Zabrzmiało jakby szczur "osrał" Cię z pełną premedytacją, celowo. Zwierzęta nie wykazują złośliwości wobec ludzi, weź pod uwagę, że ten maluch opuścił jedynie sobie znany dotychczas dom i swoje siostrzyczki. Zwierzęta jak to ujęłaś "srają" ze strachu. Daj maluchowi trochę czasu.dorloc pisze:No, oprócz tego, że namiętnie nas osrywa, to jeszcze zostałam osikana, jak leżała słodko na moich kolanach. O !
Łódź - 7 szczurków husky szuka domów!
Moderator: Junior Moderator
Re: Łódź - 7 szczurków husky szuka domów!
Oj, źle mnie zrozumiałaś. Wcale nie miałam na myśli premedytacji. Po prostu opisuję, co mi tu wyrabia.
A właśnie jej podałam troszkę węgla, bo widać bardzo się stresuje, bo zaczęła walić bardziej luźno i cały koc u małego na łóżku właśnie czeka, aż się pranie skończy...
A właśnie jej podałam troszkę węgla, bo widać bardzo się stresuje, bo zaczęła walić bardziej luźno i cały koc u małego na łóżku właśnie czeka, aż się pranie skończy...

Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]

Saszenka, spokojnie, nie wyciągam jej na siłę, otwieram drzwiczki i ona sama wyłazi. W sumie nie chciałam dzisiaj jeszcze jej wyciągać, chciałam dać jej czas, ale ona, jak tylko przechodzę, to zaraz wisi z nosem w kratkach i się na mnie patrzy tymi oczami. To co ja mam biedna zrobić
I gadać, też do niej gadam. Ale, teraz jej trochę przecierałam półeczki, żeby miała czysto, to zaraz przy mojej ręce była. Sama przybiega. Musiałam ją z powrotem wziąć i położyć na łóżko, bo nie mogłam nic zrobić...
A co do wieku, to też mi się wydawało, że ma tak 1,5 m-ca, bo te moje maludy przy niej, to wyglądają na niemowlaki
Ale nie wiecie, kiedy się dokładnie rodziły ?

A co do wieku, to też mi się wydawało, że ma tak 1,5 m-ca, bo te moje maludy przy niej, to wyglądają na niemowlaki

Ale nie wiecie, kiedy się dokładnie rodziły ?

Nie wiemy, kiedy się urodziła, opieramy się na zeznaniach poprzedniej właścicielki i weta. Jak do mnie trafiły były mniejsze, troszkę je odkarmiłam
Ale tak czy inaczej to jest dziecko i krzywdy nikomu jeszcze nie zrobi!
Jak najczęściej utrzymuj z nią kontakt! Właśnie przez grzebanie jej w klatce (a to poprawienie miseczki, włożenie polarka, podanie czegoś do jedzenia, czy po prostu pogłaskanie szczurka), mizianie, itp. To naprawdę przesympatyczny miot, ale wiadomo, że w stresujących sytuacjach każdy reaguje inaczej, więc nie zrażaj się od razu. Z każdym dniem będzie coraz lepiej

Jak najczęściej utrzymuj z nią kontakt! Właśnie przez grzebanie jej w klatce (a to poprawienie miseczki, włożenie polarka, podanie czegoś do jedzenia, czy po prostu pogłaskanie szczurka), mizianie, itp. To naprawdę przesympatyczny miot, ale wiadomo, że w stresujących sytuacjach każdy reaguje inaczej, więc nie zrażaj się od razu. Z każdym dniem będzie coraz lepiej

saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
Przecież się nie zrażam
Ciągle do niej podchodzę. Dzisiaj jest już trochę lepsza. Nie ugryzła mnie. Leżała sobie grzecznie na kolanach, a ja ją głaskałam. Dałam jej teraz meliski do picia, to może jej trochę pomoże na stres, chociaż na mnie akurat nie działa...
Też myślę, że będzie kochaną kluseczką i chyba będzie bardziej miziasta, niż moje szkraby, bo te to tylko latają, jak dzikie. No, ale one są ze dwa tygodnie młodsze od niej, więc może też się uspokoją
Wczoraj cały wieczór latały jeden za drugim, stawały na tylnych łapkach i boksowały się, jak kangury. Non stop. Miałam z nich polewkę.

To super, z każdym dniem powinno być coraz lepiej. Trzymam kciuki i czekam na dalsze wieści
Masz już swój wątek?

saszenka
Wymiziałamsaszenka pisze:Superbardzo się cieszę
no nie do końca udał się spokojny szczurek, ale uwierz mi - wszystkie maluchy są takie
wymiziaj dziewczyny

Wiem, że młode zawsze są bardziej energiczne od starszych, energia po prostu je rozpiera, dopiero z wiekiem poważnieją

A oto zdjęcie moich szczurkóww klatce.

Moje szczurki: Myszka i Łatka
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38017
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38017
No i dziewczyny są bardziej ruchliwe od chłopaków, więc przygotuj się na nowe doznania 
Śliczne pyszczki
ja bym tam jeszcze poupychała różnych gratów w klatce 

Śliczne pyszczki

saszenka
Słuchajcie, nie wiecie, czy zamiast gałęzi z drzew owocowych, mogę dać gałęzie z olchy ? Bo ze względu na to, że łączona klatka jest raczej kiepska do czyszczenia w wannie, kupiłam im nową i czeka teraz na połączenie stada - będzie zupełnie czysty i dziewiczy teren. A tamte dwie będę miała, jako klatki podróżno-weeknendowe - będą większe od tej ptasiej, w której były teraz. Jedną będę miała w domu, drugą u teściów, bo tam często jesteśmy i nie będzie trzeba przewozić za każdym razem. Tylko właśnie skończyły mi się gałęzie dzikiej wiśni i została mi tylko olcha, a z tamtych ze względu na wzgląd, nie chcę ich wyjmować. Nie wiem, czy im nie zaszkodzi...

Tutaj masz spis drzew szkodliwych i nie http://szczury.org/viewtopic.php?f=18&t ... 30#p334558
Olcha jest dobra.
Olcha jest dobra.
saszenka
Super, dzięki 

O matko !! To wiśnia jest szkodliwa !! A ja byłam święcie przekonana, że to owocowe i będzie dobre...
W takim razie i w tamtych klatkach muszę na dniach wymienić... Mam nadzieję, że nic im nie będzie
W takim razie i w tamtych klatkach muszę na dniach wymienić... Mam nadzieję, że nic im nie będzie

Nie to że coś, ale warto czytać forum 

saszenka
Oto Neska, która w oczekiwaniu na podróż do Białegostoku, zwiedza ulubioną kryjówkę szczurów:

"kto? jaaaa?"

"kto? jaaaa?"

saszenka
- handzia600
- Numer GG: 12805114
Ciekawska ogoniasta ^^ Swoją drogą to już nie mogę się doczekać , a Ty mi jeszcze tu ze zdjęciami