Przygarnę koleżankę dla szczurki:)

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Anex

Przygarnę koleżankę dla szczurki:)

Post autor: Anex »

Stało się! Kupiłam wczoraj nową klatkę, może nie jest mega duża ( w przyszłości zamierzam zmienić ją na większą ), ale wg kalkulatora 2 szczurki mogą tam mieszkać:) Młoda ma ok 4-5 tygodni i czuje się strasznie samotna:( Chciałabym, żeby koleżanka była w podobnym wieku.

1. Czy masz już szczury? - tak, mam 5 tygodniową samiczkę.
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary. - tak, posiadam (60x50x40)
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić? - "cztery łapy", Łódź, Ciołkowskiego. Wszystkie moje zwierzaki tam chodzą.
4. Czym zamierzasz karmić szczurki? - suchą mieszanką, owocami i warzywami (świeże i suszone), kolbami, gerber/bobovita itp.
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury? - nie.
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków? - tak.
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście. - Posiadam głównie zwierzęta mieszkające w zamkniętych pomieszczeniach. Mam również psa, ale jest bardzo posłuszny i nieszkodliwy. Nie ma problemu z siedzeniem w innym pokoju na czas szczurzego wybiegu.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów? - moi rodzice nie wyjeżdżają praktycznie w ogóle, tak czy siak zawsze jest ktoś w domu, ewentualnie mogę poprosić brata o zajęcie się zwierzaczkami przez jakiś czas.
9. Jak będą wyglądały wybiegi? - wybiegi na razie będą organizowane w przedpokoju, jako, że nie ma tam żadnych kabli i skrytek. Zamierzam w najbliższym czasie zabezpieczyć swój pokój, aby szczurki nie zrobiły sobie krzywdy przegryzając np. kabel.
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną? -jeśli będzie taka konieczność to tak:)
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? - tak

Uczciwie byłoby wspomnieć, że mam w domu kilka węży. Jednak tę kwestię opisywałam już w swoim pierwszym wątku http://szczury.org/viewtopic.php?f=16&t ... 88#p903962
Mam nadzieję, że ktoś mi zaufa;)

Dodam jeszcze, że pierwszy raz w życiu mam szczura, dlatego prosiłabym o wybór łagodnej samiczki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Anex

Re: Przygarnę koleżankę dla szczurki:)

http://pokazywarka.pl/mfc6bk/ to jest nasza klatka:)

P.S. - jak wstawić miniaturki na forum?
Obrazek
Awatar użytkownika
Anex

Zależy mi na czasie, więc jeśli tu na forum nie uda mi się adopcja, to po prostu będę musiała kupić nową szczurkę (młoda wybitnie tęskni za towarzystwem)...
Obrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

nie kupuj wyterz troche sie jak chcesz to ci pomoge znajdz na forum, tyle klusków szuka domu !!
naprawde jak potrzebujesz pomycy w transporcie ja pomogę zaadoptuj
skąd jesteś !
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
Anex

Jestem z Łodzi, więc chyba sporo maluchów potrzebuje tutaj domku. A zależy mi na czasie, bo nie chcę, żeby dziewczyna była sama, no i pomyślałam sobie, że jak jest taka malutka to szybciej się przyzwyczai do koleżanki.
Obrazek
Awatar użytkownika
margot1408

Post autor: margot1408 »

Tutaj http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=37609&start=30 2 dziewczynki z Łodzi szukają domu.
[/color]
[*] Sonia, Maksiu, Frideluch, Lotka, 3N: Nessie-Serdelek, Maleństwo, TurboNorka - mój prosiaczek i dwie szare śliczności: Uszatka i Puchatka, Rudasek, Myszorek[/b]
Awatar użytkownika
Anex

margot1408 pisze:Tutaj http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=37609&start=30 2 dziewczynki z Łodzi szukają domu.

Ale ja szukam malucha w wieku mojej, a one mają już 3,5 miesiąca.
Obrazek
Awatar użytkownika
margot1408

Post autor: margot1408 »

A tak, doczytałam w pierwszym poście :)
3,5 miesiąca to nadal są młode szczurki, powinny bez problemu dogadać się z Twoją. Z tego, co się orientuję, to obecnie na forum nie ma innych dziewczynek z Łodzi...

Ja adoptuje 3 dziewczynki z wątku http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=37783, w wieku zbliżonym do Twojego ogonka. Transportem Łódź-Katowice-Łódź (lub odwrotnie) jest też zainteresowana zuzka-buzka i może madziastan, więc jakbyś była zainteresowana, to można wykombinować coś razem ;)
[/color]
[*] Sonia, Maksiu, Frideluch, Lotka, 3N: Nessie-Serdelek, Maleństwo, TurboNorka - mój prosiaczek i dwie szare śliczności: Uszatka i Puchatka, Rudasek, Myszorek[/b]
Awatar użytkownika
Anex

Poszlo PM:)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”