Oddam 3 młode oraz dorosłego samca [Warszawa]
Moderator: Junior Moderator
Oddam 3 młode oraz dorosłego samca [Warszawa]
Witam
Niedawno moja samica urodziła młode i jestem zmuszony do reorganizacji mojego stada ;-).
Mam do oddania 3 młode szczurki (mają teraz 2 tygodnie, więc do momentu oddania jeszcze co najmniej jakieś 2-3 tygodnie) oraz dorosłego (1 rok) samca (ojca tych małych) do oddania od zaraz. Oczywiście jednej osobie mogę oddać tylko część z nich ;-).
Szczurki są maści biało czarnej. Płeć młodych do uzgodnienia, choć wolałbym oddać samce.
Niedawno moja samica urodziła młode i jestem zmuszony do reorganizacji mojego stada ;-).
Mam do oddania 3 młode szczurki (mają teraz 2 tygodnie, więc do momentu oddania jeszcze co najmniej jakieś 2-3 tygodnie) oraz dorosłego (1 rok) samca (ojca tych małych) do oddania od zaraz. Oczywiście jednej osobie mogę oddać tylko część z nich ;-).
Szczurki są maści biało czarnej. Płeć młodych do uzgodnienia, choć wolałbym oddać samce.
Re: Oddam 3 młode oraz dorosłego samca
zapomniałem dodać że w Warszawie ;-)
Re: Oddam 3 młode oraz dorosłego samca
Wstaw zdjęcia szczurków. To ułatwi ich adopcję 

Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Do zobaczenia Skarby moje...
Re: Oddam 3 młode oraz dorosłego samca [Warszawa]
Po pierwsze, ile samczyków, ile samiczek?
Po drugie, wstaw zdjęcia, ponumeruj i podaj płeć, bo to ułątwia organizację adopcji
Po trzecie, czy ojciec jest oddzielony od mamuśki i młodych? Po czwarte, czy mamuśce zostawiasz jedną dziewczynkę do towarzystwa (koniecznie dziewczynkę, jeśli nie chcesz synka trzymać kolejne 3m-ce tj do kastracji w odosobnieniu)?
Nie czuj się urażony pytaniami, to jest standardowy zestaw pytań do każdej nowej osoby, która oddaje szczurki
nie znamy Cię, nie wiemy kim jesteś i jaka jest Twoja wiedza o szczurkach - więc pytam, żeby rozwiać wątpliwości i uprzedzić naszych forumowych hejterów, którzy odstraszają wszystkich nowych :>

Nie czuj się urażony pytaniami, to jest standardowy zestaw pytań do każdej nowej osoby, która oddaje szczurki

Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
Doczytałam Twój drugi temat - rozumiem, że rozwiązujesz hodowlę i dlatego oddajesz też samczyka? Bo jeśli zostawiasz sobie tą samiczkę do rozrodu, to licz się z tym, że następnego miotu też może nie odchować i będzie powtórka z rozrywki.
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
sa jeszcze jakies dziewuszki na zbyciu? Bardzo chetnie przygarne przyjaiolke dla mojej malej;)
Witam
To tak zbiorczo postaram się odpowiedzieć. Rozwiązuję hodowlę zostawiam sobie matkę oraz jej dwie córki, Samiec był oddzielony na czas porodu by nie zapłodnił samicy w rui pociążowej, aktualnie jest w tej samej klatce, ale wkrótce będę musiał go znowu odizolować.
Do oddania mam tego dorosłego samca, oraz 3 spośród młodych szczurków widocznych na zdjęciu (reszta jest już zaklepana). Jeżeli chodzi o płeć młodych to 1 i 2 to samce, reszta to samice. Dodam że dorosły samiec jest trochę płochliwy, popełniłem sporo błędów w wychowaniu jak był młody:(, ale nie gryzie ;-). Najbardziej by mi zależało by znalazł się ktoś kto przyjmie dorosłego samca, bo na młode zawsze się chętni znajdą ;-).
Zdjęcia próbowałem dodać w załączniku , napracowałem się żeby ograniczyć ich rozmiar a potem okazało się że i tak nie mogę dodawać
. Także paczkę ze zdjęciami można pobrać z tond students.mimuw.edu.pl/~mp248326/szczurki.zip
Pozdrawiam
Meti
To tak zbiorczo postaram się odpowiedzieć. Rozwiązuję hodowlę zostawiam sobie matkę oraz jej dwie córki, Samiec był oddzielony na czas porodu by nie zapłodnił samicy w rui pociążowej, aktualnie jest w tej samej klatce, ale wkrótce będę musiał go znowu odizolować.
Do oddania mam tego dorosłego samca, oraz 3 spośród młodych szczurków widocznych na zdjęciu (reszta jest już zaklepana). Jeżeli chodzi o płeć młodych to 1 i 2 to samce, reszta to samice. Dodam że dorosły samiec jest trochę płochliwy, popełniłem sporo błędów w wychowaniu jak był młody:(, ale nie gryzie ;-). Najbardziej by mi zależało by znalazł się ktoś kto przyjmie dorosłego samca, bo na młode zawsze się chętni znajdą ;-).
Zdjęcia próbowałem dodać w załączniku , napracowałem się żeby ograniczyć ich rozmiar a potem okazało się że i tak nie mogę dodawać

Pozdrawiam
Meti
Ściągnęłam zdjęcia i wrzucam miniaturki, bo wiem, że nie każdemu się chce ściągać a tak łatwiej za serce chwycą (panna nr 5 piękna!)

Wyszukiwarka nie gryzie
Jeśli masz jak, oddziel samca też teraz - niby samica po porodzie ma rujkę raz, a potem przez ok 3tyg nie, bo karmi młode, ale to nie jest 100% pewność, że nie zajdzie znowu w ciąże. Jeśli nie masz jak go oddzielić, napisz do Runa, powinna znaleźć DT dla niego w Warszawie.
One wszystki sa bialo-czarne?
Duuużooo hasków!!!!
..
rudzina, jak widać tak .. ale one wszystkie będą jaśniały z wiekiem. Niektóre całkiem do białości. Jak to husky
.
Cudne maluszki

rudzina, jak widać tak .. ale one wszystkie będą jaśniały z wiekiem. Niektóre całkiem do białości. Jak to husky

Cudne maluszki

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Może i racja, jak wrócę z pracy do domu to go oddzielę. Moja klatka jest zmontowana z 3 różnych klatek połączonych ze sobą także nie będzie problemu ;-). Małym problemem może się okazać to że mam tylko jedno poidło, a na święta będę wyjeżdżał na 3 dni :/, ale coś się może wykombinuje ;-)Rajuna pisze:Jeśli masz jak, oddziel samca też teraz - niby samica po porodzie ma rujkę raz, a potem przez ok 3tyg nie, bo karmi młode, ale to nie jest 100% pewność, że nie zajdzie znowu w ciąże. Jeśli nie masz jak go oddzielić, napisz do Runa, powinna znaleźć DT dla niego w Warszawie.
- Frugo_Frugo
A może kup? Poidło kosztuje 3-7 zł więc bez przesady. 

Ze mną : Dudek i Irysek <3
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36014
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36014
w sumie racja ;-)
przepraszam, ale nie widzialam dokladnych zdjec.
Czy jeszcze jakas dziewuszka jest do oddania?
Czy jeszcze jakas dziewuszka jest do oddania?