Szczurki i psiak-oswajanie

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
devlish
Numer GG: 5051889

Szczurki i psiak-oswajanie

Post autor: devlish »

Dziś przybyła do mnie piękna sunia z interwencji. Kundelek z labradorkiem- 2 miesięczna. Ciężko mi powiedzieć jaka jest, ale dość spokojna, ciapakowata, nie agresywna, młoda-powinna szybko załapać co i jak. Zamierzam przygarnąć małą na stałe, ale tu pojawia się pytanie co na to szczury? Na razie je wcięło i są zdezorientowane :o
Może macie jakieś porady jak oswoić szczurki z psiakiem i na odwrót?
Moje kochaski: Noc vel Mała Pała, Gryzelda, Choco i Bazylia

Moje i TŻa: Kawa, Kluska vel Guziczek i Rubi

Za Tęczowym Mostem: Księżniczka Xena i Czikusia

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36540
Awatar użytkownika
^Yuuhi^
Kontakt:

Re: Szczurki i psiak-oswajanie

Post autor: ^Yuuhi^ »

nie martw sie ogony sa zdezorientowane nowym zapachem, z czasem przywykna moje 2 ogony po tym jak do mnie trafily baly sie mojego ona i uciekaly gdzie pieprz rosnie na kazdy dzwiek wydawany przez brutusa a teraz same lataja i zaczepiaja, psisko nie cierpi ich mordek :D po dupkach powacha ale jak ogoniasty sie obroci to odwraca glowe a ze ogony ciekawskie to spokoju nie daja i pies ucieka w koncu przed nimi :D pamietaj jednak zeby ograniczac kontakt psa ze szczurkami do minimum poki psinki dobrze nie poznasz i nie bedziesz znala jej dokladnych reakcji na szczurki bo moze dojsc do tragedii a jesli do takiego kontaktu dojdzie to pilnuj ich bardzo dokladnie, moj tarzan raz zlapal psa przez prety klatki za ucho i dosc pozadie ugryzl na dodatek nie chcac puscic wiec psiakowi tez moze sie od szczurkow oberwac
Ze mną: Gizmo, Frodo, Gus, Loki oraz pies Brutus i paput Hektor
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]
Awatar użytkownika
Marzka95
Numer GG: 10004599

Re: Szczurki i psiak-oswajanie

Post autor: Marzka95 »

Hej ja mam 2 psy i moje szczurki są do nich przyzwyczajone a psy do nich no psy a raczej jeden bo drugi jak tylko otworzę klatkę ucieka gdzie pieprz rośnie :P . Ja bym radziła Ci tak codziennie nawet kilka razy dziennie idź z psinką do pokoju gdzie są szczurki - niech będą zamknięte w klatce - i siedź, pobaw się z psem przez chwilę a szczurki niech przyzwyczajają się do zapachu. Po jakimś czasie bierz małą na kolana lub usiądź z nią na podłodze i wypość szczurki jak nie będą się bały psa. Pilnuj szczeniaczkę jak szczurek podchodzi to trzymaj ją i jak będziesz tak robić to z pewnością i szczurki i szercze małe się przyzwyczają do siebie za wzajem :) .
Jogi Leon Julian Galaxy Gold
['][']['] Sisi Tosia Lili Lori Rózia [']['][']
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”