Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
valhalla

Re: Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Post autor: valhalla »

Arau pisze:Trzpiotek... Trzpiot! Kawał Trzpiota ^^ Jesteś pewna, że kanalarza w stadzie nie masz :p?
Chyba nie, chociaż nie wiadomo, z kim mamuśka chłopaków poszła w tango ;) Kanalarze jednak mają czarne uszka, ogonki i łapki - a aguty mają normalne :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
valhalla

IHime pisze:O jaaaa, macie wielkoszczura! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/42c ... 48ec3.html ;)
Nawet dwa ;) Wszak Człapek ma te same rozmiary.
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
valhalla

Obcinaliśmy dziś w czasie wybiegu pazurki chłopakom. Jakieś 20 minut później przyszłam po chłopaków zabrać ich do klatki. Ku mojemu przerażeniu NIE BYŁO SZKODNIKA. Ja wiem, że to normalne dla większości osób, ale ja mam szczury kanapowe. Takie, co to po wybiegu siedzą wszystkie na kanapie i proszą o zabranie ich do domu... a tu Szkodnik zniknął. Zaglądam pod kanapę - no nie ma.

Chwila grozy, ja już mam serce w przełyku, myślę sobie - jak tak nieśmiały i spokojny szczur, zwykle trzymający się swego brata, może się zdematerializować?! Znalazł go mąż - był pod regałem z książkami. Na jedzenie nie chciał się dać zwabić, musieliśmy go delikatnie wygonić.

No i Szkodnik pozbawił nas chwilowo telefonu stacjonarnego, bo w przerwie od rozmyślań nad egzystencją chrupał sobie kabel ;D
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Jak u mnie Alukard. Normalnie przychodzi grzecznie, bez awantur, na rączki... Ma swoje miejsce na parapecie. Bardzo go za to kocham - Alek zniknął? Nie reaguje? Jest na parapecie, zwisa mordką w dół, robi duuuże oczy i kontempluje nad istotą swojego istnienia. I łatwo go wziąć na rączki i zanieść do klatki. Gorzej, jak Alek znajdzie MIEJSCE. Ostatnio była to wygryziona norka w moim materacu, ale odkąd wypchałam ją foliówkami i zakryłam deską, zrezygnował ze swojego sacrum. Ale może zakopać się pod kanapą. I spróbuj go wyciągnąć. Spróbujesz - PISK! Awantura! Mordują, uśmiercają, krzywdę robią! Wszystkie łapy na wsteczny. Trzeba usiąść, poczekać, zacmokać. Sam wyjdzie górą. Wejdzie na ręce i pozwoli się przeteleportować do klatki. Nic siłą :P Swój świat i swoje zabawki.
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
valhalla

To masz szczęście, Szkodnik na żadne cmokanie nie reagował. Bo po co - smaczny kabel, ciche, spokojne miejsce, czemu miałby wychodzić :P

Na szczęście to był kabel od zasilania telefonu z bezprzewodową słuchawką. Podłączyliśmy stary telefon, który nie wymaga dodatkowego zasilania i działa, tylko słuchawka na przewodzie...

Mlekołak ma strupki po lewej stronie, za główką. Wyglądają na typowe strupki od drapania albo mało delikatnego iskania. Wczoraj jak mu tego dotknęłam to pisk i próba ucieczki... potem już spokojnie. Strupki suche, nic się nie paprze. Człapkowi minęło po obcięciu pazurków, więc wczoraj całe stado miało manicure robiony i mam nadzieję, że jemu też przejdzie :) Dziwię się, że Ryjek, który zawsze hoduje najdłuższe szpony, nie ma nic takiego. Za to kochani Czmyś i Trzpiotek obgryzają sobie pazurki sami :)

Pytanie za 100 punktów - kto iskał Mlekołaka? Od dawna nie widziałam, żeby go ktoś iskał. Zwykle to Mlekołak iska. I nie tak od czasu do czasu, od niechcenia - Mlekołak to Szczur z Misją. On rusza codziennie na spacer po klatce. Od szczura do szczura. Iska dokładnie każdego. A te pulpety, większe dużo od niego, dają sobie robić wszystko. Turla nimi jak chce :D
ol.

