Kluska i spółka :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Iguta87

Re: Kluska i spółka :)

Post autor: Iguta87 »

Tak mi przykro.. trzymaj się Klusko kochana :-[ :-*
Dziewczyny:
Chłopaki:

Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
"Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears in Heaven”
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Zawieźliśmy synka na sekcję do Zwierzyńca...
W poniedziałek będziemy wiedzieli co go męczyło :(
Zostało 7 ogonków, to jest naprawdę przykre.
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Przykro mi bardzo, jakoś tak obserwowałam, co się dzieje, na sb mi mignęło, a tu taki błyskawiczny postęp... Przykro mi. Trzymajcie się tam wszyscy ciepło. Przytul się do ciepłego futerka :*.
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

za szybko wybiegł .. dlaczego u Nich czas tak szybko biegnie ..
Trzymaj się, tego się nie spodziewałam takie wieści smutne czytać .
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
Kluska123

Po śmierci Lucky'ego Jula został sam, więc chcieliśmy wykastrować Teddy'ego i dołączyć go razem z Toffim do ferplasta - z terminem na kastrację ciężko, więc trzeba było czekać. Jednak wcześniej, w wątku Allegro znalazłam ogłoszenie z Gumtree, 'oddam 8-miesięcznego samca, łagodny, oswojony'.
Mieliśmy nie adoptować już ogonów, ale GMR i tak w końcu zwyciężył. Następnego dnia pojechaliśmy po ogonka i nie powiem, byliśmy nieźle zdziwieni gdy zobaczyliśmy wielką prawie kilogramową kluchę o imieniu Fado ;D
Od razu zaczęliśmy go łączyć z Julą i cud: chłopcy od razu przypadli sobie do gustu, na wstępie się iskali, miziali aż w końcu po 30 minutach wylądowali razem w klatce i do dzisiaj w niej są, bez konfliktów, dominacji, bójek. Odnalazły się dwie łagodne kluchy, z tym, że Fado jest trzy razy większy od Julka, a my myśleliśmy, że to nasz czarnulek jest duży :D

Obrazek Obrazek Obrazek

I Jula się załapał

Obrazek
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Widać od razu że chłopaki w ramach sportu najbardziej uwielbiają szachy ;) ale przesympatyczny ten pan Fado :) Świetnie że tak sobie przypadli do gustu od razu.
Rozumiem że u Ciebie słowo " Klucha" jest bardziej komplementem prawda? :P
Fajne, pogodne chłopaki :-* :-*
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
Kluska123

Pewnie, że tak ;D

Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Zbyt szybko odszedł Lucky... :( [*] Czy sekcja coś wyjaśniła?
Jak to dobrze, że natrafiliście na Fado z tego ogłoszenia, chłopcy jakby dla siebie stworzeni :) Wyczochraj szczurasy ode mnie :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
valhalla

Post autor: valhalla »

Jeju, ale klucha przesympatyczna :D Fajnie, że trafił do Was :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Kluska123

unipaks sekcja wykazała, że Lucky się udusił. Nerki mu wysiadły przez garść kamieni, które miał w nich :( Dodatkowo prawdopodobnie wpłynęły na płuca, stąd to uduszenie...

Kluchy wymiziane, a w następnym tygodniu pozbywamy się ferplasta xl i .... będziemy mieli Toddy Roll 120 :)

valhalla

Post autor: valhalla »

Kluska123 pisze:będziemy mieli Toddy Roll 120 :)
Wow, ekstra. Zazdroszczę każdemu, kto ma na to miejsce w domu :)
Koniecznie poproszę foty jak już umeblujesz :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Kluska123

Nie mam dużo miejsca, ale wolę mieć dłuższą klatkę niż takiego ferplastowego, kwadratowego byka :D
Zobaczymy czy się zmieści, a fotki zamieszczę :)
Tak wygląda ferplast. Wstawię, bo nigdy nie dodawałam zdjęć jednej z urządzonych klatek:

Obrazek Obrazek Obrazek

Zbyt duża przestrzeń, dlatego zmieniam na Toddy Roll, tam to przynajmniej pozawieszam im więcej rzeczy.
I wprowadzam nowość : naoglądałam się amerykańskich filmików z youtube, gdzie ogony mają zabawki, drabinki, dzwoneczki i inne duperelki w klatkach. Kupię z dwie trzy rzeczy i sprawdzę jak to działa.

Teddy i Toffi dołączą do Toddy'ego w końcu, Szymek nie, wiadomo - on nikogo nie lubi, ale i tak go kochamy :) A przedszkolaki nadal są na stresie, pół roku u nas mieszkają, są poprawy w paru kwestiach, ale stresują się cały czas (o łączeniu nawet nie wspomnę) Remy ma kłopoty z serduszkiem (ze starości) i przyjmuje leki. Jest smutno, ale i wesoło. Jak to w stadkach bywa.

Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

ale ta klatka się wydaje malutka na tych zdjęciach :D
Kluska123 pisze:dzwoneczki i inne duperelki
już widzę te rozbrzmiewające o 3 nad ranem dzwoneczki ;D 8) Ja w jednej z mysich klatek mam zawieszony dzwoneczek od króliczka Lindt i dzwoni tylko wtedy, kiedy Fircyk biega jak szalony po suficie zahaczając o tasiemkę ;D czasem się boje, że ten oszołom się na niej kiedyś powiesi ::)

Głaski dla kluskowego stadka, a właściwie kilku stadek ;) :-*
Awatar użytkownika
Kluska123

To jest klatkowy potwór, dodatkowo moje miśki boją się tej wysokości i niechętnie siedzą na najwyższej półce, ale tak to jest jak się waży ok. 700g :P

Wymiziam i wycałuję jak się obudzą :-*

Awatar użytkownika
Kluska123

Remy dzisiaj zasnął. Na zawsze...
Pomogliśmy mu w tym. :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”