Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na podobny problem do mojego
We wszystkich przypadkach szczurki gryzły, bo się bały. Mój gryzie, bo myśli że do jedzenia jestem :?
A skąd wiesz, że gryzie Ciebie właśnie dlatego, że się boi...może poprostu Tobie nie ufać. Szczurek jest u Ciebie dopiero kilka dni, więc na bank się boi. A to, że dawałeś jedzonko z łapki, to już tylko kolejny powód, że właśnie tak się zachowuje.
A jakiej płci jest szczuras?
Jakiej jest wielkości, w cm? To pozwoli na głębszą analizę jego zachowania, jeśli będziemy wiedzieć mniej więcej ile ma tygodni.
potrzeba pracy, to musi przejsc jak sie bedziesz trzymal z rękami daleko od jedzenia, nie karm go tak wiecej, a sposob jest taki, myj rece po jedzeniu, karmieniu, wypierz rękawiczke w mydle takim nie perfumowanym, a potem nos ja w kieszeni caly dzien, reke w rekawiczce wkladaj do kltki na 5, 10, 15 min tak raz dwa dziennie i coraz dluzej, rekawiczka po to zeby ugryzienia nie byly tak bolesne, potem z niej zrezygnuj, to kwestja 3, 4 dni dla szczura ktory nie byl zaniedbywany zeby sie przyzwyczail i przestal gryzc, a lekkie podgryzanie jak zostaanie to bez starch to sposób an okazanie sympatji