oddam dwa samce, Śląsk i okolice, PILNE!

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

iku

oddam dwa samce, Śląsk i okolice, PILNE!

Post autor: iku »

Najprawdopodobniej w poniedziałek trafi do mnie samiec, ok. półroczny kapturek (tak wynika z opisu). Ratuję go właściwie przed wyrzuceniem na ulicę. Nie wiem jeszcze, jaki jest duży. Z tego, co mi powiedziano, z innymi szczurami dogaduje się dobrze, jest łagodny i spokojny. Poszukuję DT (jestem w stanie go trzymać tyle, ile będzie trzeba, ale nie chcę, żeby zbyt długo siedział sam - nie mogę oswoić go z moimi szczurami, bo mam dwie samiczki) lub, najlepiej, od razu dobrego DS. Zapewniam transport na terenie Katowic i ewentualnie Chorzowa, mogę też dowieźć go do Gliwic, Kędzierzyna lub (w razie konieczności) Opola. Więcej informacji i zdjęcia postaram się zamieścić jak najszybciej. Kontakt do mnie na gg: 6451301 lub maila noir_m@wp.pl.
Zależy mi, żeby biedak miał dobre warunki, więc proszę chętnych o wypełnienie formularza:

1. Czy masz już szczury?
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
Awatar użytkownika
Kluska123

Re: Oddam samczyka, Śląsk i okolice, PILNE!

Post autor: Kluska123 »

Trzymam kciuki i czekamy na zdjęcia chłopczyka :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
iku

podbijam, bo to naprawdę ważne ;)
iku

szczurek już u mnie. czarno-biały capped/bareback - co do tego nie jestem pewna - czarny pyszczek z białym spodem i białą kreską na czole, reszta biała + czarna łatka na grzbiecie, kropeczka na brzuszku i jeszcze tu i ówdzie. boi się ręki, ale pracujemy nad tym, ciekawość już wygrywa z niepewnością. po zawieszeniu hamaka w klatce był niezwykle podniecony, jakby pierwszy raz widział taką atrakcję - nie wiem, jak traktowany był w poprzednim domu, ale najwyraźniej nie za dobrze. zdjęć póki co nie będzie, bo nie mam teraz aparatu, ale postaram się jak najszybciej :)
Awatar użytkownika
Kluska123

Zdjęcia najważniejsze - czekamy! :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

iku

sytuacja trochę się zmieniła. otóż brat samczyka miał być zaadoptowany przez koleżankę, jednak z powodu komplikacji nie może go wziąć, więc do adopcji są dwa. ponieważ są braćmi i jednodniowa rozłąka wyraźnie wpłynęła na ich zachowanie - obaj są smutni i przestraszeni - zależy mi, żeby byli zaadoptowani razem. ponieważ jestem teraz w Kędzierzynie i mam ze sobą jednego z nich, mogę wrzucić jutro zdjęcia, fotki brata dołączę w przyszłym tygodniu
iku

chłopca nazwałam roboczo Kuba. oto jego zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jeśli chodzi o jego brata, jest troszkę grubszy, ma o wiele mniej czerni na grzbiecie i na czole bardziej owal, niż kreseczkę. ;) obaj są nieoswojeni, ale na wybiegach obaj śmiało po mnie biegali, boją się tylko ręki - uciekają od niej, a w klatce nieruchomieją, kiedy się do nich zbliży. nie mają też za bardzo apetytu, mam nadzieję, że to tylko kwestia stresu i zaczną jeść normalnie, jak już się oswoją... powtórzę - bardzo mi zależy, żeby zostali zaadoptowani razem i dobrze by było, gdyby był to doświadczony hodowca, bo chłopaki swoje przeszły i nie potrzeba im więcej stresu z początkującym.
Awatar użytkownika
Frugo_Frugo

Post autor: Frugo_Frugo »

Cudaczny <3
Rajuna

Post autor: Rajuna »

iku - zaopatrz sie w dropsy połamane na małe kawałki i dawaj im z ręki... szybciej się oswoją, jak zaczną kojarzyć dłoń z czymś smacznym ;)
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
iku

Rajuna - ha, to byłby dobry pomysł, sama wpadłam na przekupywanie smakołykami, ale Kuba jest tak nieufny, że nawet ich nie chce brać ode mnie. wczoraj położyłam mu przed nosem na wybiegu mały kawałek pachnącej krówki, za którą każdy z moich dałby się pokroić - zajęło mu prawie kwadrans, żeby się przekonać, że ja go nie zabiję i jedzonko też nie, porwał, uciekł z tym w kąt...
Rajuna

To ja robiłam tak: siadałam koło biegających szczurów i je olewałam.. ale od jakiejś kryjówki do siebie wysypywałam ścieżkę przysmaków i dawałam im 4-5h ;) I nie starałam się ich nie straszyć, tylko robiłam wszystko jak zwykle.. tydzień-dwa i szczur łazi po Tobie i sprawdza, czy nie masz więcej smakołyków :P
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
iku

up!
iku

Re: oddam dwa samce, Śląsk i okolice, PILNE!

Kubuś bardzo bardzo ładnie prosi o nowy, przytulny domek dla siebie i swojego braciszka...
Obrazek

a tak na serio, to trochę smutne, że trzeba grozić oddaniem szczurów do zoologa albo trzymać je w koszmarnych warunkach, żeby był szerszy odzew i chętni do pomocy ;)
Awatar użytkownika
Kluska123

Nie trzeba grozić, naprawdę :)
Dobrze by było, gdybyś na innych szczurzych forach wstawiła ogloszenie. Wtedy zwiększysz szansę na adopcję.

Rajuna

Możesz się też ogłosić na gumtree, ale wtedy trzeba przesiać oferty, bo zgłosi się wielu niezaszczurzonych, którzy nie mają wiedzy z forum o tym co i jak ::) Więc wizyta przedadopcyjna i umowa są konieczne, no i oczywiście pozostanie kontakcie ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”