Śpiochy i żarłoki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Śpiochy i żarłoki
Wróciłam. Na wyjeździe Hertz zaczął kichać ropą, zaczęliśmy antybiotykoterapię, we środę wrócił z moimi rodzicami do domu i był u weta. Miał dostawać leki, ważył już tylko 390g. Zasnął dzisiaj w nocy, zanim zdążyłam wrócić. Prawdopodobnie miał guza mózgu, a nie wylew, jak początkowo zakładaliśmy. Mieszkał u mnie tylko cztery miesiące, do końca nie dał się połączyć z dziewczynami, okazał się być samotnikiem i niepoprawnym miziakiem.
Pusto mi...
Pusto mi...
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 4846_n.jpg
Jeszcze parę dni temu...
Jeszcze parę dni temu...
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
Przykro mi bardzo
Trzymaj się ciepło...

Cynamon Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Temat zakopany zaraz koło mojego... trzeba odkopać, co tam u towarzystwa? Przenosisz się do Wrocka w końcu? 

Wyszukiwarka nie gryzie
A, no tak, zakopany i zapomniany...
Nie, do Wrocławia się nie przenoszę, koniec końców dostałam się do szkoły charakteryzacji przy TVP, zaczynamy w poniedziałek. Przymierzałam się do tej szkoły od dwóch lat i wreszcie się zdecydowałam i postawiłam na swoim
Co do ogoniastych... warszawski Kajman zrobił akcję USG gryzoni za 5zł/szt więc spakowałam stado i pojechałyśmy. Za siedem sztuk (bo Guarany nie dałoby się inaczej, niż na wziewce
) zapłaciłam 35zł, za bilety w dwie strony 60zł, w Krakowie USG jednej sztuki to 100zł... także jesteśmy 605zł do przodu
USG miało być profilaktyczne, bo niby laski czują się ok, ale nigdy nic nie wiadomo... no i dobrze się stało.
Wczoraj cięliśmy Tineczkę, bo na USG wyszły początki ropomacicza. Jutro tniemy Kokosa, bo ma nieregularną masę między lewą nerką i śledzioną, do tego nerki są powiększone i mają złogi (w czerwcu Kokos miała krwiomocz, ale badanie moczu nie wykazało żadnych osadów, które wskazywałyby na nerki. Po antybiotyku przeszło, więc zrzuciliśmy winę na infekcję), śledziona też jest powiększona.
W międzyczasie cięliśmy Pchłę, bo przy rujach wariowała i zaczęła gryźć.. cała historia ma swój temat, bo nie byłam pewna sterylki.. http://szczury.org/viewtopic.php?f=169&t=37441
Także nie jest dobrze, ale za to laski miały sesję zdjęciową
Kokos aka Potfór

Pchła

Resa

Tina, jeszcze przed zabiegiem

Rina

Merrill aka Kłapouch

Wydra aka Głodomór

Nie jestem w stanie wrzucić miniaturek, ale nie chcę linków... zresztą tu admini i tak nie zaglądają, to jest opuszczony temat
Nie, do Wrocławia się nie przenoszę, koniec końców dostałam się do szkoły charakteryzacji przy TVP, zaczynamy w poniedziałek. Przymierzałam się do tej szkoły od dwóch lat i wreszcie się zdecydowałam i postawiłam na swoim

Co do ogoniastych... warszawski Kajman zrobił akcję USG gryzoni za 5zł/szt więc spakowałam stado i pojechałyśmy. Za siedem sztuk (bo Guarany nie dałoby się inaczej, niż na wziewce

USG miało być profilaktyczne, bo niby laski czują się ok, ale nigdy nic nie wiadomo... no i dobrze się stało.
Wczoraj cięliśmy Tineczkę, bo na USG wyszły początki ropomacicza. Jutro tniemy Kokosa, bo ma nieregularną masę między lewą nerką i śledzioną, do tego nerki są powiększone i mają złogi (w czerwcu Kokos miała krwiomocz, ale badanie moczu nie wykazało żadnych osadów, które wskazywałyby na nerki. Po antybiotyku przeszło, więc zrzuciliśmy winę na infekcję), śledziona też jest powiększona.
W międzyczasie cięliśmy Pchłę, bo przy rujach wariowała i zaczęła gryźć.. cała historia ma swój temat, bo nie byłam pewna sterylki.. http://szczury.org/viewtopic.php?f=169&t=37441
Także nie jest dobrze, ale za to laski miały sesję zdjęciową

Kokos aka Potfór

Pchła

Resa

Tina, jeszcze przed zabiegiem

Rina

Merrill aka Kłapouch

Wydra aka Głodomór

Nie jestem w stanie wrzucić miniaturek, ale nie chcę linków... zresztą tu admini i tak nie zaglądają, to jest opuszczony temat

Wydra! Wyderkaaaa! Cudna
... zresztą wszystkie cudne (Kokos-
)
Szkoda, że nie wiedziałam o tej promocji w Kajmanie, próbowałabym się wybrać z moimi kłapouchami...
.......................
wyboru szkoły gratuluję, zwłaszcza że dzięki temu jak rozumiem nie opuścisz Grodu Kraka; a miniatury to betka: przed „jpg” trzeba wpisać „th.”

Szkoda, że nie wiedziałam o tej promocji w Kajmanie, próbowałabym się wybrać z moimi kłapouchami...
.......................
wyboru szkoły gratuluję, zwłaszcza że dzięki temu jak rozumiem nie opuścisz Grodu Kraka; a miniatury to betka: przed „jpg” trzeba wpisać „th.”
Odmienna, jak masz jeszcze czas, to się umawiaj, do końca września jest możliwość jechać
A poza tym jakbyś chciała poznać te piękności, to może jakieś kolejne spotkanie, co? 

