NIETOPERENDING STORY

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
valhalla

Re: NIETOPERENDING STORY

Post autor: valhalla »

Nietoprze... :( Bardzo smutne wieści. Człowiek myśli, że ochroni szczura przynajmniej na zasięg swoich ramion, a tu nawet wtedy bywa, że się nie udaje :(
Ale reszta słoneczek Cię potrzebuje! Trzymaj się dla nich.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Mam bardzo emocjonalny stosunek do moich świątecznych chłopczyków .. Bardzo ciężko jest pożegnać Twoich miśków, kiedy miało się z nimi przyjemność przebywania .. Najpierw mój ulubieniec Otis a teraz Misio Aniołek - łagodny, cudowny Dziubek do oglądania filmów w łóżku .. To bardzo mnie .. Oni jakże inni od rozrabiających i wszędobylskich lasek ..tacy spokojni i wiecznie przytuleni .. Bardzo osobiste wewnętrzne rozdarcie uczuciowe .. i to jak chwilami niewiele możemy zrobić dla nich .. Guz przełyku ..
Ale wiesz Nietoperku .. miałam .. wiesz ..po Glutaminian myśli że nie mam siły, że to koniec .. Czy wiesz co mi napisałaś ?
Teraz patrzę co kilka dni na Małą Groszek - bidulę która trafiła na ..nawet nie złych ludzi co głupich .. jest w lecznicy i walczy o życie będąc ciężarną .. ma dopiero półtora miesiąca .. i WIEM że jeśli nie Ty, nie ja, nie ..tyle osób z forum ..to co im zostanie ?
Miej siłę .. a jeśli nie masz to znajdź bo każdy ich dzień z nami to .. ciepło, spokój, znana ręka i głos ... zaufanie i godność ..

Aniołku kochany przekonaj Nietoperka że wrócisz w innych oczach.. i ucałuj Otisa bo bardzo za Nim tęsknię .. Wyjątkowe szczury żegna się długo a ja znów jeszcze nie umiem Aniołeczku ..wylałam kilka łez ale to jeszcze nie ta chwila ..
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Kolejny Aniołek odfrunął... :( Nietoperku, trzymaj się ciepło, odgoń złe myśli. Oni wszyscy wracają w innym futerku i to dla nich musimy się trzymać. Bo tak jak to napisała Eve - to my jesteśmy im potrzebni.

Angel, leć skarbeczku do innych Aniołków, pozdrów wszystkie od nas... [*][/b]
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

I kolejna wspaniała Istota za TM, smutno... :(
Leć Aniołku do kumpli tam...
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

(*) dla Angela
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Bercik został ostatnio mocno pogryziony przez Akuku,brzuch miał paskudnie rozpruty.W miejscu ugryzienia zrobił się spory ropień... :-\ Akuku znów szaleje z agresją,gryzie nawet Tośkę.Nockę spędził sam,w transporterze i pierwsze co zrobił po powrocie do klatki,to rzucił się na Rademenesa...
Myślałam,że uda się oszczędzić jego jajka,ale chyba nie mam wyjścia.

Jutro odbieram dwa niechciane szczuraki oleśnickie,będziemy szukać domku dla chłopaków.
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Gdybyś potrzebowała osoby do kastracji i przetrzymania przez noc - znasz mój numer słoneczko :-*
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Nietoperrr...
Kontakt:

Klusiu,uśmiechnę się pewnie,bo wiesz,jak to u mnie wygląda dowożenie szczurów do Piaseckiego z moimi dzieciakami przy boku,jak męża nie ma... ::)
Tylko że do ciachania pojedzie chyba dwóch od razu (jak uzbieram finanse),dziś odebrałam 2 szczuraki z ogłoszenia z Oleśnicy i jeden to kiler straszny,a ja mam strasznie wielki plaster na palcu :P Za to drugi... 8) Cud,miód i orzeszki,Otis w wersji normalno-usznej :D
Jutro konieczna fotorelacja jakaś ;)
Ciut pozwala to nie myśleć o ostatnich wydarzeniach...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Awatar użytkownika
Kluska123

Może być też dwójka, do drugiego przygotuję rękawice antyząbkowe :D W razie czego możesz na mnie liczyć i pisz śmiało co, gdzie i jak :)
Gratuluję doszczurzenia :>
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Awatar użytkownika
Kluska123

Przed chwilą doczytałam w temacie adopcyjnym jakuszewy, że to tylko tymczasy, a szkoda ;D Miałyby u Ciebie raj ;)

Nietoperrr...
Kontakt:

Tak,to tylko tymczasy... ::) Nie dam rady czasowo i finansowo na więcej ogonków.Już teraz dobija mnie i mój ograniczony portfel leczenie niekończącego się zapalenia ucha u Apsika i teraz jeszcze ten ropień u Bercika :-\ I niesprawne dwa palce,jeden od strasznego dziaba od tymczasa,a drugi od bezlitosnej igły od maszyny do szycia,która nagle postanowiła się złamać i wystrzelić prosto w mój palec wskazujący,przebijając go na wylot - uniemożliwiają mi moje normalne mini zarobkowanie na zwierzaki,czyli szycie polarków :-\
Na kastrację wredoty Akuku zrobi się jakiś bazarek,coś wymyślimy,natomiast tymczas Rambo-agresor-rozpruwacz palca MUSI stracić jajka,bo w takim stanie psychicznym,w jakim jest teraz,nie ma szans na dom,nie ma też szans na mieszkanie u mnie,bo mam małe dzieciaki,pchające paluchy wszędzie i kochające wszystko,co się rusza...Jego brat jest cudnym naleśnikiem,a nie chcę ich rozdzielać,bo już po kilku godzinach u mnie widzę,jak bardzo są do siebie przywiązani.
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

