Zdecydowanie wolę grafikę rastrową
Ja też jestem za Adobe Ilustratorem, jednak w szkole nie używamy go

Moderator: Junior Moderator

Jest nieziemsko lekki, tzn. nie żre tyle pamięci co fotosklep, mieszanie kolorów ma przecudowne (opcja "brush", ech
 Jest nieziemsko lekki, tzn. nie żre tyle pamięci co fotosklep, mieszanie kolorów ma przecudowne (opcja "brush", ech  ), fajny blender (waterbrush), no i świetne wsparcie lineartowania (pen tool z kontrolą stabilności, spowalnia tak jakby ruch kursora), no i obracanie kartką - w fotosklepie mi to trwa nie wiadomo ile i ta opcja jest gdzieś chamsko zagrzebana, a tam na wierzchu. W SAI zawsze lineartuję i nakładam jakąś tam bazę, a PSa używam potem do korekcji kolorów i innych pierdółek, no i do teksturowania/custom brushowania.
), fajny blender (waterbrush), no i świetne wsparcie lineartowania (pen tool z kontrolą stabilności, spowalnia tak jakby ruch kursora), no i obracanie kartką - w fotosklepie mi to trwa nie wiadomo ile i ta opcja jest gdzieś chamsko zagrzebana, a tam na wierzchu. W SAI zawsze lineartuję i nakładam jakąś tam bazę, a PSa używam potem do korekcji kolorów i innych pierdółek, no i do teksturowania/custom brushowania.Cyklotymia pisze:Z tanich i przyjemnych programów do dp polecam SAIJest nieziemsko lekki, tzn. nie żre tyle pamięci co fotosklep, mieszanie kolorów ma przecudowne (opcja "brush", ech
), fajny blender (waterbrush), no i świetne wsparcie lineartowania (pen tool z kontrolą stabilności, spowalnia tak jakby ruch kursora), no i obracanie kartką - w fotosklepie mi to trwa nie wiadomo ile i ta opcja jest gdzieś chamsko zagrzebana, a tam na wierzchu. W SAI zawsze lineartuję i nakładam jakąś tam bazę, a PSa używam potem do korekcji kolorów i innych pierdółek, no i do teksturowania/custom brushowania.
 Ale rzeczywiście, szukając tak po opcjach to ciężko znaleźć, bo nie raz szukałam.
 Ale rzeczywiście, szukając tak po opcjach to ciężko znaleźć, bo nie raz szukałam.

:
 :