A już myślałam, że będzie kolejna z Wrocka
ale fajnie, że się dostałaś do charakteryzacji.
Szkoda, że mi do Wawy kompletnie za daleko, a u nas takich promocji coś nie chcą robić. Ale widzisz, nie ma tego złego, że zrobiłaś to USG bo przynajmniej szybko się okazało i szybko mogłaś zareagować.
A Kokos z tymi okruszkami na wibrysach wygląda naprawdę jak w wiórkach kokosowych

Szkoda, że mi do Wawy kompletnie za daleko, a u nas takich promocji coś nie chcą robić. Ale widzisz, nie ma tego złego, że zrobiłaś to USG bo przynajmniej szybko się okazało i szybko mogłaś zareagować.
A Kokos z tymi okruszkami na wibrysach wygląda naprawdę jak w wiórkach kokosowych

Wyszukiwarka nie gryzie
Malachit - taki własnie był mój cel
Zobaczyć co w trawie piszczy zanim wylezie i mi użre szczura 
A wczoraj zastałam taki widok w klatce:
.th.jpg nie działa, bo to linki z fejsa, nie z imageshacka :<

A wczoraj zastałam taki widok w klatce:

.th.jpg nie działa, bo to linki z fejsa, nie z imageshacka :<
Kokos i Tina już zagojone, młoda na kontroli ma ładny brzuszek, więc jeszcze parę dni jedziemy z antybiotykiem, a potem kontrola koło 17.10.. Poza tym stado mi szaleje na wybiegach, a niedługo się doszczurzamy (chociaż miałam nic nowego nie brać, nic... )
Doszłam do wniosku, że po roku "wolontariatu" na rzecz szczurów (około 40 na DT, 70 przetransportowanych - muszę kiedyś policzyć, bo mam wszystko pozapisywane
wydaje mi się, że było więcej, dlatego zaniżam ilość, żeby mnie wyobraźnia nie poniosła
) i stadzie składającym się z samych adopciaków, mogę sobie pozwolić na małe świętowanie... kolejnymi szczurami
ale tym razem w bardziej rozchwytywanych kolorach, żeby stado ożywić - w końcu jest czarno-białe 
Z tego powodu dołączą do nas dwie kobitki z karmówki ogrodu zoologicznego
Te rude <3

Dziewczyny razem z czwórką sióstr przyjeżdżają w piątek, ale naszą znajomość zaczniemy od odwszawiania towarzystwa
No i będziemy szukać im imion (jeśli chodzi o propozycje - wolę rzeczowniki niż nazwy własne, co widać po moim stadzie: Kokos, Wydra, Guarana, Pchła..
)

Doszłam do wniosku, że po roku "wolontariatu" na rzecz szczurów (około 40 na DT, 70 przetransportowanych - muszę kiedyś policzyć, bo mam wszystko pozapisywane

Z tego powodu dołączą do nas dwie kobitki z karmówki ogrodu zoologicznego

Dziewczyny razem z czwórką sióstr przyjeżdżają w piątek, ale naszą znajomość zaczniemy od odwszawiania towarzystwa

No i będziemy szukać im imion (jeśli chodzi o propozycje - wolę rzeczowniki niż nazwy własne, co widać po moim stadzie: Kokos, Wydra, Guarana, Pchła..

Zerkałam w tamten wątek, i faktycznie capnęłaś dwie najśliczniejsze mordki
Są śliczne, gratuluję 

Cynamon Imbir Karmel Wanilia
Och, cudeńka!
Musimy się na jakieś spotkanko znów umówić, chętnie bym znów wymiziała Wyderkę (albo inną kluchę
). 

Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Entreen - rok czekałam, to mam
kiedyś się zastanawiałam nad jakimś rasowym, ale wolę wziąć jakąś bidę...
W ogóle pisała do mnie dzisiaj koleżanka z Chrzanowa:
Swoją drogą zastanawiam się czy BEW czy wyjaśniały husky...

W ogóle pisała do mnie dzisiaj koleżanka z Chrzanowa:
Także za chwilę będę mieć kolejnego zwierza do leczenia i szukania domu.. razem z tymi z Vivy - osiem nowych szczurów w tydzień...hej.
mam takie pytanie,ponieważ dzisiaj na spacerze moje psy wywęszyły w krzakach białego, małego, kichającego szczurka z czarnymi jak perełki, oczkami- nie chciałabyś może? trochę wątpię by ktoś go szukał..
a jeśli nie to może nie znasz kogoś, kto szukał ostatnio do domu albo z dobrego serca by zabrał? ^^;

Swoją drogą zastanawiam się czy BEW czy wyjaśniały husky...
Dzwoniłam - samiczka, w rui, z masą kleszczy, kichająca i wychudzona... cholera wie jak długo była na zewnątrz w taką pogodę :/ I czy nie zjadła jakiejś trutki... 
Mam ją odebrać we czwartek, była już u weta, jest pod dobrą opieką, ale tymczasową...

Mam ją odebrać we czwartek, była już u weta, jest pod dobrą opieką, ale tymczasową...
No i głupia baba zamiast iść spać, siedzi na forum... i od tego siedzenia wpadła mi do głowy myśl, że te dwa rudzięta nazwę Rudzik i Sówka... nie wiem czemu, zobaczymy czy to w ogóle będzie do nich pasować