Krwiopijka, to chyba jest to! Ze ja tak sama na to nie wpadlam Jutro kupie maly sloik. Tylko jak wytlumacze facetowi, ze to nie na moje lakomstwo?
[quote="moni"]WildMoon jaka substancja wchodzi w skład tego antybiotyku?[/quote]
Name: Sulfadiazine/trimethoprim (Ditrim)
- * Description: Ditrim is a synthetic antibacterial combination product that is bacteriostatic against a wide range of gram + and gram -
bacteria.
* Usage: Bacterial infections shown to be susceptible to sulfadiazine/trimethoprim.
* Adverse reactions: None that are common
Wogole to by mi sie dzis inny szczur udusil :? Dalam jak zwykle zarcie wieczorem i po ubiegu pieciu minut ponownie podeszlam do klatki i zobaczylam jak jeden ze szczurow sie najwyrazniej dusi, slina mu potokiem z pyszczka leci, oczy na wierzchu :shock:
Blyskawicznie otwarlam klatke, lap szczura, czuje jakie ma konwulsje a pysk caly w gestej, spienionej sline :shock:
Instynktownie puscilam wode z kranu i wyplukalam pyszczek, trzymajac lebek szczura bokiem do strugi wody... Od razu mu sie polepszylo, uff. Delikatnie wymasowalam cale cialko, podalam wode i zostawilam ogonka na moich kolanach do dalszej obserwacji. Juz wszystko okay. Ale przyznam, ze sie strachu najadlam.