Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Majaki Nocne

Post autor: Paul_Julian »

Biedne Małe Białe... Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia, bo to niefajne miejsce.

Posyłam bonusa z wyprawy do Ciebie, bo chyba nie pokazywałem Ci tej fotki:
Obrazek

Kurczak ze mną jechał przez pól Polski!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
IHime

Post autor: IHime »

Paul_Julian pisze:Biedne Małe Białe... Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia, bo to niefajne miejsce.

Posyłam bonusa z wyprawy do Ciebie, bo chyba nie pokazywałem Ci tej fotki:
Obrazek

Kurczak ze mną jechał przez pól Polski!
;D

A Małe Białe już rano o niczym nie pamiętała i patrzyła na mnie niewinnie "a czemuż ty taka niewyspana?"
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

O tak, albinoski potrafią patrzeć niewinnie :)

Posyłamy pozytywną energię w stronę Tusi i Misia !
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Zdrówka dla Tusi, Małej Białej i Misia!

Nowe hamaczki i przemeblowania - zuo ;) !
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
IHime

Tusia się sypie. Właśnie wróciłam od weta, gdzie wyprysnęłam zaraz po powrocie z pracy, bo znalazłam Tuśkę ledwo żywą. Ma płyn w otrzewnej, trochę w płucach, a guzy urosły trzykrotnie od ostatniej wizyty, czyli od soboty, i pojawiły się kolejne. Zaaplikowano jej pakiet ratunkowy i teraz czekamy, poprawi się czy nie. :'(
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Oj :(
Trzymam kciuki, żeby się maleńkiej poprawiło :-*
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Oj, biedna Tusia... Niedobrze :( Trzymajcie się !
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Och, trzymamy kciuki... :(
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Ojoj... :-[ To my też kciuki dołączamy...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Tusiu, nie poddawaj się malutka, jesteśmy tu z Wami całym sercem i kciukamy za polepszenie! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
IHime

Tusieńka się nie daje. Łapusie się plączą, grawitacja jest nieubłagana, ale maleńka walczy. Opiera sobie jedzonko o półeczkę, i szybciutko pochłania. No i praktycznie bez przerwy domaga się miziania. :D
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Tuśku trzymaj się !
Ihime pogodnych , spokojnych świąt, dużo uśmiechu i odpoczynku :-*
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
unipaks

Niech coś z magii wielkanocnego odrodzenia obejmie Wasze stadko, szczególnie Tuśkę; razem z dziewczynkami życzę dużo zdrówka i spokoju:-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
IHime

Dziękujemy za życzenia! Chyba coś z tych dobrych fluidów podziałało na Tusieńkę, bo od Świąt jakby odżyła. Do pełnej sprawności raczej nie wróci, ale wychodzi na wybiegi, gania za piórkiem i bez przerwy chce, żeby ją miziać. :D Oczywiście nóżki jej się rozjeżdżają, guziska rosną, więc wsparcie lekami będzie potrzebne do końca życia, ale mam nadzieję, że uda jej się zatrzymać dobrą formę jak najdłużej.

Za to dwa dni temu podniosła ciśnienie mężykowi. Wrócił wieczorem z pytaniem od samych drzwi "jak ogony?" Niby zawsze o nie pyta, a potem wita się z nimi, ale tym razem miał jakąś taką niewyraźną minę i jakby obawiał się zajrzeć do klatki. Akurat cieszyłam się z wyjątkowo dobrego dnia Tusi, więc nieco mnie zdziwił. Na hasło "dobrze" wyraźnie odetchnął i przyznał się, że znalazł rano Tuśkę leżącą podwoziem do góry i wierzgającą nogami. Był absolutnie pewien, że to agonia, ale kiedy ją podniósł, Tuśka mlasnęła po swojemu, przebudziła się, rozkosznie przeciągnęła i dobitnie zapytała "o co cho, ludziu, że mnie budzisz z porannej drzemki". Mój biedny mąż padł ofiarą tusinkowej kultury spania, bo Tuśka jest mistrzynią wybierania nieprawdopodobnych póz, spania z otwartymi oczami, ganiania za wyśnionym piórkiem tudzież lunatykowania. Ja ją widziałam w akcji wielokrotnie, natomiast na niego padło pierwszy raz akurat w takiej ciężkiej atmosferze. ;)

Reszta ogoniastych ma się dobrze, nóżki i odwłoki się pogoiły, misiowa skóra jest pięknie zaleczona. Misiek jest nadal na diecie, teraz tylko testujemy kolejne alergeny. Na razie mam pewność, że bezpieczne są ryż, buraki, grys kukurydziany, być może jajko. Drżę na myśl, że Misiek może być uczulony na mleko. Biedaczek, jego najukochańszą potrawą na świecie jest jogurcik. Na szczycie listy podejrzeń znalazły się też: ściółka słomiana, ostropest, jakiś składnik JR Farm lub Timy. Ech, z czasem sobie wszystko przetestujemy.
Awatar użytkownika
unipaks

Będziemy czekać na coraz lepsze wieści o Tusi, liczymy, że takie będą :) I że uda się zidentyfikować alergen u Misia (oby nie było to mleko :) )
Nie zazdroszczę Twojemu mężowi porannych emocji sprzed dwóch dni, serce może naprawdę fiknąć kozła z przerażenia na taki widok - ach, ta Tuśka! :D
Wszystkim Majakom ślemy całusy :-*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”