Maluchy troszkę wystraszone, ale nie ma co się dziwić ... kilka godzin temu jeszcze miały mamę. Są młodziutkie, więc idealna "czysta karta" do oswajania i przekonywania do człowieka i takich tam. ( w tej chwili bawią się z kotem, kot je tyca przez kraty po ogonach ). Urodziły się 19 lipca.
Z oględzin wyszło mi 7 samców i 2 samiczki. Jedna samiczka zostaje u nas, mąż ją chce

Nie ciągałam ich po weterynarzach. Nie widać śladów pasożytów, małe są żywe i wyglądają zdrowo. Rodzice w dość dobrych warunkach, również nie wyglądali źle ( po za wycieńczeniem organizmu mamy ).
Najbliższy tydzień będą dopijały mlekiem dla kociąt. Za tydzień będą mogły iść do nowych domów. Waga: 30-34g.
Szczurki przebywają w Białymstoku. Mamy bezproblemowy transport do Warszawy, dalej trzeba szukać.
Osoby chętne proszone są o wysłanie mi na PW odpowiedzi na pytania:
1. Z jakiego jesteś miasta?
2. Ile masz lat?
3. Czy masz już szczury ( ile, jakiej płci )?
4. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
5. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
6. Czym zamierzasz karmić szczurki?
7. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
8. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
9. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
10. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
11. Jak będą wyglądały wybiegi?
12. Czy zamierzasz wypuszczać/wyprowadzać szczury na tereny otwarte ?
13. Czy rodzice / współlokatorzy wiedzą o zamiarze adopcji i zgadzają się na szczury ?
14. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
15. Czy podpiszesz umowę adopcyjną ( w przypadku osób niepełnoletnich umowę podpisuje opiekun prawny )?
Wzór umowy do wglądu przesyłam na maila.
Nie decyduje kolejność zgłoszeń ...
Samiczka:

Samce:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

A tu na osłodę, samiczka która oczarowała mojego męża i zarazem najmniejsza ze wszystkich: Kropka.