Adoptuj labika!
Moderator: Junior Moderator
Re: Adoptuj labika!
Asaratte, a masz już szczurka? 

Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Przede wszystkim jeżeli bierzesz szczura po raz pierwszy, to nie możesz wziąć jednego - to są zwierzęta STADNE! i jak są same, to po prostu popadają w depresję! Nie można mieć jednego szczura, bo to jest zwykły sadyzm - tak jak trzymanie jednej sztuki papużki nierozłączki...
to z bardziej pozytywnych newsów - ktoś tu stracił jajca i odpoczywa

brać panów bo fajne z nich stwory

brać panów bo fajne z nich stwory

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
Ok, to może od poczatku:
Miałam dwa szczurki, ostał mi się jeden. Poprzedni byl albinoskiem, odebrał mi go rak...
Drugi, czarno-bialy Loki ma obecnie troche ponad rok i potrzebuje kolegi, bo zrobił się osowiały. Klatkę mam... cóż, największą jaką się dało kupić w sklepie, do tego wysoką i z półeczkami, wymiary 30x50 wysokość 43cm, ma dwie półeczki. Nie jest jakoś bardzo imponująca, ale przez większośc czasu jest otwarta i szczurki moga biegac po "wybiegu" o rozmiarach 1,62x76cm, więc jak do tej pory klatki uzywały głównie jako toaletę i "stołówkę".
Loki jest przyjacielski i nigdy nie wykazywał agresji wobec obcych szczurków (np znajomych) więc z łączeniem nie powinno byc problemu.
To chyba tyle... nie wiem co jeszcze chcielibyście wiedziec...
Miałam dwa szczurki, ostał mi się jeden. Poprzedni byl albinoskiem, odebrał mi go rak...
Drugi, czarno-bialy Loki ma obecnie troche ponad rok i potrzebuje kolegi, bo zrobił się osowiały. Klatkę mam... cóż, największą jaką się dało kupić w sklepie, do tego wysoką i z półeczkami, wymiary 30x50 wysokość 43cm, ma dwie półeczki. Nie jest jakoś bardzo imponująca, ale przez większośc czasu jest otwarta i szczurki moga biegac po "wybiegu" o rozmiarach 1,62x76cm, więc jak do tej pory klatki uzywały głównie jako toaletę i "stołówkę".
Loki jest przyjacielski i nigdy nie wykazywał agresji wobec obcych szczurków (np znajomych) więc z łączeniem nie powinno byc problemu.
To chyba tyle... nie wiem co jeszcze chcielibyście wiedziec...
A, zrobiłam błąd, wybieg: 162x76cm.
A, jak masz już jednego szczurka to ok, dobrze że chcesz wziąć mu kolegę, a zwłaszcza dobrze że chcesz uratować albinoska
Aleken, ten bezjajcowy chłopczyk jest cudowny, poruszył mną do głębi

Aleken, ten bezjajcowy chłopczyk jest cudowny, poruszył mną do głębi

Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
To do kogo mam pisać o szczegóły? Bo sama nie znam nikogo, kto by jeździl na trasie Warszawa-Kraków... A na 100% wezme, jesli tylko mi pozwolicie 

Napisz maila do k_h, gdzieś w temacie powinny być pytania adopcyjne, na które powinnaś udzielić jej ogólnych informacji. Jeśli chodzi o transport -> temat transportowy http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t= ... rt#p877015 Powodzenia, te labiki są naprawdę słodkie i warte uratowania 

lista pytan wyglada tak:
1. Czy masz już szczury?
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?
1. Czy masz już szczury?
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?
Dziękuję, napisałam 

Już odliczam dni... Nie mogę się ich doczekać i cieszę się, że wtedy byłam na czacie, śledziłam co się dzieje i że mogłam choć te dwa zabraćssylvusia pisze:Nika... będziesz miała z nich nieziemską pociechę

"Nie dbam o to, co ludzie myślą, albo mówią o mnie, wiem kim jestem. "
http://stowarzyszenieprzyjaciolszczurow ... .php?t=132
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36490
http://stowarzyszenieprzyjaciolszczurow ... .php?t=132
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36490
Uwaga! Uwaga!
4 Panów albinosków szuka domu w Warszawie albo we Włocławku?
Jutro jest możliwy transport do Włocławka!
4 Panów albinosków szuka domu w Warszawie albo we Włocławku?
Jutro jest możliwy transport do Włocławka!
Przypomnę jeszcze że mamy dość często transport do Białegostoku 

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Alken, napisz coś jak się sprawuje kastrat
Babki go zaakceptowały?

jeszcze się nie spotykał z nimi, wolałam odczekać trochę dłuzej (jedne zrodla podają ze płodnosc jest zerowa po 8 dniach, inni czekają 2 tygodnie, ja myślę że zacznę randki jutro, jak zdejmiemy szwy i bedzie 10 dni od zabiegu)
a sprawuje się dobrze, kica po pokoju jak kopnięty królik, włazi wszędzie i spada jak klocek, obgryza palce u stóp i wrzeszczy jak się go łapie
a sprawuje się dobrze, kica po pokoju jak kopnięty królik, włazi wszędzie i spada jak klocek, obgryza palce u stóp i wrzeszczy jak się go łapie