Co się z nim dzieje ? :C

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

ganjaa
Numer GG: 13463181

Co się z nim dzieje ? :C

Post autor: ganjaa »

Mam małego szczurka , Ganje . Jest u mnie czwarty dzień , ogólnie daje się brać na ręce chodzi mi po ramieniu i nawet nie boi się usnąć na rękach :D Ale dzis jak wzięłam ją na ręce to gryzła mnie w palce , oczywiście lekko bo jest jeszcze mała ale chciałabym wiedzieć dlaczego tak robi . NIe lubi mnie , boi się ? Czy po prostu chce się bawić ?.. boję się że jak teraz tak robi to gdy podrośnie będzie gryzła mocniej :-[
Awatar użytkownika
akzi

Re: Co się z nim dzieje ? :C

Post autor: akzi »

skubie cie pewnie okazuje sympatię.
a szczurek ma towarzysza ?
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
ganjaa

Własnie nie , staram sie bawić z nią jak najwięcej żeby nie brakowało jej towarzystwa ale wiem ze jej nie zastąpie drugiego szczurka :-\ Moja koleżanka ma szczurka tej samej płci , i zastanawiałam się czy mogą się spotykać czy nie będzie z tym problemu że mogą się gryźć i walczyć ze sobą
Awatar użytkownika
akzi

bedą się gryźć i walczyc nie proponuje wiecej stresu niż szczęścia.
jak bys miała drugiego ogonka to on by wiedział o co chodzi jak mała poszczypuje, więc może zastanów się nad adopcją.
nie zastapisz jej kolezanki, naprawde choćbys się z nią bawiła codziennie, spać w hamaku z nią nie bedziesz, nie bedziesz się z nią bawić bo czasem cie nie ma, a mała potrzebuje zabawy często bo jest młodziudka.
jak jej bedzie zimno w nocy to co przytulisz ją ? bedziesz wiedziała kiedy ? a druga szczurka bedzie wiedzieć.zastanów się nad tym poważnie !
Obrazek

ganjaa

tyko kurcze , nie wiem czy nie za mało miejsca będzie dla drugiego szczurka ponieważ nie mam klatki tylko terrarium . Ale dzięki , pomyśle nad drugim ogonkiem ;)
Awatar użytkownika
akzi

?terrarium
to nie dobrze, kup klatkę , szczury lubią się wspinac po pretach na samą górę , pozatym w terarium nie ma żadnej cyrkulacji powietrza, mała predzej czy później może złapać problemy z oddychaniem , chyba że sprzatac jej bedziesz CODZIENNIE , w klatce jest przepływ tlenu świrzego powietrza, akwaria teraria sa na gady i rybki dla szczura są klatki.
koniecznie kup klatkę tiu na forum mozesz znaleźć fajne oferty np
http://szczury.org/viewforum.php?f=147
http://szczury.org/viewforum.php?f=5
i pozniej zajrzyj tu :)
http://szczury.org/viewforum.php?f=163
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”