Szczurki oddam, warszawa mokotów

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

dzus

Szczurki oddam, warszawa mokotów

Post autor: dzus »

witam! Dziś zauważyłam, że jeden z moich szczurków ma guzek, niestety nie stać mnie na leczenie chorego szczurka. Szukam więc osoby, która byłaby w stanie zaopiekować się chorym szczurkiem, podjąć jej leczenie i zaopiekować się również jej koleżanką z klatki gdyż są nierozłączne.
Awatar użytkownika
Freika

Re: Szczurki oddam, warszawa mokotów

Post autor: Freika »

Świetnie, chory to oddam... tak się robi ukochanym zwierzakom? :/
Wstaw jakieś zdjęcia, to ułatwi adopcję...
Ze mną: Vuvuzela Anarchia, Viosna Arwena
Za Tęczowym Mostem: Dżuma, Vendetta Apokalipsa, Vesania Antichrista, Cirilla, Nookie, Rebelia, Ninde, Geralta, Valkiria Aurora,Vena Arya
Moje nie-ciury: Murphy, Bojar, Pancho, Józek (irish tinker/gypsy horse)
dzus

Post autor: dzus »

Freika pisze:Świetnie, chory to oddam... tak się robi ukochanym zwierzakom? :/
Wstaw jakieś zdjęcia, to ułatwi adopcję...
nie jest mi łatwo podjąć taką decyzję. Nie stać mnie na leczenie tego szcurka, więc szukam kogoś o wielkim sercu kto będzie się w stanie zająć tym maleństwem.
Awatar użytkownika
5zczurzyca

Post autor: 5zczurzyca »

(...) szukam kogoś o wielkim sercu (...)
I portfelu. Biorąc szczura trzeba mieć zapas gotówki na jego leczenie. W przypadku innych zwierząt człowiek może o tym nie myśleć, ale w przypadku szczura jest to PEWNE, że zacznie on chorować - i nie prędzej czy później, ale i natychmiast. Bardzo często biorąc do siebie szczurka w wieku X tygodni już jesteśmy zmuszeni go leczyć, a to na wszoły, a to z infekcji, z przeziębienia, czy innych obrzydliwych choróbsk. U szczurów akurat wydatki to nie kwestia czasu, to konieczność teraźniejszości. Takie czasy. Gdyby człowiek do tego nie doprowadził, być może szczurki byłyby zdrowsze. To "nasza" wina i "my" jesteśmy za to odpowiedzialni, a przed odpowiedzialnością się nie ucieka.
[*]Seiya~30 dni-uMorusany~8 mies.-Ariel~21 mies.-Ubrudzony~30 mies.-Wymalowany-Farbowany
*Rexona *Perwoll - Szczęście ma szczurzy ogon<:3))~
Eve pisze:czułe serce nie jest powodem do wstydu
Awatar użytkownika
Igaśka

Post autor: Igaśka »

Ok stało się. To było nieodpowiedzialne brać tak szczurki jeśli wiadomo ,że nie będziemy mieć potrzebnych funduszy. Ale teraz ważne aby pomóc szczurom. Ja osobiście akurat nie moge więc hop hop !
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

No cóż, nic nie poradzimy na ludzką nieodpowiedzialność. Proszę o uaktualnienie wątku.
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”