Znajda blokowiskowa
Moderator: Junior Moderator
Znajda blokowiskowa
trafił do mnie szczurek samiec cz/b ok 800gramów (ok .roku) który został znaleziony pod blokiem w ogródkach.(ok 2tyg temu)
Samczyk zachowuje się troszkę dziwnie mianowicie na początku byłam pewna ze w ogóle nie widzi.dziwnie się poruszał reagował głównie na dotyk a nie na np. zbliżającą się rękę.bardzo możliwe że niedowidzi(bywa lekko nieprzwidywalny - dziś u weta (odrobaczanie)zapewne ze strachu ucapał mnie w ręke-auć).
będąc na wolności musiał zostać zaatakowany gdyż na grzbiecie ma głęboką aczkolwiek gojącą się ładnie ranę (tak samo na ogonie).
zważywszy na to ze posiadam 3 inne szczurki które wymagają opieki lekarskiej nie mogę pozwolić sobie na zatrzymanie i tego.moje stado również nie zaakceptuje nowego osobnika.
szukam osoby która zajmie się znajdą jak najlepiej.poświęci czas na oswajanie i poznanie.
odbiór:Warszawa.
szczurek,klatka,podstawowe wyposażenie.
Samczyk zachowuje się troszkę dziwnie mianowicie na początku byłam pewna ze w ogóle nie widzi.dziwnie się poruszał reagował głównie na dotyk a nie na np. zbliżającą się rękę.bardzo możliwe że niedowidzi(bywa lekko nieprzwidywalny - dziś u weta (odrobaczanie)zapewne ze strachu ucapał mnie w ręke-auć).
będąc na wolności musiał zostać zaatakowany gdyż na grzbiecie ma głęboką aczkolwiek gojącą się ładnie ranę (tak samo na ogonie).
zważywszy na to ze posiadam 3 inne szczurki które wymagają opieki lekarskiej nie mogę pozwolić sobie na zatrzymanie i tego.moje stado również nie zaakceptuje nowego osobnika.
szukam osoby która zajmie się znajdą jak najlepiej.poświęci czas na oswajanie i poznanie.
odbiór:Warszawa.
szczurek,klatka,podstawowe wyposażenie.
-
- Kontakt:
Re: Znajda blokowiskowa
Jeżeli to szczurek z czerwonymi oczkami,to zapewne ma bardzo słaby wzrok,stad małe reakcje na ruch ręki.
Dodaj fotki szczurka.800 g to całkiem spory kawał szczura
Dodaj fotki szczurka.800 g to całkiem spory kawał szczura

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
-
- Kontakt:
Teraz doczytałam - czarno-biały,tak?To pewnie czerwonych oczek nie maomega113 pisze: samiec cz/b

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
tak czarno-biały.
fotkę dodam jak złapię aparat w ręce.ale wygląd ma raczej standardowy.
mogłabym go zatrzymać ale szkoda malucha..nie mam czasu by go oswajać
więc siedzi sam w klatce(też nie za dużej) -nie wybiega się.
fotkę dodam jak złapię aparat w ręce.ale wygląd ma raczej standardowy.
mogłabym go zatrzymać ale szkoda malucha..nie mam czasu by go oswajać

może zamieść ogłoszenie ze szczurek został znaleziony,
napewno ktoś sie o niego martwi i za nim tęskni.
napewno ktoś sie o niego martwi i za nim tęskni.

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ...

z tego co wiem od znajomego ktory go znalazł -nikt szczurka nie szukał.
a skąd ona to wie ?
może jednak zamieśc pare ogłoszeń.
może jednak zamieśc pare ogłoszeń.

Mała Mi uciekła ...

on.pytał sąsiadów.
nikt też nie dał żadnego ogłoszenia.
mogę poprosić go by sam takowe dał na tablicę w bloku.ale moja intuicja mi podpowiada że ktoś się szczurka pozbył
nikt też nie dał żadnego ogłoszenia.
mogę poprosić go by sam takowe dał na tablicę w bloku.ale moja intuicja mi podpowiada że ktoś się szczurka pozbył
zamieść ogłoszenie a nóż widelec
choc faktycznie jak by ktoś szukał to by było cokolwiek
powodzenia !
choc faktycznie jak by ktoś szukał to by było cokolwiek
powodzenia !

Mała Mi uciekła ...

....omega113; właśnie opuścił mnie taki standardowo wyglądający czarno biały cud.... mam „nie brać” przez „jakiś czas” szczurów.... ale wiesz???.... (po jaką cholerę tu weszłam? )
.... tylko nie mam głowy myśleć o transporcie z Warszawy do Krakowa....
.... tylko nie mam głowy myśleć o transporcie z Warszawy do Krakowa....
Rajuna i Nausicaa chyba jezdżą czasami na tej trasie, trza zagadać.
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
mój Stefek z Blokowiska (tylko wrocławskiego) też tak dziwnie "nie szczurzo" się zachowywał... on był "hasiorkiem" - ale bardziej, niż o słaby wzrok, podejrzewałam go o upośledzony węch... np zupełnie nie reagował na zapach kota: przebiegał przez wylegującą się Koszarawę, jak przez koc... jedzenie- póki nie nauczył się w jakich miejscach "powinno" być - wyszukiwał jakby "bez koncepcji"...omega113 pisze:Samczyk zachowuje się troszkę dziwnie mianowicie na początku byłam pewna ze w ogóle nie widzi.dziwnie się poruszał reagował głównie na dotyk a nie na np. zbliżającą się rękę.bardzo możliwe że niedowidzi(bywa lekko nieprzwidywalny - dziś u weta (odrobaczanie)zapewne ze strachu ucapał mnie w ręke-auć).
no właśnie zachowuje się trochę jak taki opóźniony...
Mamy transport z Warszawy do Szczecina w każdej chwili , możemy zapewnić temu potrzebującemu szczurkowi domek stały i odpowiednią opiekę tak weterynaryjną jak i domową .Następnie będziemy się dzielić jego dalszymi losami (fotki , opisówki).Poruszyła nas jego historia.
o,czyli mogę ze spokojnym sercem go oddać w dobre ręce?:)
teraz pytanie- kiedy?w przyszłym tyg jestem ok 10 albo dopiero po 21 (taka praca:/) mieszkam zaraz przy metrze.
teraz pytanie- kiedy?w przyszłym tyg jestem ok 10 albo dopiero po 21 (taka praca:/) mieszkam zaraz przy metrze.