Post autor: ol. »

Imię zobowiązuje, Szkodnik stanął na wysokości zadania :D

a sobie strzelę - Czmyś ?
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Widzę że Mlekołak ja Bukolska "liczy swoje szczyry". Znam doskonale te rundy iskające, po kolei - nikt się nie uchroni !
A że nie nie ma odważnego żeby poiskać tego co iska, cóż.. widocznie ilość iskania jest objęta jakąś normą ;D
Szkodnik ..szkodnikiem. Szkodnikiem rozkosznikiem jest !
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
valhalla

Wspólna drzemka fajna jest :)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Jak słodko! Patrząc na to zdjęcie można faktycznie zgadywać, czy nie Czmyś? :)
No, ale kto w końcu jest iskaczem Mlekołaczka? :D
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
valhalla

Otóż nie Czmyś - Czmyś z reguły iska Trzpiota ;) Na Mlekołaka znalazł się tylko jeden odważny iskacz - Człapek. Jedynie alfa jest w stanie odważyć się wyiskać iskacza ;)

A Człap niestety jest szczurem dość bezceremonialnym. Nie powiem że brutalnym, bo on nie chce nikomu krzywdy zrobić. Po prostu uprze się, że akurat teraz musi kogoś iskać i przewraca, nie zważając na skutki. Iska i ma gdzieś, czy jest pisk, czy nie. Ze stoickim spokojem patrzy wtedy na mnie, jakby mówił "wykonuję tylko swój obowiązek".

Ale Mlekołak od zawsze ma na to swój sposób - zwiewa ;) On się nie wdaje w kłótnie. Ktoś ma do niego jakieś ale? Mlekołak teleportuje się do sputnika lub innego miejsca, gdzie żaden tęgoszczur prędko nie wejdzie.
Niby 9 miesięcy już ma, a ciągle taki dzieciak :D

A za tydzień z kawałkiem obchodzimy 2 urodziny Czmysia :D
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Jak ten czas leci... ::) :) Czmyś pewnie już planuje imprezę z muzyką i tańcami :D ;)
Co do obcesowego iskania, to u nas tak robił niebieściaczek; kogo Martini dopadła swoimi paluszkami, nie było mowy o litości, zawsze słyszeliśmy, jak iskała koleżankę (słyszeliśmy tę koleżankę ;D )
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
valhalla

Dzisiaj Straż Miejska przywiozła nam nieoczekiwanego gościa - malucha płci męskiej, ślicznego agutkowego kapturka :)
Gość jest płochliwy i przestraszony, ale też ciekawski. Na rękach siedzi niechętnie, wędrowniczek mały ;) Nie byliśmy pewni płci, bo siusiaka ma, ale jajek brak. Wet stwierdził, że to chłopak, tylko jajka mu jeszcze nie zeszły. Skóra czysta, w płucach nic nie słychać, nie kicha - wygląda na zdrowego. Tylko dość chudziutki.
ol.

Post autor: ol. »

valhalla pisze:A Człap niestety jest szczurem dość bezceremonialnym. Nie powiem że brutalnym, bo on nie chce nikomu krzywdy zrobić. Po prostu uprze się, że akurat teraz musi kogoś iskać i przewraca, nie zważając na skutki. Iska i ma gdzieś, czy jest pisk, czy nie. Ze stoickim spokojem patrzy wtedy na mnie, jakby mówił "wykonuję tylko swój obowiązek".
:D

u nas Herman miał atakie napady misji: "wyiskać cię ? - nie ! - no to cię wyiskam !" :D

a gdzie straż takiego malucha złapała ? dobrze że wiedzieli do kogo przynieść, bo jeśli straż to domyślam się maluch był w opresji :-\
valhalla

Maluch został znaleziony na klatce schodowej, straż ma kontakt z SPSem.
Tylko że ja nie wiem już, jakiej płci to-to jest... ten brak jajek mnie dziwi i niepokoi. Nigdy nie widziałam tych części ciała na żywo u samiczki... a zdjęcia to mi wyszły słabe, bo strasznie się maleństwo wierci.
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”