Przygarnę szczurzyczkę Wawa!!!
Moderator: Junior Moderator
Re: Przygarnę szczurzyczkę Wawa!!!
Ma domek drewniany a o plastikowym nie ma mowy by wlazła. Muszę uszyć hamaczek ale i większa klatka potrzebna. Już tu upatrzyłam ze śląska i nadal aktualne widziałaś ja?

śląsk [chorzów i okolice] - sprzedam klatke na 2 szczurki to ten ątek

- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Tak jak handzia napisala 
Wszystkie drewniane elementy nie są polecane bo drewno wchłania siki... No tak samo jak materiał ale można wyprać
Półeczki do chodzenia mogą być z plastiku.

Wszystkie drewniane elementy nie są polecane bo drewno wchłania siki... No tak samo jak materiał ale można wyprać

Półeczki do chodzenia mogą być z plastiku.
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z414016445 Tu ktoś chce oddać,nie wiem czy aktualne? Może ktoś chętny?

Ja radzę wyjąć
Jeśli o domki chodzi, najlepiej popatrz sobie na zdjęcia klatek w odpowiednim wątku, tam masz masę inspiracji 
Oprócz polarowych mebelków - domków, hamaków, norek; jako domek nadają się na przykład dwa koszyczki złączone ze sobą jeden na drugim z wyciętym wejściem
albo duże plastikowe pudełko - ja mam na przykład po 2litrowych lodach z biedronki ;P - również z wyciętym wejściem, albo wcześniej wspomniany durszlak
Ale moje ogony i tak najbardziej uwielbiają polarowe domki 

Oprócz polarowych mebelków - domków, hamaków, norek; jako domek nadają się na przykład dwa koszyczki złączone ze sobą jeden na drugim z wyciętym wejściem

Tak naprawdę to nie wiem co jej jest? kicha pomimo antybiotyków? To na pewno nie myco? tylko co? Może te siki w tym domku? ją drażnią?Wyjme dziś i sprawdzę.

http://tablica.pl/oferta/oddam-szczurki ... 11ab8;r:;s: Chciała bym syjama ale nie wiem czy uda mi się załatwić transport??????????

- handzia600
- Numer GG: 12805114
Widziałam tą klatkę co chcesz kupić ale moim zdaniem lepsza jest standardowych wymiarów tj. np. ta : http://allegro.pl/klatka-mega-70cm-szyn ... 13789.html
wiele jest klatek do sprzedaży nowych gdzie za 150-160zł z wysyłką możesz już mieć dużą ładną klatkę , ale również polecam popatrzeć w używanych klatkach na allegro , gumtree , tablica.pl osobiście kupiłam za 150zł na prawdę dobrą i dużą klatkę używaną więc powiem że da się. Warto zainwestowac raz a porządnie w domek dla małych
A co do kichania to może być uczulona na coś jest wiele możliwości np. takich jak ostry płyn do płukania (jak ją bierzesz na ręce) który ma ostrą , nasyconą woń
wiele jest klatek do sprzedaży nowych gdzie za 150-160zł z wysyłką możesz już mieć dużą ładną klatkę , ale również polecam popatrzeć w używanych klatkach na allegro , gumtree , tablica.pl osobiście kupiłam za 150zł na prawdę dobrą i dużą klatkę używaną więc powiem że da się. Warto zainwestowac raz a porządnie w domek dla małych

A co do kichania to może być uczulona na coś jest wiele możliwości np. takich jak ostry płyn do płukania (jak ją bierzesz na ręce) który ma ostrą , nasyconą woń
- handzia600
Napisz w wątku tu na forum ( chyba jest taki o transportach ) czy znajdzie się taka osoba która będzie jechać tą trasa i przewiezie małą
zawsze można zrobić z przesiadką i ugadac się z kimś żeby przetrzymał , taki DT

narazie napisałam do właścicielki tylko to są chyba dorosłe szczury? żadnych zdjęć. Zobaczymy co odpisze?

Ja mam tą klatkę którą wkleiła Handzia, kupiłam tu na forum używaną za 100 zł, jest rewelacyjna i naprawdę sporo w niej miejsca. Myślę, że warto zainwestować w większą klatkę niż znów kupować coś co będzie EWENTUALNIE na styk. pamiętaj, że żaden wymiar klatki nie powinien być mniejszy niż 40 cm. A dla młodych szczurków klatka powinna być wyższa o lubią się wspinać.
Co do kichania, jeśli weterynarz widział i pomimo leków nie ma poprawy to warto faktycznie poszukać co może uczulać. Siano? trociny?
Co do kichania, jeśli weterynarz widział i pomimo leków nie ma poprawy to warto faktycznie poszukać co może uczulać. Siano? trociny?
- handzia600
Napisz do niej w jakim wieku są szczurki i wypytaj o ogólne info :>
O widzisz mówiłam że da się kupić okazjonalnie klatkę a warto inwestować
Jeżeli używasz trocin to najprawdopodobniej od nich ( strasznie pylą )
O widzisz mówiłam że da się kupić okazjonalnie klatkę a warto inwestować

Kupiłam trociny nie prasowane i nie pylące takie specjalne i nic to nie alergia!!!

- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Moje kichają jak kurz wejdzie im do noska, albo lekki przeciąg.
Ja żadnych trocin nie używam, w kuwetkach trzymam ligninę.
Ja żadnych trocin nie używam, w kuwetkach trzymam ligninę.
Może kiedyś...
- handzia600
Ło pierwszy raz słyszę o ligninie jako ściółce , jak się to sprawdza u Ciebie?