Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Nie trzeba, a można, jeśli komuś to wybitnie przeszkadza.
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Mój szczur panicznie boi się wody, kompiele które są konieczne gdyż często brzydko pachnie są okropne,moje ręce są całe podrapane i spuchnięte czy da się coś zrobić żeby Filip przestał się bać wody?
Jeśli to dla niego taki stres .. nie kąp go. Częściej sprzątaj klatkę .. nawet codziennie jak trzeba... żeby nie spał w siuśkach... i nie będzie tak pachniał.
Ewentualnie możesz przemywać go mokrym wacikiem. Generalnie szczury boją się wody i kąpiele to dla nich ostateczność. Jeśli naprawdę tak mocno śmierdzi, to może spróbuj zmienić ściółkę (wyrzucić sianko i trociny, jeśli używasz, dać żwirek). No i tak jak pisze noovaa, trzeba często sprzątać
Myslę, że nie ma takiej potrzeby żeby myć szczurcię. Sprawdź czy nie ma pasożytów i obserwuj czy jest zdrowa. No i szczurki są silnie stadne, zaadoptuj jej koleżankę tu na forum.
Bezszczurowo- Werter w nowym domku W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Golas jest super. Żeby wszystkie szczurasy tak lubiły kąpiele.
Dla mnie nawet samczy łupież to nie argument do kąpieli (nie nazwałabym tego chorobą skóry) - czesałam swoich chłopaków gęstym grzebykiem, ewentualnie przetarłam wilgotnym wacikiem po, jak mieli takie problemy. A myję chłopca, który ma niedowłady, robi pod siebie i nie ma siły sam się umyć... staram się to robić jak najszybciej (przeważnie trwa to ok. 1 minuty), bezpośrednio pod kranem i myję tylko to, co trzeba - czyli pupala i brzuszek.
Po prostu nie mam serca, jak widzę to przerażenie i desperackie próby ucieczki z wanny :/