Podgryzanie

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

coloridellavita

Podgryzanie

Post autor: coloridellavita »

Witam :)
Zakupiłam dziś (w zaufanym) zoologicznym młodego szczurka (nie wiem ile dokładnie ma). Chodzi o to, że szczurka od razu w sklepie wzięłam na ręce, bardzo ruchliwy, ale to nie problem. Później w domu normalnie dał się brać na ręce, puściłam go na łóżko to wcale ode mnie nie uciekał. Tylko jak wsadzę rękę do klatki to trochę piszczy(?), ale przychodzi i obwąchuje, a jak jest na łóżku to lekko podgryza palce i stąd moje pytanie dlaczego on tak robi? I czy to oznacza, że w późniejszym czasie - gdy będzie już starczy - to zacznie gryźć i będzie agresywny?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
xiao-he
Kontakt:

Re: Podgryzanie

Post autor: xiao-he »

Sądzę że agresywny nie będzie. A kumpla ma? Czy sam jest? Szczury nawet dla zabawy mogą podgryzać. Jak będzie miał kolegę to to pewnie się skończy ;)
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
coloridellavita

Do tygodnia kolega będzie :)
Awatar użytkownika
Dreamcoat

Post autor: Dreamcoat »

Jeden z moich chłopców lubił na początku podgryzać paznokcie, ale szybko mu przeszło ;)
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

Co to znaczy zaufany sklep zoologiczny ? Takich nie ma, chyba że sprzedają tylko akcesoria dla zwierząt. Kupiłaś trudno, problem ze sklepami polega na tym że szczurki są sprowadzane hurtowo i na miejsce jednego malucha zostaną sprowadzone 3 niewiadomo skąd. O chorobach już nie wspomne, ale trudno. Szczurek jest u Ciebie i trzeba zadbać by było mi dobrze ;) Kolega potrzebny to już wiesz. Skoro maluch piszczy z początku oznacza to, że się boi. Nie pchaj rąk do klatki nachalnie, włóż dłoń i pozwól mu się zapoznać ze swoim zapachem. Nie wyciągaj go na siłe, klatka to jego dom i tam musi czuć się bezpiecznie. Co do podgryzania, to zupełnie normalne, szczury podryzają z ciekawości np. Co to, i jak smakuje szczurek musi sprawdzić, ale nie powinen ugryźć mocno ;) To taki przyjacielski gest.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
coloridellavita

Już jest trochę odważniejszy. Zauważyłam, że lubi siedzieć pod sweterkiem :)
Zaufany sklep zoologiczny.. Taki mały sklepik, który prowadzi mój znajomy, który sam szczurki hoduje.
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

Pod sweterkiem jest ciepło i ciemno, czuje twój zapach i się przyzwyczaja. Czuje się tam bezpiecznie to dobrze. Twój znajomy ma własną hodowle? Czyli sprzedaje "własne szczury" tak ? Może za ostro naskoczyłam na temat , ale jestem uprzedzona do sklepów ze zwierzakami nawet jeśli to prywatna hodowla :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
auditoredafirenze

Post autor: auditoredafirenze »

Siema mój szczurek wychodzi z klatki i spaceruje wchodzi mi na kolana dziś wszedł mi na barki ale na krótko,czasami podchodzi do koszulki i zaczyna ją ciągnąć co to oznacza ???

PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

@auditoredafirenze

Poczytaj tematy na forum, odpowiedzi na swoje pytania (to już jest któryś taki post z kolei) znajdziesz w wątkach regularnie odwiedzanych. Szczurek jest ciekawski, interesujesz go, sprawdza Cię. Zachowanie Twojego szczura jest jak najbardziej pożądane:) Nie boi się, sam przychodzi, obwąchuje, podgryza, sprawdza. Wszystko jest dobrze:)
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”