Spinkowe ogonki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Spinkowe ogonki
spinka a może ona u ciebie go złapała, bo w sumie po dawce biomectinu jak leczyłaś na wszoły to swierzba byc nie powinno.

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ...

-
- Numer GG: 10899066
Handzia bardzo się cieszę że u Ciebie jest wszystko ok i że Neura nie ma tego paskudztwa
Szlak mnie trafia że maluch musi tyle cierpieć a do tego jest zmuszona być sama
ona potrzebuje bliskości drugiego szczurka 

Pokaż może zdjęcia tego uszka... ?

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
pisałam z Lustrzasią własnie ona ma 3 ogony od cheruby i nie ma świerzba , pokazywała mi zdjęcia. walczy z wszołami ale świerzba nie ma

Mała Mi uciekła ...

-
Akzi ale powiedz od czego mogła go złapać skoro cały czas jest w klatce wszystko wyprane czyste, to i by moje dziewczyny tez złapały.
nie mam sianka ani trocin tylko żwirek drewniany tak jak i moje dziewczyny, nic z zewnątrz nie przynosiłam, gałązek mała też nie ma i dopiero od paru dni jest w klatce bo tak to była cały czas w kontenerku bo tam jej cieplej było.

spinka czasem można go złapac z niczego, nie wiem , w sumie nigdy nie wiadomo skąd on się bierze, mozna wykluczac nowe zarcie nowy zwirek, z powietrza z ubrania.

Mała Mi uciekła ...

-
Nie mam teraz jak bo jestem w pracy
a to może nie jest świerzb?? może to wszoły tak jej obsiadły uszka?? bo tylko na końcówkach ma bordowe placki, ale to nie są bąble

Spinka, a weź Ty wacik i jej te uszy przemyj, co? Może to nie świerzb, a porfiryna (jak sie szczur myje, to sobie na uszach po zewnętrznej zostawia, moja Kokos zawsze ma takie i wystarczy umyć)?
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
- handzia600
- Numer GG: 12805114
to może być równie dobrze od pogryzień , od drapania ale na odległość nie da się tego ocenić niestety.
zobacz tak wyglądał 2 lub 3 dzień u moich ogonów jak miały świerzba

później bąble przemieniły się w strupy

później bąble przemieniły się w strupy

Mała Mi uciekła ...

-
No dlatego poleciałam od razu do weta i ona stwierdziła że może to być świerzb
ok zaraz powiem córce by jej przemyła te uszka i zobaczymy bo może faktycznie to nie świerzb, bo wiem że skórę powinna mieć też zmienioną a jest wszystko ok

spinka widzisz świerzb na moich zdjęciach ?
na uszach on tak wygląda czy u ciebie tak samo ? dodam że zadne plamy tego nie poprzedzały
na uszach on tak wygląda czy u ciebie tak samo ? dodam że zadne plamy tego nie poprzedzały

Mała Mi uciekła ...

-
spinka, przy takim maluszki leczenie "może być" jest niepoważne
.
Osobiście nie wydaje mi się żeby przy podawaniu ivermektyny mógł rozwijać się jej świerzb. Jeśli to czerwone, również pomyślałam o porfirynce i zwykłym zabrudzeniu.

Osobiście nie wydaje mi się żeby przy podawaniu ivermektyny mógł rozwijać się jej świerzb. Jeśli to czerwone, również pomyślałam o porfirynce i zwykłym zabrudzeniu.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
-
na pewno tak jej uszka nie wyglądają ona nie ma bąbelków tylko płaskie plamki na końcówkach koloru bordowo-czerwonego