Wraz z chłopakiem mamy miękkie serduszka i ostatnio przygarnęliśmy porzuconego szczurka Dumbo. Jako, że mamy samiczki, postanowiliśmy do Jego klatki dobrać mu kumpla, aby Ciamajdzie smutno nie było. Pan Ciamajda ma około pół roku, jest grzeczniutki i bardzo towarzyski. Niestety, Jego towarzysz okazał się być towarzyszką, toteż jak najszybciej rozdzieliliśmy ich i teraz Pan Ciamajda szuka kolegi.
Jowi jest teraz pod stałą obserwacją, pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że rozdzieliliśmy ich wystarczająco szybko.
Nie mniej, Ciapciak szuka przyjaciela, płci męskiej, mało agresywnego ale chętnego do zabawy. Może ktoś poszukuje domu dla znajdy lub szczurka z nieciekawą przeszłością?
Jako, że na forum udzielam się bardzo mało, odpowiem od razu na pytania adopcyjne

1. Szczury posiadam długo, mój chłopak trochę krócej, ale obydwoje kochamy te stworzonka i nie potrafimy przejść obok nich obojętnie. Obecnie mamy 9 samic i jednego samca, stąd poszukiwania.
2. Posiadamy w sumie cztery klatki, jedna woliera 150/50/60, druga klatka długa i niska 50/60/120, klatka na ewentualne przypadki choroby/sprzątania/itp, 35/40/50 i klatkę w tej chwili pustą 70/40/50 (wymiary są podane w przybliżeniu, możliwe pewnie z jakieś 5cm pomyłki, za co przepraszam.)
3. W nagłych przypadkach chodzimy do weterynarza przy Książęcej lub Gagarina.
4. Karmimy szczury głównie karmami i chrupkami smakowymi firmy Vitapol i karmą podstawową firmy Megan, jako uzupełnienie dostają kolby dla gryzoni oraz wszelkiej maści kawałki brokułów, marchewek, rzodkiewek, jabłek, sałaty, etc.

5. Nie zamierzamy rozmnażać szczurów, jednak jeśli Jowi okaże się być ciężarną zapewnimy jej jak najlepszą opiekę, dobre warunki na poród a następnie odchowamy młode i będziemy chcieli posłać je do dobrych domków.
6. O stanie zdrowia będziemy informować na każdorazowe pytanie pierwotnego opiekuna, tudzież np. co tydzień przesyłając zdjęcia, zależy od wymagań

7. Ja mam w domu kota, jednak samiec, którego poszukujemy trafi do domu, w którym jest tylko Pan Ciamajda.
8. Mamy cztery osoby, którym możemy powierzać opiekę nad szczurkami, jest to głównie rodzina i jedna przyjaciółka.
9. Chłopcy mają do wykorzystania pokój o powierzchni ok 10 m2, jednak pod czujnym okiem opiekuna/ów, gdyż teściowa nie jest w pełni przychylna małym istotkom

10. Jeśli Opiekun wyrazi chęć wizyty przedadopcyjnej, zapoznania się z Panem Ciamajdą tudzież obejrzenie warunków klatkowo-pokojowych jak najbardziej jest taka wizyta możliwa

11. Jestem osobą pełnoletnią, w razie potrzeby podpiszę umowę adopcyjną, jednak dla mnie nie jest ona priorytetem, przede wszystkim chcielibyśmy, aby Pan Ciamajda nie był zbyt długo samotny.
Zdjęcia wstawię jutro/pojutrze najpóźniej.