Pawłowe szczursieny
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Pawłowe szczursieny
*** Sól tutaj nic nie da. To serce jest chore , nie płuca.***
Nie wiem... serce nie radzi sobie z pompowaniem wystarczającej ilości natlenionej krwi, a praca dostarczających tlen płuc jest upośledzona przez zalanie... najlepszy byłby oczywiście tlen w aerozolu, ale bardzo trudno go teraz w aptece dostać... Ty jesteś przy nim, więc lepiej oceniasz sytuację.
Właściwie, chyba najważniejszy teraz jest dla Was łagodny spokój i tego właśnie najmocniej Wam życzę.
Nie wiem... serce nie radzi sobie z pompowaniem wystarczającej ilości natlenionej krwi, a praca dostarczających tlen płuc jest upośledzona przez zalanie... najlepszy byłby oczywiście tlen w aerozolu, ale bardzo trudno go teraz w aptece dostać... Ty jesteś przy nim, więc lepiej oceniasz sytuację.
Właściwie, chyba najważniejszy teraz jest dla Was łagodny spokój i tego właśnie najmocniej Wam życzę.
Paul, mieliście chociaż relatywnie spokojną noc?
Chłopakiii...
.... 

- iwciunia11
- Paul_Julian
- Kontakt:
Bez zmian.
Myslałem już o uspieniu. myslalem, ze może sam zaśnie. Podswiadomie się przygotowywalem. Ale nie. Jest uparty. Zjadl łyzeczkę nutri, porozpychał się łapkami, jak go chcialem umyć , wdrapał mi sie na ramię.
Może jutro, może pojutrze. Tak naprawdę to tylko kwestia czasu. Bo co z tego, ze on jest silny, skoro bardzo malo je
Myslałem już o uspieniu. myslalem, ze może sam zaśnie. Podswiadomie się przygotowywalem. Ale nie. Jest uparty. Zjadl łyzeczkę nutri, porozpychał się łapkami, jak go chcialem umyć , wdrapał mi sie na ramię.
Może jutro, może pojutrze. Tak naprawdę to tylko kwestia czasu. Bo co z tego, ze on jest silny, skoro bardzo malo je

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
wszak te proste czynności to ogromnie ważny element zjawiska zwanego życiemPaul_Julian pisze:... Zjadl łyzeczkę nutri, porozpychał się łapkami, jak go chcialem umyć , wdrapał mi sie na ramię.
...

Szczury są mistrzami świata w pokazywaniu nam, jak bezcenna jest każda chwila z bliską istotą i jak bezwzględnie ograniczoną ilość tych chwil mamy do dyspozycji.
To Profesory wielkie są....
Spokojnej nocy Wam życzę

-
- Kontakt:
Paul,dużo siły Ci życzę,a temu wojownikowi dużo więcej upartości i apetytu...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
- Paul_Julian
- Kontakt:
Myślę, że jutro pojedziemy na ostatnia podróż:( Soranek serce ma ogromne, ale sił mu brak. Co z tego , ze się wdrapuje, kiedy widzę , jak siedzi ze zwieszonym łebkiem, jak po umyciu brzuszka, oddycha z szelestem , już omal łapiąc powietrze pyszczkiem.
I najgorsze to ta świadomośc... że przeciez tak mało czasu było nam dane ? Przecież dopiero co był ze mną w Krakowie , dopiero sie bunkrował w transporterku ... dopiero podskakiwał na kazdy szelest ... A teraz już taki chorutki , i w zasadzie tylko godziny jego dzielą od spotkania z ukochaną Florką, Nicponią, Kropkiem i Kredką...
I najgorsze to ta świadomośc... że przeciez tak mało czasu było nam dane ? Przecież dopiero co był ze mną w Krakowie , dopiero sie bunkrował w transporterku ... dopiero podskakiwał na kazdy szelest ... A teraz już taki chorutki , i w zasadzie tylko godziny jego dzielą od spotkania z ukochaną Florką, Nicponią, Kropkiem i Kredką...
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:

nie wiem co powiedziec, ale jestem z Wami i czytam...
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Paul, ślemy ciepłe myśli, za lekki oddech Soranka i Twój dziś w nocy.
Paul_... toż prawie dwa lata podarowaliście sobie nawzajem.... dla nas- ludzi to mało, ale z jego perspektywy? a tu przecież o JEGO perspektywę chodzi. Kochamy efemerydy
Dla nas to "wczoraj" dla nich życie całe... ludzie też są piękni, młodzi, zdrowi- przez określony czas.... "łapie powietrze pyszczkiem" ... kochasz go, więc możesz ocenić, czy wysiłek włożony w oddech, wart jest następnej chwili... cokolwiek zdecydujesz, będzie słuszne, bo nie z egoizmu i strachu decyzję podejmiesz...
Obaj oddychajcie spokojnie, "szeroko"....

Obaj oddychajcie spokojnie, "szeroko"....

Zbyt szybko mija ten czas
Niech noc pozwoli na spokojny, dobry sen... Przytul Soranka ode mnie, jesteśmy z Wami

Niech noc pozwoli na spokojny, dobry sen... Przytul Soranka ode mnie, jesteśmy z Wami

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
bałam się wejść w ten temat...
gdziekolwiek teraz jesteś Soranku, mam nadzieję, że towarzyszy Ci spokój
gdziekolwiek teraz jesteś Soranku, mam nadzieję, że towarzyszy Ci spokój
- Paul_Julian
- Kontakt:
Jeszcze jestesmy...
Wieczorem... wczoraj myślalem, ze pójdziemy dzisiaj...
Skonczyłem pózniej pracę...Wróciłem, zajrzalem do ogonów. Zjadl prilium z serkiem. nieduzo, teraz niedawno zjadł lyzeczkę.
Wypucowal sie po tym, jak go umylem. Patrzy przytomnie, odpycha się łapkami, jak juz zacznie jesc i ma spokój to zje z lyzeczke.
Nie wiem, czy pójdziemy jutro czy pojutrze. Ma takie wyrazne spadki, ale jak widzę jak coś wcina , albo daje się glaskac to wolę , zeby zasnął w domu, na spokojnie sobie...Ale wiem, ze i tak nie uciekniemy.
Wieczorem... wczoraj myślalem, ze pójdziemy dzisiaj...
Skonczyłem pózniej pracę...Wróciłem, zajrzalem do ogonów. Zjadl prilium z serkiem. nieduzo, teraz niedawno zjadł lyzeczkę.
Wypucowal sie po tym, jak go umylem. Patrzy przytomnie, odpycha się łapkami, jak juz zacznie jesc i ma spokój to zje z lyzeczke.
Nie wiem, czy pójdziemy jutro czy pojutrze. Ma takie wyrazne spadki, ale jak widzę jak coś wcina , albo daje się glaskac to wolę , zeby zasnął w domu, na spokojnie sobie...Ale wiem, ze i tak nie uciekniemy.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
- Bandziornooo

Moja ekipa : Doris + Arlena
Za TM: Szeregowy (*), Rico (*), Kowalski (*)
Za TM: Szeregowy (*), Rico (*), Kowalski (*)