Enciakowy zwierzyniec

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: Enciakowy zwierzyniec

Post autor: ol. »

Wszystkiego najlepszego dla Wąglika !

te podwójne rocznice :-[
ale i Wąglik przez to może ? podwójnie drogi ...
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Przegapiłam urodziny? cholewa ! jak to się stało ?... Wągliczku 100 a nawet 1000 latek !!
Dawno nie było nowych fot.. :P a ja bym coś pooglądała nowego a tu ze dwa tygodnie nic. Może tak z urodzinek .. jakiś torcik może był?:P
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

OK! Sami tego chcieliście. Dam tyle zdjęć, że będziecie mieli dość, o :D!

Najpierw z serii śpiącej. Na przystawkę smakowitą - Speedy. I tak najlepszych póz nie udało mi się uchwycić, ale to, co tu prezentował...!
http://www.youtube.com/watch?v=efI4jqD7 ... e=youtu.be
Oto miejsce, gdzie żaden szczur nie odważa się wejść. żaden, poza "taki jestem biedny, słodki i ciemiężony" Speedym. OK, niech mu będzie, w końcu to ostatnio szczur proludzki :D
Obrazek
Co nie oznacza, że mogę mu bezkarnie robić zdjęcia ::)
Obrazek
Oraz drugie ulubione miejsce - pod kołderką albo narzutką. O tak. To lubimy. A ta małpa znowu się pcha z aparatem!
Obrazek

A tu dwa bonusowe śpioszki:
ObrazekObrazek

Mikrob miał zaporfirynione oczko, coś niedobrego się działo. Ku świętemu oburzeniu Mikroba robiłam mu okłady z herbaty, więc... Patrzcie, mam prawie-jak-burm :D!
Obrazek
Niestety nie pomogło i chłopak od 3 dni dostaje dikortinef. I już po 1 użyciu znikło :). Dziś jeszcze na dodatek usłyszałam podejrzane gruchanie... Po osłuchaniu się przeraziłam, w tchawicy trzeszczy okropnie, więc przechodzimy też na antybiotyk ogólny... :(
Na osłodę Mikrob-paskudnik ;).
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wąglik nadal nabuzowany testosteronem, ale w miarę grzeczny. I słucha, jak krzyczę "Nie wolno". W koncu kiedyś był przekonany, że tak ma na imię ::)...
Obrazek (nie tylko ludzie mają słabość do folii bąbelkowej ^^)
ObrazekObrazekObrazek

A co u naszego najmłodszego?
Obrazek
Wariuje, biega, kocha ŻREĆ, wyżera ziemię z jednego, tylko i wyłącznie jednego, kwiatka i zaczepia świnkę i królika. Z dnia na dzień jest odważniejszy. U mamy wciąż najlepiej, sztywnieje u innych na rękach, ale z własnej woli powoli zaczyna im włazić na nogi. A oto nieco dokumentacji pt. gdzie byłem :D (z góry przepraszam za syf, ale naprawdę kiedy spać nie miałam, co dopiero sprzątać :P)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

A tu przyłapani na drobnej scysji...
Obrazek
By zaraz potem - nie nie nawet pół minuty! - przystąpić do komitywy (to jej efekty było widać na pewnym filmiku, w którym Mikrob ganiał za szmatką... :P)
ObrazekObrazekObrazek

a na koniec, śliczny bonusik:
Obrazek
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
valhalla

Post autor: valhalla »

Aaaaa, Limfocyt! :D
Wow, gdzie to on nie bywa... mógłby szepnąć słówko swojemu bratu, jak to fajnie jest świat pozwiedzać... Fajny taki wszędobylski mały szczur ;)
I chyba urósł znowu, nie? Podobno szczurki z tego miotu są niesłychanie żarłoczne, przynajmniej chłopcy.

