Wypuszczanie po pokoju

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

_Jamaica

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: _Jamaica »

Chciałam zeby moja szurcia pochodziła troszkę a nie siedziała tylko w klatce, i wypuściłam ją na łożko a ona przez jakieś luki między wersalką a jej bokiem przedostaje sie na podłogę i chce chodzić po ziemi.Jednak boję sie jej wypuscić bo nie słucha się wcale i jest nie do konca oswojona.Na wersalce siedziec nie chce a po ziemi nie moge jej puscić. Jest jakis sposób zeby przekonać ja do łóżka??
Mycha
Kontakt:

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: Mycha »

Nie ma siły żeby to zrobić :)
Szczurki się zwyczajnie puszcza- pozabezpieczaj kable i wejścia za szafki, a nawet jak gdzieś wejdzie to zgłodnieje i wyjdzie. Pochowaj jeszcze ew. trudjące rośliny i wszystko co mogłoby się jej spodobać :wink:
Czemu nie możesz jej puścić po ziemi? :|
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
_Jamaica

Wypuszczanie po pokoju

No chyba będe musiała spróbować, bo uparciuch z niej nieziemski i o chodzeniu po wersalce po prostu nie ma mowy:)
Nie chciałam jej puszczać bo boje sie ze ucieknie za meble i nie bedzie umiała wrócić albo cos jej sie stanie, kabli w pokoju jako takich nie mam tylko te meble:(
Ewqa

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: Ewqa »

Wrócić będzie umiała, tylko czy będzie chciała ;)
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
Mycha
Kontakt:

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: Mycha »

Nawet jeśli jest tak uparta, że nie będzie chciała to zgłodnieje i nie będzie miała wyboru :wink:
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
ala-zuzia

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: ala-zuzia »

A szczurek nie wejdzie pod szafę?
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: sachma »

to ja sie podlacze do tematu....

Bandyta nawial! dzis caly dzien byl jakis dziwny :-( nie wiedzialam co mu jest.... najpierw musialam go bardzo przekupic zeby wyszedl z pod biorka... bylo nawet dobrze siedzial na moich kolanach... drapalam go za uszkiem a on mnie iskal... do pokoju wbila moja siostra... i nie wiem czemu bandyta znieruchomial... jak zaczela podchodzic on zwial..... 2h siedzi po biorkiem i nie chce wyjsc.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: nie wiem co sie dzieje z nim :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Gumcia

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: Gumcia »

ehe, Szczurkoś jak pitnął to tylko w nocy dreptał do kuchni i podkradał psowi jedzonko (wtedy nie mialam drzwi do pokoju ;)) cffaniaczek jeden ;) ale w końcu postawiłam klatke na ziemi (gdy juz drzwi były ;)) i wlazł do klatki jka zgłodniał (pyszna kiełbaska, owoce i inne przysmaki zwróciły jego uwage ;) )

PS: Sachma, wywab go na coś pachnącego ;) ... może Twoja siostra go jakoś zniechęciła go siebie, albo coś....wyjdzie jeszcze, spokojnie ;) tylko trzeba ładnie klateczke wystawić i bedzie dobrze
Ze mną byli:
Panowie: Blade, Szczurkoś, Snoopy, Bezik
Panie: Pussy, Smark
Aktualnie klatka pusta...
Mimysia

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: Mimysia »

Wróci na pewno ale jak zaśnie będziesz musiała czekać aż się obudzi.A moze upodobać sobie miejsce skąd nie będziesz mogła jej wyciągnąć.
This is the night
this a beautyfull night
and we call Bella Notte.

Miłość to coś co jest zawsze ale nie wszędzie.Taki przyjaciel, co się można zkichać wysyłając zaproszenia, bo nigdy nie przychodzi.
I tak się tydzień później wprosi ;)
falka

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: falka »

Sachma - ja zauważyłam bardzo podobne zachowanie czasem u Iset, w takie dni najmniejszy hałas sprawia, że podskakuje w klatce wprawiając w drżenie pręty, jeśli ją wypuszczam to zaszywa się w kanapie i gryzie gąbkę i nie ma siły żeby ją uspokoić. Myślę, że może to być związane z pogodą, w każdym razie na pewno przechodzi :) .

_Jamaica - nic jej się nie stanie, a szczurki rzadko zaszywają się za szafą żeby tam po prostu posiedzieć, chyba, że mają tam jakieś zajęcie np. ściana jest pyszna i gryzą (zwłaszcza maluchy). Są raczej towarzyskie ;) i ciekawskie, wolą badać nowe tereny, dlatego mała nie lubi siedzieć na kanapie :). Jeśli się da to spróbuj odgrodzić jakiś fragment pokoju np. poduszkami, albo pudełkami, na jakiś czas powinno wystarczyć . :twisted:
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: sachma »

wzielam kawal sera i poszlam z misja do pokoju!! udalo sie :) bandi siedzi juz pod moim swetrem :) wyciagnelam z szafy swetr ktory kupilam na obozy harcerskie :D jest dwa rozmiary za duzy i Bandyta moze w nim siedziec :P bo w normalnym sie nie miesci :D strasznie sie trzesie.... boi sie czegos..... jak go glaszcze troche sie uspokaja... nie chce ze swetra wyjsc... wierz jest wyraznie przerazony :cry: nie lubie jak moje malenstwo sie boi :-(
Obrazek
Ewqa

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: Ewqa »

Coś w tym musi być że moje szczurki wieją w panice jak tylko sie mój TŻ odezwie. ;)
Traktują go na równi z kotem: "coś niebezpiecznego trzeba obserwować"
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
_Jamaica

Wypuszczanie po pokoju

A co może oznaczać bieganie po wersalce jakby wpadła w furię.Boi się,jest zdenerwowana,czy to po prostu oznaka zabawy??
Awatar użytkownika
limba

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: limba »

Może być jedno albo drugie....jak podryguju i odbija sie na łapkach jak na spręzynkach to chęc zabawy jak nieruchomieje i niufa coś, to zainteresowanie(moze tez zaniepokojenie)... a apropo dziwnego ostatnio zachowania...to moje Żelcia też ma ostatnio jakieś dziwne akcje...może to przesilenie..ostatnio nie poszłam na hiszpański bo nie chciała wyleżć spod szafki :evil: ....albo (chyba napewno) diablice sie nauczyly ze o 18.30 w poniedzialki i srody ida do klatki i wychodz okolo 22.30... :roll:
Sachma--> może faktycznie Bandiego coś bardzo przestraszyło??!!!Biedny malutki :-(
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Fam
Kontakt:

Wypuszczanie po pokoju

Post autor: Fam »

prubuj klasc sie z nią to moze pomudz, a jak nie dokonca jest oswojona to i w tym pomoze, bronboze na podloge kiedy jeszcze nie do konca jest do ciebie przyzwyczajona
za tęczowym mostem: Karolcia
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”