Napiszę tu, czego się dowiedziałam, bo może ktoś jeszcze jest zainteresowany kupnem FURATA
Dzwoniłam do Pani z jednego sklepów i mi wszystko wytłumaczyła, Furet Plus to już "stara" wersja, i w i-netowych sklepach zostały już jej ostatnie egzemplarze, a od przedstawiciela Ferplasta można już kupić tylko FURATA, czyli tą klatkę:
http://ferplast.com/scheda_prodotto_ita ... m_pagina=1 FURAT to jak sama nazwa wskazuje połączenie klatki dla fretek i szczurów, różnica polega na tym, że ma jednakowy rozstaw prętów ok.1,4cm (a w Plusie były co najmniej dwie wersje), miseczka nie jest plastikowa tylko metalowa (wiadomo, że niektóre szczury zżerają plastikowe miski, np. moje) a kolor tarasu i pochylni jest w tym nowym kolorze, czyli ciemnym szarym, w Plusie były jasno szare i nie można by było już do nich dobrać nowych (chyba, że poszukałoby się w ostatkach lub używanych)
Polecam wszystkim sklep
dlazwierzat.pl !!! Bardzo miła pani, bardzo kontaktowa, można się z nią porozumieć przez maila, gg i telefon, ceny ma zadowalające

I do tego zawsze można się z nią dogadać. Np. ja poprosiłam o dołączenie dodatkowego tarasu do Furata i zrobi to, to choć nie ma ich w swojej ofercie (ale dołączy je do niej) ma też dodać karmę dla szczurków Versele laga, także jak Was też czasami wkurza, że nie możecie kupić wszystkiego co chcecie w jednym sklepie, dzwońcie do niej!