Mikrob jest piękny, niech zdrowieje :)

Wąglik jest świetny, taki szczupły przy Mikrobie :D

A Speedy... na pierwszym miejscu robi taką minę, że mogłabym mu nieba przychylić :D
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Radosne wszędobylskie ogony ! Mikrob jaki naburmuszony :)
Ostatnia fotka świetna!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Entreen

valhalla pisze:Aaaaa, Limfocyt! :D
Wow, gdzie to on nie bywa... mógłby szepnąć słówko swojemu bratu, jak to fajnie jest świat pozwiedzać... Fajny taki wszędobylski mały szczur ;)
I chyba urósł znowu, nie? Podobno szczurki z tego miotu są niesłychanie żarłoczne, przynajmniej chłopcy.
Fajnie, dopóki nie wlezie tam-gdzie-nie-powinien :P. Urósł, urósł, rośnie dzielnie ciągle, a nie są to zdjęcia z wczoraj :D. Już jest prawie długości Wąglika. Wiem, że Wągliś to maluszek jak na pana, ale porównanie jest! Rośnie szybko, tylko wciąż ma taki dziecięcy łebek... ^^ Malutki w porównaniu do ciałka, o krągłościach słodkiego chłopaczka :). I maluch jest też żarłoczny. Ostatnio dostał za to bęcki od Wąglika. Normalnie wszyscy mu pobłażają, maly pierwszy wyrywa kąsek i ucieka, ale tu chodziło o kawałek OWSIANEGO CIASTECZKA. To nie ma akceptacji. Wąglik był tak wkurzony, że młody mu próbuje wyrwać, że mu nakopał bardzo - bardzo, upuścił ciasteczko w międzyczasie, więc wkurzony siedział na dole (bo młody uciekł z wrzaskiem), zobaczył Speedyego, nakopał mu, gotów był nakopać i komuś jeszcze (komukolwiek :P), ale miłosiernie podałam mu zagubiony kąsek. Od razu najeżone futerko opadło i zajął się konsumpcją ;).

Dziś rano obudziło mnie rzężenie Mikroba :/ Muszę kupić gerberka i futrujemy się oksy.

valhalla

Aaa, obejrzałam jeszcze filmik ze Speedym :D Te stópki, te pulsujące oczka... Cudowny jest :D

Trzymam kciuki, żeby Mikrobek szybko wyzdrowiał.
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
ol.

Pulsowisko jak uroczysko - od oczu, przez łapki niewinnie na piersi spoczywające, stópki żyjące własnym życiem po ogonek służący za kołedrkę kiedy Wąglika zabrakło - cudowny Speedy jest :)

a tu http://imageshack.us/photo/my-images/846/7borokoko.jpg/ - no proszę, szczura sobie przemalowała :D
http://imageshack.us/photo/my-images/860/10bleh.jpg/ :D - czyżby jakaś pokwietnikowa gorycz w ustach ?
http://imageshack.us/photo/my-images/718/12waglik.jpg/ - Wąglik czyżby schwytany in flagrante :P
Patrząc na zdjęcia wydaje się, że Limfocyta wszędzie pełno - wszędzie zajrzę, wszystko zbadam ! I widać, że albo trzyma dystans do obiektywu - albo to obiektywowi trudno za nim nadążyć :D
Ale fajnie słyszeć, że coraz pewniej stąpa po Waszym wielozwierzyniastym pokoju.
Jaka prymulka w bonusie :)
Pozostaje jeszcze tylko życzyć szybkiego wyzdrowienia Mikrobowi i niech chłopaki działają :)

(czy mnie pamięć nie myli - czy nie miał do Was trafić jeszcze jeden element ? ::) )
Awatar użytkownika
Entreen

ol. pisze:
http://imageshack.us/photo/my-images/860/10bleh.jpg/ :D - czyżby jakaś pokwietnikowa gorycz w ustach ?
http://imageshack.us/photo/my-images/718/12waglik.jpg/ - Wąglik czyżby schwytany in flagrante :P
Patrząc na zdjęcia wydaje się, że Limfocyta wszędzie pełno - wszędzie zajrzę, wszystko zbadam ! I widać, że albo trzyma dystans do obiektywu - albo to obiektywowi trudno za nim nadążyć :D
Ale fajnie słyszeć, że coraz pewniej stąpa po Waszym wielozwierzyniastym pokoju.
Jaka prymulka w bonusie :)
Pozostaje jeszcze tylko życzyć szybkiego wyzdrowienia Mikrobowi i niech chłopaki działają :)

