Kluska i spółka :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Agusta

Re: Kluska i spółka :)

Post autor: Agusta »

Bidaki... :( Szczurze zdrówko jest kruchutkie...
Trzymam kciuki.
Moje Puchate: Milu Lilu Jadwiga Beza Ważka < : ) ~~
...::: Zajrzyj do nas :::...
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Klusiu .. kurcze, ZAWSZE trzeba mieć nadzieję, i nawet jeśli dla nas będzie to tylko dwa tygodnie to dla nich to wszystko co mają. Nasza walka o każdy dzień to ich szczęście i cały majątek. Ukochaj chorusianych - ja trzymam mocno kciuki !
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Mam nadzieję, że da radę, jest naprawdę silnym szczurem. Gdyby nie ten ropień, wszystko by było w porządku, ale musiało się paskudztwo uczepić Stuarta biednego :-\
Dziękuję za wsparcie, oby te leki chociaż trochę mu pomogły wytrwać do wtorku...
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Martasz

Post autor: Martasz »

strach tu do Ciebie wchodzić, ciągle złe wieści :(
trzeba zrobić jakieś "uga buga" zeby odgonić złe duchy, co Ty na to? moje dziewuchy pozdrawiają! :)
Awatar użytkownika
Kluska123

Tak to jest ze staruszkami, ale nadal walczymy. Stuey dzisiaj bardzo cierpi, łapki mu się trzęsą z bólu, cały czas leży :(
Zgodzę się na wszystkie czary! :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Awatar użytkownika
Kluska123

Dzisiaj niestety miarka się przebrała... Robin rzucił mi się na twarz... :( nie mogą już dłużej u nas zostać, jestem cała zadrapana, pogryziona, nie wiem co się z nimi dzieje... dzisiaj wystawiam im ogłoszenie na forach, za trzy tygodnie wyjeżdżam i do tego czasu muszą znaleźć dom, nie mogę ich zostawić rodzinie przy takim zachowaniu.
Ostatnimi czasy wszystko jest przeciwko mnie...

IHime

Post autor: IHime »

Ech, chłopakom pewnie dobrze by zrobiło jajcięcie.
Klusko, a jak tam Stuart, trzyma się? Taki kochany, dzielny ogoniasty z niego. :-*
Białuchowi pomagają antybiotyki?
Ucałuj chłopaków od Majaków.
Awatar użytkownika
Kluska123

Zbieram pieniądze cały czas, może uda się ich ciachnąć i zostaną u nas. A może się znajdzie domek lepszy od mojego, nie wiem :(
Stuart śpi cały czas, spory ropień mu się zrobił na pyszczku, troszkę je, ale pić nie chce :-\
Biały dostał kolejny lek, żeby znowu nabrał masy, ale czy antybiotyk pomógł - ciężko powiedzieć, nie siusia już tak, nie wypija całego poidełka w jeden dzień, jest tylko (i AŻ) strasznie chudy.
Ucałuję szczurze pychole :)

Nie mogę się doczekać łącznie Kołtuna i Fada, oby się udało, nie odpuszczę im. Moim cichym marzeniem jest, żeby uzbierać na kastrację tych dwóch świniaków futerkowych i mieć w Toddy Roll'u duże stadko zgodnych szczurków.

Awatar użytkownika
Kluska123

Trzymajcie dzisiaj kciuki za Stuarta, o 17.15 mamy zabieg. Zastanawiam się co doktor zrobi z tym ropniem, w niedzielę Stuey zdążył sobie rozdrapać i cały czas ropa wycieka :-\ Dzwoniłam do Zwierzyńca, ale powiedzieli, że mam to obserwować i przyjść w umówiony dzień. A Stuart? Ma 2,5 roku, a skacze, biega i się cieszy, że sam sobie poradził z ropniem :D

Pamiętacie jeszcze tę panienkę? Jechaliśmy po nią na początku tego roku, miała wielkie odciski na stópkach, w tym samym dniu znalazła jeszcze dom u Starszej Pani.
Ma na imię Silka, ma 3 (!) lata i tydzień temu miała usuwanego gruczolaka. Łapki zagoiły się w pełni, nie potrzebowała żadnego zabiegu, miała codziennie przemywane łapki Rivanolem, cały czas ma ligninę w klatce, chodzi tylko po miękkim, ma nawet specjalny pokój dla siebie :D Ma najwspanialszy domek, jaki mogłam sobie dla niej wymarzyć, mam nadzieję, że Starsza Pani nie będzie miała nic przeciwko jak wstawię kilka zdjęć jej autorstwa, muszę się pochwalić piękną szczurzynką :)

Tak wyglądają jej łapki (kiedyś odciski zakrywały całe łapki)

Obrazek

Silka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Trochę DTciaków już miałam u siebie pod dachem, każdy był i jest wyjątkowy, Silka to wspaniała szczurzynka, przeszła trochę w swoim życiu, nieleczone łapki, za mała klatka. Łagodny, mały baranek; nie chciałam jej oddawać, a teraz ma tak wspaniały domek :) Gdy dostaję zdjęcia moich Dtciaków i widzę, jak bardzo są szczęśliwe w swoich nowych domkach,wiem, że warto pomagać.

Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Kciuki za Stuarta! :-*
Silka jest cudna, fajnie, że ma taki dobry domek. :)
Przesyłam mizianko dla Kluskowego Stadka! :)
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Awatar użytkownika
Kluska123

Dziękuję emi240 :-*
Stuart już po zabiegu, ma wyczyszczony ropień i wszytą gąbeczkę, która w piątek będzie ściągana, rana znowu oczyszczana i tak w kółko aż się całkiem wygoi, choć z ropniami różnie to bywa.

Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Ech te ropnie to paskudztwo straszne...Chociaż tyle dobrze,że ten na wierzchu jest,a nie wewnątrz ciałka,ukryty...
Dużo zdrówka dla dzielnego pacjenta!
A jak tam mój ulubieniec - łysy głupolek? ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Kluska123

Twój ulubieniec uporał się z nitkami i je sobie sam zdjął :-\ :D
Poczekam jeszcze tydzień i zacznę łączyć go z Fadem, będą siedzieli od rana do wieczora: raz w wannie, raz w transporterku, czy chcą czy nie! ;D

Stuart jest baaardzo dzielny, ma fajnie zgolony pyszczek :D Postaram się mu zrobić zdjęcie, choć to trudne, cały dzień siedzi zakopany w hamako-norce :)

Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Trzymałam kciuki ! ;)
I trzymam za łączenie, ale myślę ze po wychowaniu przez Niedźwiedzią Łapę Sprawiedliwości to będzie już pokorny jak baranek a jak nie to powiedz że tam wróci na douczanie ::)
a ropnie to niech spadają ! 8)
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
Kluska123

Dziękuję Eve :-*
Tak, jak pisałam, MUSZĄ się dogadać, nie ma zmiłuj się, choć mój TŻ stwierdził, że przez te moje radykalne łączenie zawału dostaną ::)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”