SZCZURY AKACJOWE

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Bratka.a10
Kontakt:

Re: SZCZURY AKACJOWE

Post autor: Bratka.a10 »

Jakie śliczniusie.. Piękne mordeczki ! :D
Obrazek
Rajuna

Post autor: Rajuna »

To ja też dopytam: jak długo te stworzonka żyją? I skoro rozmnażają się raz do roku, to czy można trzymać parkę i oddzielać tylko w okresie rozrodczym (tak jak np. psa i sukę)? Jeśli nie, to czy trzyma się je w stadach jednopłciowych czy np. samce to samotniki, a samice są stadne?
No i przyszły właściciel musiałby być z jakiegoś większego miasta, żeby mieć pod ręką weta, który zna te zwierzaki... Nowa, może zamiast je sprzedawać, po prostu wrzuć ankietę przedadopcyjną i zrób wizytę przy okazji dowozu zwierzaków? ;) To da Ci większą pewność, że dobrze trafią, niż sprzedawanie ich za symboliczną kwotę :)
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
nowa

Post autor: nowa »

Rajuna pisze:To ja też dopytam: jak długo te stworzonka żyją? I skoro rozmnażają się raz do roku, to czy można trzymać parkę i oddzielać tylko w okresie rozrodczym (tak jak np. psa i sukę)? Jeśli nie, to czy trzyma się je w stadach jednopłciowych czy np. samce to samotniki, a samice są stadne?
No i przyszły właściciel musiałby być z jakiegoś większego miasta, żeby mieć pod ręką weta, który zna te zwierzaki... Nowa, może zamiast je sprzedawać, po prostu wrzuć ankietę przedadopcyjną i zrób wizytę przy okazji dowozu zwierzaków? ;) To da Ci większą pewność, że dobrze trafią, niż sprzedawanie ich za symboliczną kwotę :)

niestety nie jestem w stanie jeździć po całej polsce... ogólnie to zwierzaki rodzinne samce mogą być razem jak i dziewuchy , jeśli chodzi o odstawianie na okres rujki to różnie bywa bo skąd będziesz wiedzieć czy akurat ma rujke? jest tak samo utajona jak i ciąża... niestety , są to zwierzaki które zyją w niewoli około 5-6lat :) Ja ze swoimi u weta nie byłam bo nie było potrzeby - są to zwierzaki raczej mało inwazyjne - się nie psują ;)

SZUKAMY Domków jeszcze dla 2 maluchów i jednego oseska. po oddzieleniu druga okazała się być w ciąży.a raczej okazało się że rodzi...
Rajuna

Post autor: Rajuna »

U szczurów czy psów własnie łatwo zauważyć zbliżającą się ruję/cieczkę, dlatego zapytałam ;) Powodzenia w szukaniu domków w takim razie :)
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”