(czy mnie pamięć nie myli - czy nie miał do Was trafić jeszcze jeden element ? ::) )
z tego co pamiętam, raczej było to zniesmaczenie tym, że usiłuję pochwycić uszate stworzenie ;)
Wąglik i owszem, na ten stół nie bardzo wolno im wchodzić - ze względu na rzeczy, które współlokatora na nim zostawia - czasem kable, telefon, laptop, talerz z obiadu albo zużyta chusteczka (rarytas!!!)
Co do Limfocyta - raczej to drugie! Jak pojawia się aparat, podtyka pod niego ciekawski nochalek. Ale on czasu nie ma. Ciągle mknie i uchwycić go na zdjęciu... Zdarzało nacisnąć się migawkę, a tu myk! Na zdjęciu nawet słynnej "zjawy" nie ma... Raz zrobiłam fotkę jemu i Mikrobowi, ale magicznym sposobem widnieje na niej jeno ten drugi... :D

ol.

[zużyta chusteczka (rarytas!!!)
[/quote]

jasne :D

a co do Limfocyta to i tak dobrze sobie poradziłaś biorąc szerszą perspektywę ;)
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Ja zazwyczaj na zdjęciu mam : kawałek ogona, zdjęcie z niczym albo w najlepszym wypadku zad.. więc uważam że nieźle Ci wyszło ! Co do chusteczek, tych zużytych .. najlepsze są takie wyciągnięte z kieszeni bluzy albo torebki, takie co już sobie odleżą swoje a już rewelacyjne są te o konsystencji plastiku.. umm pycha ! ale buszowanie w "ogrodzie" - rewela :D
całuski dla paniczów :)
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
valhalla

A to typowe, ja mam za wolny aparat nawet na moje leniwce, a co dopiero gdyby to były normalne ruchliwe szczury :D Robię fotę i nic na niej nie ma, a przysięgłabym, że jeszcze ułamek sekundy temu w kadrze siedział szczur :D

Kurczę, Limfocyt był największy z miotu... wiem, że karmisz go dobrze, nie wątpię w Ciebie... ale pozostaje pytanie - co się dzieje, że nagle jest mniejszy od Mlekołaka? :P
Awatar użytkownika
Entreen

valhalla - bo go pasiesz jak tucznika, a jeszcze leń! ;D A ten mały adhd... On na długość jest dobry, proporcje ma niezłe, rośnie szybko, linię trzyma, więc widzę, że wszystko gra :)

a, i zapomniałam odpisać: miot C u Rotta Taivas nie doszedł do skutku - Bansai nie urodziła :( (teoria jest, że wchłonęła, ale z racji, że na rtg było widać kręgosłupy, to musiałaby nie wiem co mieć, by je wchłonąć, stawiam, że je urodziła w nocy - już martwe, bo przeleżały za długo i to po odejściu wód - i zjadła)
Grunt jednak, że małej nic się nie stało :)

Dumałam też nad maluchem od Nietoperrr... ale po pierwsze chętnych i tak jej nie braknie, a mi rodzice trochę tupnęli nogami. A z racji, że jest mnie (uwaga uwaga, piszę to pierwszy raz oficjalnie chyba :D a wcześniej jeno valhalla chyba wypatrzyła na sb ;) ) razy dwa, i to na studiach, to muszę pokornie schylić główkę :P. Niemniej potem będę musiała zobaczyć, czy starcza mi czasu na opiekę nad wszystkim... Ale choćbym na uszach stanąć miała, stada nie chcę wygaszać.

valhalla

Ale Mlekołak też gruby nie jest :D I nie pasę znowu aż tak bardzo... tylko trochę :D

Racja, że lepiej trochę poczekać i zobaczyć, na ile będziesz sobie radzić z opieką nad szczurami, kiedy narodzi się Twój "miot" :P
Awatar użytkownika
Sky

Post autor: Sky »

oooo, no to gratuluję :D Racja, teraz lepiej przystopować, bo okaże się, że będziesz musiała stawać na głowie, a i to ci może nie pomóc ;)
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”