Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
no właśnie... wiesz sama ta nowa klatka jest wg kalkulatora na 7 ogonów... ja mam 4... jak dołożę jeszcze na górę tą moją klatkę to na 4 na mur beton nie poprzestanę
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko wątek bazarek
za TM: Sammy[*]
ehh żeby to była tylko kwestia klatki i zapewnienia miłości miziania i wybiegów to luz. Ale trzeba mieć na uwadze jeszcze różne choroby a na weta przy stadzie 10 ogonów na przykład to bym nie zarobiła...
No, chwilę mnie nie było na forum i już tyle się wydarzyło...
Wiewi, gratuluję maluchów. Widzę, że wzięłaś "serducho" - jest super. Od razu mi się ta jego plama spodobała. No i gratuluje błyskawicznego łączenia i że tak to spokojnie przebiegło... Fajnie
A gdybyście, dziewczyny, któraś kupowała nową klatkę i za jakiś czas chciała się pozbyć starej, ale na 4 ogony, w jakiejś promocyjnej cenie, to dajcie cynk. Może bym była zainteresowana... Ale to za parę miesięcy, bo mnie małż chyba za uszy powiesi, jak usłyszy, że znowu klatkę kupuję... Ale to, gdybyście czasem chciały się pozbyć klatki. Bo nowe tej wielkości jednak są dla mnie trochę za drogie...
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Wiewi, a tak w ogóle to ile te Twoje nowe maluchy siedziały w osobnej klatce? Dokładnie wymyłaś tę dużą (od Mańka i Edka) i poprałaś wszystko, tak jak nakazuje "instrukcja łączenia"? Czy może z czegoś zrezygnowałaś? Robię rozeznanie
Super, że przygarnęłaś tych nowych chłopaczków Też bym tak zrobiła
Też miałam tę klatkę 100x54x100 zanim kupiłam swojego Royala, fajnie się sprawdzała, no i jest bardzo tania w stosunku do wymiarów. Te klatki są trochę "luźne" w mocowaniach, trzeba dogiąć niektóre elementy kombinerkami, co usztywnia konstrukcję, ale utrudnia szybkie rozkładanie. Na 4 ogonki nawet 80x48x80 byłaby bardzo duża
Uważajcie dziewczyny z tym masowym doszczurzaniem, bo póki ogonki są małe, wszystko się wydaje proste i tanie, ale za 1,5 roku już tak nie będzie. Najlepiej poczekać trochę i przygarnąć jakieś maluchy za pół roku lub później, żeby nie były wszystkie w tym samym wieku - wtedy jest mniejsza szansa, że na starość wszystkie na raz się "posypią", a wy polegniecie finansowo i psychicznie. Leczenie tylko jednego z moich szczurów (guz przysadki) pochłania aktualnie ok. 300 zł miesięcznie i będzie tak już do końca jej życia, w najgorszym miesiącu było jakieś 700 zł.
Dorloc ja się jeszcze zastanawiam czy zostawić czy sprzedać zależy jak będę z kasą stała
Camellia jeśli o łączenie chodzi to zastosowałam się do większości Maluchy w klatce tymczasowej były jakieś 4-5 godzin.Do klatki Edka i Mańka wrzuciliśmy szmatki które maluchy miały w transporterku a maluchom do klatki tymczasowej wrzuciliśmy pieluchę tetrową którą starszaki mieli w klatce. Maluchy w niej biegały, spały, zakopywały się, więc pewnie przesiąkły trochę "właściwym" zapachem Wieczorem wyjęliśmy starszaki na wybieg i w tym czasie wyszorowaliśmy klatkę, powiesiliśmy świeżo wyprane hamaczki.
Łączyć próbowaliśmy w wannie, ale Edek i Maniek zajmowali się głównie wyskakiwaniem z wanny Maluchy po nich biegały a oni mieli je w nosie. Więc wzięliśmy czwórkę na wybieg, tam maluchy już miały okazję poiskać starszaki ale oni i tak mieli je w nosie.
Więc w końcu zamknęliśmy całe towarzystwo w małej klatce tej tymczasowej z tetrową pieluchą. Tam sobie biegali, razem pojedli a potem poszli spać. Maluchy razem, Edek osobno i Maniek osobno. A potem starsi się przebudzili i zaczęli hmm wić gniazdo, pozanosili na i do maluchów szmatki i ręczniki papierowe i położyli się obok nich :)A Edziu zasypiając pulsował oczkami
Potem przenieśliśmy ich do dużej klatki, tam się poganiali, pobawili pojedli i w końcu zasnęli. Rano wszystkie razem spały w kieszonce w hamaku