Ucieczka... Co robić?
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Ucieczka... Co robić?
						Ucieczka... Co robić?

Witajcie. Gdzieś koło godziny 14:00 uciekł mi młody kapturek. To samiczka... Miałam ją na rękach, ponieważ chcę ją oswoić, a ona jak to na ogona przystało wykonała skok i tyle ją widziałam. A z racji tego, że dzisiaj było sprzątanie klatki, miałam je w zastępczej klatce w tzw. kuchni latowej... Jest tam dużo szafek, regałów, zakamarków.... ;( Nie wiem co robić! Nie jest oswojona a gdy tylko mnie zobaczy, chowa się. Przesuwanie szaf nie wchodzi w grę... Co robić?! ;(

Ze mną: jeszcze nie mam podopiecznych. ;]

Re: Ucieczka... Co robić?
Dołączam się do pytania, aczkolwiek też mam w klatce takiego uciekiniera, i nigdy nie wiadomo kiedy zwieje. 
Ale ponoć słyszałam, że trzeba je zwabić jakimiś przysmakami...

Ale ponoć słyszałam, że trzeba je zwabić jakimiś przysmakami...
Ze mną: Edwin
Za TM: Tosia i Frania [*][/color][/b]

Przede wszystkim upewnić się czy nie mogła wyjść z domu (drzwi, okna, duże szpary)... Jeśli nadal jest w pomieszczeniu to faktycznie silnie pachnący smakołyk (nawet kiełbasa/parówka czy ser żółty) i pilnować... po cichu.

- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Jest tylko 1 rada, trzeba szukać...

Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś

Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
A jeśli nie jest do końca oswojony?

- StasiMalgosia
Wiem że to trochę rada na krok numer 10 ale, jak ją znajdziesz weź coś do czego może wejśc np rurę albo pudełko i w to spróbuj ją zagonić u nas skutkuje z niedotykalskimi.
Mąka dobrze się sprawdza jako oznaczacz szczurzych śladów.

Mąka dobrze się sprawdza jako oznaczacz szczurzych śladów.
- Paul_Julian
- Kontakt:
Najważniejsze to spokój i cisza. Poczytaj te 2 tematy :
http://szczury.org/viewtopic.php?f=10&t=28427&p=734884
http://szczury.org/viewtopic.php?f=10&t=6690
Jedzenie rozkładaj przy ścianach, szczury chodzą blisko ścian, najlepiej jesli mocno pachnie

http://szczury.org/viewtopic.php?f=10&t=28427&p=734884
http://szczury.org/viewtopic.php?f=10&t=6690
Jedzenie rozkładaj przy ścianach, szczury chodzą blisko ścian, najlepiej jesli mocno pachnie
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha

Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Nasz szczur się schował jak był malutki w drukarce:) tak cicho siedziała,że nikt nie przpuszczal ze tam siedzi:) sprawdź może ten trop....

nasz temat    http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 3&start=45
Ze mna PUszysława NÓzia Rózia KOko i LOko
Mysia kochana, Loko (Sucharek) mój [*]

Muszę dumnie przyznać, że nasz dzisiejszy uciekinier został schwytany.  Oczywiście bez paru plasterków kiełbasy i ciastek z galaretką łapanka by się nie powiodła, ale z pomogą paru domowników... Nasza maleńka Gaja została złapana.
 Oczywiście bez paru plasterków kiełbasy i ciastek z galaretką łapanka by się nie powiodła, ale z pomogą paru domowników... Nasza maleńka Gaja została złapana. 

Oczywiście bez paru plasterków kiełbasy i ciastek z galaretką łapanka by się nie powiodła, ale z pomogą paru domowników... Nasza maleńka Gaja została złapana.

Gratulacje zatem:) moze nie będzie juz następnego razu:)

nasz temat    http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 3&start=45

Nie byłabym tego taka pewna...  Nie powiem "dzięki" żeby nie zapeszyć.
 Nie powiem "dzięki" żeby nie zapeszyć. 

Ale przecież to nie Tobie szczurek nawiał...Venice pisze:Muszę dumnie przyznać, że nasz dzisiejszy uciekinier został schwytany.Oczywiście bez paru plasterków kiełbasy i ciastek z galaretką łapanka by się nie powiodła, ale z pomogą paru domowników... Nasza maleńka Gaja została złapana.
 Czy jam oślepła już całkiem, i źle widzę?
  Czy jam oślepła już całkiem, i źle widzę?Awesomer, co ze szczurkiem?
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust nasz temacik
 nasz temacik
[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.

Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust
 nasz temacik
 nasz temacik[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.