Bydgoszcz Przygarne dwoch panow lub dwie samiczki:)

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

dusiaczek
Kontakt:

Re: Bydgoszcz Przygarne dwoch panow lub dwie samiczki:)

Post autor: dusiaczek »

to je WEŹ ale nie KUP, nie daj im zarobić... Jeśli chcesz pomóc, to adoptuj szczurki z forum, zamiast napędzać biznes. Za pieniądze jakie zapłacisz sklep kupi koeljne, bo będzie czuł, ze ma popyt.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."

~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

w miejsce tych dwóch które kupisz sprowadzą kilkanaście następnych, które mogą trafić w różne złe miejsca. kupując w sklepie napędzasz popyt na zwierzęta, więc sklepom opłaca się zamawiać dalej szczury z pseudohodowli, trzymane w okropnych warunkach, rozmnażane byle jak, kazirodczo, zapładniając młodziutkie samiczki dla których ciąża jest wycieńczająca. płacąc przykładasz do tego rękę. nie myśl o tych dwóch które uratujesz, pomyśl o reszcie. gdyby ludzie nie kupowali w sklepach to zwierzęta stopniowo by z nich zniknęły. a tak każda kolejna osoba która ma "misję" ratowania poprzez kupowanie tylko napędza interes. adoptując z forum też pomagasz, i wcale nie jest tak że "jak ja ich nie wezmę to i tak ktoś inny to zrobi" bo szczurów ciągle przybywa, a niektóre np. te starsze, które nie są już słodkimi kuleczkami czekają nieraz na dom miesiącami. nie mówiąc już o tym że w kazdej chwili może się zdarzyć jakaś akcja, wyciąganie szczurów z laboratorium, interwencja, i będzie wtedy kilkadziesiąt-kilkaset szczurów do adopcji, co też nie będzie łatwym zadaniem dla domów tymczasowych.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Frugo_Frugo

Post autor: Frugo_Frugo »

Ja się w 100 % zgadzam z postami dusiaczek i alken , ale jeszcze zobacz ten temat : http://szczury.org/viewtopic.php?f=2&t= ... icznych%3F . Możesz wziąć szczura, ale nie kupować na jego miejsce przyjdzie następny, 2 następne czy nawet 3, zobaczą, że szczury "schodzą" i zamówią następne. ;)
Awatar użytkownika
Gemmei

Post autor: Gemmei »

Brakuje mi mojej malej a minalo tak malo czasu... Chciala bym ta puste w jakis sposob wypelnic ale z tego co piszecie to wydaje mi sie nie mam szans:P i taka adopcja widze moze trwac bardzo dlugo no i ten transport... Bede caly czas na forum i mam nadzieje ze znajdzie sie osoba ktora powierzy mi male kulki.Licze ze sie uda:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Frugo_Frugo

Ja szukam szczurów z tego co pamiętam to od marca, więc wiesz. Może poszukaj na tablicy, tam są jakieś do oddania często. ;)
Awatar użytkownika
alken

wystarczy ze kupisz odpowiednią klatkę i karmę i nie będzie problemu z adopcją :) a tak to musisz szukać intensywnie, pytać czy są jeszcze jakieś wolne szczurki
http://www.facebook.com/pages/Viva-Gryz ... 0809278586 jeśli masz facebooka warto polubić tę stronę, zawsze są jakieś szczurki do adopcji. jedna z osób z tej strony jest z Bydgoszczy, może są aktualnie w Bydgoszczy jakieś szczury do adopcji, musisz popytać.

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

Awatar użytkownika
Frugo_Frugo

Tylko tam, wizyta jest obowiązkowa. ;)
Awatar użytkownika
alken

Frugo_Frugo pisze:Tylko tam, wizyta jest obowiązkowa. ;)
no tak, ale "zazdrosny chłopak" to żadna wymówka ;) wypadałoby się zgodzić. chłopak też może być przy wizycie, z reguły wizytorami są dziewczyny, i nie jest to żaden wjazd na chatę bez zapowiedzi tylko przychodzi ktoś, ogląda klatkę, gadacie sobie i tyle, nie ma się czego bać

Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Dodam jeszcze od siebie, że wizyty przedadopcyjne są naprawdę fajne i sympatyczne :) Sama je przeprowadzam i jak na razie mam same miłe wspomnienia :)
Wszystko jest na luzie, naprawdę.
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
Gemmei

Post autor: Gemmei »

Temat do zamknięcia:)
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”