Zdecydowałam że poczekam jeszcze do następnego razu, jeśli nastąpi - zaserwuję i ja Asche Kalm-aid.
pyla pisze:IHime pisze:A Biesiak jakiś taki... długi i cienki jak szczur.

a przez chwilę podejrzewany był o bycie myszą:D wiedziałam, że się wyrobi

nadal jest podejrzewany o wiele rzeczy

chociaż etap myszy ma już za sobą (nawet etap spasłej myszy

),
za to - co on ma za futerko ? niby już dorosłe, a bardziej miękkie iż dziewcząt ! i włoski wierzchnie takie długie

maści agut/nie agut ? ...
może z tą "cienkością" bym nie przesadzała, ale wydłuża się Biesu ! oj wydłuża ! - rośnie na pięknego szczura

...
Mimo chorego serca, z którym zmaga się już od pół roku Wit wydaje się wciąż młody duchem, chłopięcy.
Miewa spłoszenia, miewa skamienienia i ciągnoty do samotnictwa - taki jest, taki zawsze był.
Ale jest też odrobinę dojrzalszy, z lekka może nawet udomowiony przez Duchę, mniej go pod prętami, więcej w haremie.
A jeśli pod prętami - to w oczekiwaniu na kąski, których jest specjalnym adresatem.
Odnajduje się w rytuałach, które razem stworzyliśmy i egzekwuje te, których sam jest pomysłodawcą - jak pomoc w dostaniu się na fotel - na samą górę, na co najmniej 10-cio minutowe czuwanie nad szczupakowem
A po zejściu - sik prosty na siedzisko dla upamiętnienia swojej bytności
Frondziak - agent do zadań specjalnych i Stanuszek - szczurek rodzinny udoskonalony. Obie filigranowe i nierychliwe aby to, wzorem seniorki rodu, zmieniać. I dobrze, i niech tak będzie

Dwie wesołe panienki, prawie że bliźniaczki - na pewno siostry - jedna objęła we władanie powietrze, druga czterema nóżkami mocno stąpa po ziemi, chyba że ... właśnie odfruwa
- niech żyją żyją nam !
jedno zdjęcie wspólne – jak zwykle obiadowe
od Wita w górę: Stanza, Grenadyna, Fronda, Berta, Harfa, Asche, Horpyna.
i rezydujący po drugiej stronie
Humbak, Bies, Hugo, Asłan