No to ja już zacieram rączki na te fotorelację O0
Małemu Rambo - Sekatorkowi pogroź ode mnie paluszkiem i powiedz że zło czyni takim zachowaniem ;)
Oczywiście w bazarku pomożemy i już ustawiam się w kolejkę :)
I jeszcze jedno .. mój palec doznał tego samego od igły tylko że wskazujący :D
Czekam na te foty .. :-*
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Nietoperrr...
Kontakt:

Eve pisze: I jeszcze jedno .. mój palec doznał tego samego od igły tylko że wskazujący :D
Nietoperrr... pisze:a drugi od bezlitosnej igły od maszyny do szycia,która nagle postanowiła się złamać i wystrzelić prosto w mój palec wskazujący,przebijając go na wylot - uniemożliwiają mi moje normalne mini zarobkowanie na zwierzaki
Siostro w nieszczęściu ;D

I o ile na klawiaturze sprawnie posługuję się jak mały ułomek - dwoma jedynie palcami,to już przy maszynie do szycia tej sztuki nie osiągnę ;)
No chyba że ktoś lubi wielkie obrusy szydełkowe w wersji nowoczesnej,czyli nie klasycznie i nudno białe,tylko zielono-niebiesko-białe,takie mega wiosenne,dla przełamania jesiennych widoków za oknem,to dawać znać,na dwie kastracje by było akurat ;) To wcale nie była reklama,a obrus hand-made jeszcze ciepły,skończony zaledwie po dwóch latach... ::)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Awatar użytkownika
Kluska123

Współczuję :/ To musi być straszny ból...

Nietoperrr...
Kontakt:

Moje tymczasy jeszcze nie mają tematu,bo najpierw oswajamy,przyzwyczajamy do człeka,a później szukamy domku przez ogłoszenia.Mają na chwilę obecną imiona z poprzedniego domku - Rambo i Szopen.Rambo,to ten co mi palca załatwił,palec spuchł,podszedł ropą i boli niemiłosiernie,rana strasznie poszarpana :-\ Imię jakieś takie adekwatne,bo testosteron z niego aż kipi...Żeby wyciągnąć go z klatki na wybieg,trzeba użyć podstępu,bo nie daj Boże wsadzić rękę do klatki ::) Wczoraj wieczorem zrobił kompletną demolkę w klatce...Ja się tak starałam,a hamaczki i domek dziko poszarpane...nie docenił ;) Poza klatką zamienia się w piszczałkę i panikarza,darł się w niebogłosy,gdy zakraplałam mu ivermektynę profilaktycznie na kark - jaką te dwie kropelki mu krzywdę zrobiły! :D
Natomiast jego brat,Szopen,to szczur,którego nie ma.Jest spokojny,porusza się cicho i tak,żeby go nikt nie widział.Lubi strasznie pieszczoty człowiecze,choć ciut strachliwie reaguje na rękę,ale gdy wkurzony brat się pojawia,zamienia się w kamień.Nie ma śladów pogryzień,musi być szczurem bardzo ugodowym.Jest bardzo spokojny,bezproblemowy.
Zauważyłam,że Rambo jedynie w klatce tak dziko się zachowuje,robi demolkę,puszy się,fuka,gryzie pręty jak opętany.Wypuszczony na pokój rozluźnia się i jest bardzo odważny,tylko piska przy podnoszeniu.Poprzedni właściciel najwyraźniej nie miał pojęcia o dominowaniu szczurów,dlatego Rambo jest jaki jest i człowieka atakuje.Ma tłuste futerko w dotyku,hormony buzują i jemu samemu utrudniają życie - idealny kandydat do straty jajek ;)
Dziś dał się miziać na kocyku na słoneczku,zgrzytał ząbkami i pulsował oczkami,jakby zaszokowany ciut tym,że sprawia mu to przyjemność... http://www.youtube.com/watch?v=QLpuvP-_ ... e=youtu.be

Chłopaki będą super kandydatami do adopcji.Młodzi,zdrowi,dobrze odkarmieni,Rambo na bank będzie po kastracji,inaczej go nie oddam,nie wyobrażam sobie kolejnych palców takich,jak mój ;)
Obym tylko się zbyt mocno nie przywiązała ;)
Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek

Miałam dziś dużo napisać o swoich rezydentach.Ech,co ja będę pisać,może po prostu pokażę swoje ukojenie w złych chwilach,gdy wszystko się wali,gdy zierzaki chorują,gdy jest mi źle,obowiązki przytłaczają,palec dziurawy,zimno za oknem,a w portfelu pusto...
TO moje ukojenie ;)

Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek-Obrazek
Jakby pusto było,gdyby nie te wszystkie istnienia.
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”