Zaadoptuje Olsztyn

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Debi

Re: Zaadoptuje Olsztyn

Post autor: Debi »

To mogę ją zrobić na bok. Tzn do boku domontować, że te drzwiczki będą łącznikiem. Ja jestem dobrej myśli i wierzę, że zawsze się jakoś da, a zależy mi na tym, żeby nie był sam - nawet jakbym miała nową robić taką prostokątną. Miejsce w pokoju mam.

Przeglądałam właśnie ten temat z "nasze klatki" i tam była ta samoróbka. Wszystko jest do zrobienia.

A i co do kuwety to tam wcześniej mu włożyłam taką z dużego pojemnika, ale nie robił wcale do niej i też wystawiłam inną poza klatkę (i oczywiście zarówno w pierwsze jak i drugie wsadziłam stare zużyte trociny przed wymianą), ale nic to nie dało. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że kupczy tjb w jedno miejsce - więc tam na nowo spróbuje.
[center]Obrazek[/center]
anka28

Post autor: anka28 »

chodziło mi o kuwetę klatki czyli podstawę musi być 70x40cm dla samców, jeśli umiesz tak zrobic samoróbkę to super tylko że jak połozysz ta klatke to wtedy wysokość będzie miała 20cm a jak oni biedni mają na łapkach stawać ???
Misia [*] Whisky [*] Mamba [*] Imbir [*] Paszczusia [*]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34050
Awatar użytkownika
Debi

Post autor: Debi »

Aaaaa... wybacz. Źle zrozumiałam i nie skojarzyłam z wymiarami. Teraz was opuszczam bo na mnie czas :D
[center]Obrazek[/center]
Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

Ale połączenie nawet tymi bokami i drzwiczkami nic Ci nie da, bo to nadal będzie tylko 20cm, musiałbyś ewentualnie wyciąć całe boki klatek i dopiero tak połączyć. Ale przede wszystkim to podaj wymiary całej klatki, bo może okazać się, że wszystkie wymiary są zbyt małe jak na dwóch samców.
Tu masz kalkulator szczurzy http://www.rattycorner.com/odds/calc.shtml
Dla dwóch samców minimalna klatka to - 70 długości, 40 szerokości i 60 wysokości.
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
pyfyryfy

Post autor: pyfyryfy »

Może nie masz porównania, bo Twój pan jest jeszcze stosunkowo młody i mały (tak mi się wydaje), ale jak Ci urośnie do ponad półkilogramowego kolosa to w klatce zwyczajnie się nie zmieści (nie mówiąc o drugim szczurze). Przygotuj się najpierw dobrze, poczytaj forum, sprawdź informacje o klatkach i zobacz, czy nie ma ktoś na zbyciu odpowiedniej klatki za parę złotych.
Z nami: Twix, Mars
Za TM: Niuton
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”