[Kraków] Biała szczurka szuka domu!
Moderator: Junior Moderator
Re: [Kraków] Biała szczurka szuka domu!
Jak już mała będzie u mnie założę jej i innym moim DTciaczkom temat, a ten może zamkniemy? Lepiej żebym miała wszystko w jednym wątku. 

Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Podgryza mnie, nikt inny jej raczej nie dotyka
Ręki w rękawiczce, która jej nie zaczepia, nie atakuje. Za to dziabie czasem przy próbie łapania jej poza klatką (w klatce oczywiście też
), co jest pewną hmm... nowością. Próbuję dominacji (nie jestem pewna, czy to dobry trop), wywalam ją po każdym dziabie brzuchem do góry, póki co raczej nie widzę efektów. No i stosuję się do zaleceń Rajuny. Przydałby się ktoś, kto nie miał z nią nieprzyjemnych doświadczeń, żeby jej podstawić rękę pod dziuba, bo ja się już czuję nieswojo, kiedy jest w pobliżu mojej nieorękawiczkowanej dłoni
(A i tak jestem w niej zakochana i nie mam za bardzo ochoty się z nią rozstawać...
)
Jak tak czytam opisy niektórych "problemowych" szczurów z forum, to ona jest naprawdę fajna - odważna, ruchliwa, ciekawska, wyraźnie nami zainteresowana (ale może tylko jako dostarczycielami jedzenia...?
), lezie do człowieka, łazi za nami po podłodze, próbuje się wspinać po nogawkach, włazi na kolana...
Bardzo taka powiedziałabym, kontaktowa. Tylko jak jej się coś (czytaj nasze łapy) nie spodoba, no to.. ciach!
Emi, no chyba tak, po co dwa tematy, a łatwiej będzie ogarnąć Twoje wszystkie "tymczaski", jak będą miec współny temat.

Jak tak czytam opisy niektórych "problemowych" szczurów z forum, to ona jest naprawdę fajna - odważna, ruchliwa, ciekawska, wyraźnie nami zainteresowana (ale może tylko jako dostarczycielami jedzenia...?

Emi, no chyba tak, po co dwa tematy, a łatwiej będzie ogarnąć Twoje wszystkie "tymczaski", jak będą miec współny temat.
Aaa zapomniałam:
...dlatego też wielkie nadzieje pokładam w Twoim stadku emi
Bo po pierwsze, towarzystwo innych szczurów jej pewnie dobrze zrobi i może przestanie tak nerwowo reagować, po drugie ciekawa jestem, jak się będzie zachowywać wobec kogoś innego.
...dlatego też wielkie nadzieje pokładam w Twoim stadku emi

Najpierw spróbuję ją połączyć z piątką tymczasowiczek, które przyjadą do mnie w piątek. Ale jeszcze zobaczę jak one się będą zachowywać.
A jeśli to nie wyjdzie, to zobaczymy jak zachowa się w stosunku do mojej najspokojniejszej Gapci lub niegrzecznych czarnul.
Jeśli będzie ok, to zobaczymy jak z malcami się będzie zachowywać.
Fajnie jak się zaprzyjaźni z którąś tymczasowiczką, może by poszły razem do nowego domku?

Fajnie jak się zaprzyjaźni z którąś tymczasowiczką, może by poszły razem do nowego domku?

Tak, temat do zamknięcia. Inka jest u mnie, a niedługo idzie do nowego domku wraz z nową koleżanką. 

W nowym temacie wrzucę. Ten do zamknięcia.