jest m.in. Rawicz, Leszno, Poznań, Piła, Szczecinek, Białogard, Koszalin i Słupsk, więc jeśli ktoś z tych okolic będzie chętny to od razu jest transport :)
Awatar użytkownika
freesound

hop, hop sprawa jest pilna!

tu widać maluszkowe futerko
Obrazek

a tu mamy pyszczek :)
Obrazek
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Zdjęcia są małe i wiele nie widać, ale wygląda na lekkiego rexa ( tutaj troszkę rozczochrana: http://imageshack.us/photo/my-images/25 ... 370jg.jpg/ ) a pozawijane wąsy mogą być na to dowodem ;).
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
freesound

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Pewnie że rex ;)

I myślę że ma minimum 2 miesiące. Może mieć więcej, jeśli ją źle karmił ( sama mam dorosłą samiczkę o rozmiarach 3 miesięcznej ).
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
freesound

No widzicie kto przygarnie małą rexową panienkę?

Bez pisków lecz trochę się zapiera jak ją wyciągam z klatki. Biegała dzisiaj po łóżku z moja husky i tylko ciągle się smyrały. Dziwne było dla mnie to, że jak wczoraj husky podeszła do klatki małej to ona na sam widok mojej szczurci zaczęła się trząść tak rujkowo. Dzisiaj biegały po łóżku to ciągle się tam podlizywały i jedna za drugą biegała. Widać, że brak jej innych szczurków i przez to nie chce wracać do klatki w ogóle. Troszkę małą oswoić, a będzie z niej przytulak ;)

noovaa, dzięki za pomoc :) Jak wzięłam klatkę od tego chłopaka to była tam miska pełna jedzonka i nie wyglądało, aż tak strasznie. Jednak wątpie żeby to było coś więcej niż Vitapol.
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Gdyby miała tą klatkę to bym ją wzięła na DT skoro sprawa jest pilna...
Klatkę by przecież odzyskał, nieodpowiedzialny osobnik >:(
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
freesound

tylko, że on nie wie o jej złapaniu i ma się nie dowiedzieć. Musimy mu na dniach oddać tę klatkę i powiedzieć, że zdechła pewnie bo nie wychodzi już z norki.
Może w takim razie zaczniemy szukać kogoś we Wro kto klatkę pożyczy na czas znalezienia jej domku ???
Awatar użytkownika
Kluska123

Ok, możesz na mnie liczyć - uwielbiam samiczki ;D
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Awatar użytkownika
freesound

Komu, komu ślicznego rexa? Sprawa się jeszcze bardziej zagmatwała bo chcą oddać małą z powrotem temu chłopakowi.. Jak szybko znajdzie domek to nie będą mieli się już nad czym zastanawiać. Więc brać malutką! :)

Nadal jednak szukamy tymczasowej klatki dla małej. Wrocław pomóżcie!
Awatar użytkownika
Sky

Post autor: Sky »

Ja mam klatkę na jednego szczurka, dość małą świnkówke, ale ma odstępy 2,5 cm, więc małą by pewnie uciekła, chyba, że ktoś by szybko osiatkował. Mam jeszcze jedną z małymi odstępami, ale ona ma 40x40x25 cm jakoś, więc na długo by się nie zdała. Obydwie to moje chorobówki, jakby nic się nie dało znaleźć, to mogę użyczyć ;) Obydwie w dobrym stanie.
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Awatar użytkownika
freesound

Tak, tak, tak! Maluszka znalazła domek u naszej Ogoniastej :D :-* :-*
Wielkie podziękowania także dla Kluski123 i Sky za chęć pomocy :-*

Z radością mogę oznajmić, że temat można zamknąć :)
Awatar użytkownika
Sky

Post autor: Sky »

No to gratuluje Ogoniastej doszczurzenia się :D
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Awatar użytkownika
Kluska123

Super! :D
Buziaczki dla maleńkiej i gratulacje dla nowego domku :-*

ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”