Biszkopty dla szczurków i Dropsy
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Dropsy i biszkopty dla gryzoni
Moje dałyby się za dropsa oskubać, ale też za wiele innych rzeczy (np. dynię). Dzieci też uwielbiają słodycze, a czy powinniśmy im dawać dużo batoników? Dla szczurka drops to taki batonik właśnie. Można dropsy zastąpić innymi smakołykami dawanymi pojedynczo "od święta" i na każdy dzień może to być coś innego A będzie miało większą wartość odżywczą niż aromatyzowany kawałek cukru czy mleka w proszku.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Wiec mówiąc przegiąłem od dłuższego czasu kurde to będzie miesiąc jak i nie więcej dawać im 1 dropsa dziennie. To na razie dropsy idą w odstawkę,jedynie mam nadzieje ze z czasem im to się nie odbije na zdrowiu.
ze mną :Dexter
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
Oj, nie przejmuj się aż tak bardzo. Myślę, że żadna tragedia się nie stała Jeśli karmisz szczurki w odpowiedni sposób, to nie sądzę, aby w ciągu miesiąca bardzo im te dropsy zaszkodziły, jednak warto ograniczać takie bezsensowne smakołyki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
Moje uwielbiają jeść dropsy truskawkowe, śmietankowe i orzechowe. Za 3zł w zoologicznym kupiłam.
Nie pogardzają też kolbami jajecznymi i innymi smakami kolb.
Nie pogardzają też kolbami jajecznymi i innymi smakami kolb.
Ze mną: jeszcze nie mam podopiecznych. ;]
- iwciunia11
Moje szczury jeszcze nie jadly dropsow i biszkopcikow, ale nidlugo, po poscie postaram sie im kupic (maja sama sucha karme w klatce, bo ostatnio mialy ostre rozwolnienie i powoli im to przechodzi).
Albo lepiej - zrobie im te ciastka !! MMM...
Albo lepiej - zrobie im te ciastka !! MMM...
Ze mna - Pusia, Mycha i Latunio ;3
Dropsów nie powinno się dużo dziennie dawć , można z nimi jak z lekarstwem przedawkować. Dlatego należy dokładnie przeczytać jaki informacje są zwarte na opakowaniu.
A ja kupiłam wynalazek w LIDLU ciastka miodowe (szalona zawartość 0,1% ) dla gryzoni. Bez sztucznych barwników i konserwantów jak informuje producent. Szczury zadowolone, świnia standardowo nie powąchała nawet, myszy też zajadają. Skład: zboża, nasiona, warzywa, orzechy, jaja i produkty z jaj, miód.
Ktoś może o nich powiedzieć coś więcej poza tym że kosztują aż 5 zł o_0 za 4ciastka? No z tym że starcza na dłużej bo ja tam łamie szczurołakomakom po kawałeczku...
Ktoś może o nich powiedzieć coś więcej poza tym że kosztują aż 5 zł o_0 za 4ciastka? No z tym że starcza na dłużej bo ja tam łamie szczurołakomakom po kawałeczku...
ja kiedys mialam kolby z tej firmy ale nie chciały jesc.
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
- sasza&masza
- Numer GG: 9176574
A ja to jestem przeciwko dropsom. Kiedyś na samym początku dawałam.
Ale przecież to jest sam cukier.. Ja daje im również coś słodkiego ale uważam że zdrowszego i są to suszone banany!
Szał! Nie dość że sobie dłużej pochrupią to jeszcze zabki zetrą
To samo królikom nigdy nie dawalam żadnych dropsów i tych śmieci tylko bananki
I to jest koszt 3zł za 250g a banany są lekkie więc kupujcie banany
Ale przecież to jest sam cukier.. Ja daje im również coś słodkiego ale uważam że zdrowszego i są to suszone banany!
Szał! Nie dość że sobie dłużej pochrupią to jeszcze zabki zetrą
To samo królikom nigdy nie dawalam żadnych dropsów i tych śmieci tylko bananki
I to jest koszt 3zł za 250g a banany są lekkie więc kupujcie banany
Dog&cat: Vega i Zuza
Ratz: Arkadia Melania Nayeli Malibu Aniołki[*]
Ratz: Arkadia Melania Nayeli Malibu Aniołki[*]
-
Zdecydowanie suszone banany polecam, sama radość w klatce
Moje dostawały dropsy tylko na początku, ale po co wciskać biedakom chemię i cukier, skoro naturalne słodkości takie jak banany czy miód lubią tak samo.
Ostatnio pokusiłam się na kolbę, w dwóch pożarły całą w ciągu jednej nocy. o_O No cóż, więcej im nie dawałam chociaż szalały za nią, ale nie chcę, żeby zmutowały do ociężałych klusek. Chłopaczki jedzą zdrowo tak jak pani
Moje dostawały dropsy tylko na początku, ale po co wciskać biedakom chemię i cukier, skoro naturalne słodkości takie jak banany czy miód lubią tak samo.
Ostatnio pokusiłam się na kolbę, w dwóch pożarły całą w ciągu jednej nocy. o_O No cóż, więcej im nie dawałam chociaż szalały za nią, ale nie chcę, żeby zmutowały do ociężałych klusek. Chłopaczki jedzą zdrowo tak jak pani
U nas w zoologicznych za 100 g zapłaciłam chyba 2,50 zł. To chyba duża różnica cenowa i wgl. dużo bardziej się opłaca. Ale to może w mieście jest drożej a na wsi to już taniej.
Ze mną: Edwin
Za TM: Tosia i Frania [*][/color][/b]
Za TM: Tosia i Frania [*][/color][/b]
Biszkopty dla szczurków i Dropsy
Witam ;p Ostatnio kupiłam mojej klusce takie biszkopty dla gryzoni :
Tylko inny smak ;p i również takie dropsy.
Momo za nimi przepada, ale zastanawiam się czy jest to odpowiedni smakołyk dla mojego tłuścioszka ;p
Co Sądzicie o tych smakołykach? Macie jakieś lepsze, godne polcenia? ;p
Tylko inny smak ;p i również takie dropsy.
Momo za nimi przepada, ale zastanawiam się czy jest to odpowiedni smakołyk dla mojego tłuścioszka ;p
Co Sądzicie o tych smakołykach? Macie jakieś lepsze, godne polcenia? ;p
Nie ważny jest rozmiar serca. Ważne jest, ile zmieścisz w nim miłości.
Ze mną Momuś W serduszku... : Gryzia, Duduś, Lufka, Dodzik, Sushi, Pysio ;(
Ze mną Momuś W serduszku... : Gryzia, Duduś, Lufka, Dodzik, Sushi, Pysio ;(
Re: Biszkopty dla szczurków i Dropsy
Moje łotry uwielbiają gryzaki warzywne HerbalPets. Podejrzewam, że o niebo zdrowsze
O takie: http://www.zwierzakowo.pl/opis-produktu ... .2470.html
Są jeszcze melisowe i kminkowe, ale nie próbowaliśmy ich.
O takie: http://www.zwierzakowo.pl/opis-produktu ... .2470.html
Są jeszcze melisowe i kminkowe, ale nie próbowaliśmy ich.
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha