Jaki odstęp między prętami wlaściwy?
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Jaki odstęp między prętami wlaściwy?
witajcie, mam furet tower ale mój znajomy jest na przygarnięciu   ogonków i szukam dla niego klatki, i widzę w dziale z głoszeniemi że dużo  osób ma takie  z szerszą przerwą między prętami tzn 2mm. powiedzcie mi jak to jest bo moje dziewczyny jak mają  więcej niż 1,8 to wyłażą , to znaczy chuda się przeciska a gruba utyka w połowie. jak to robicie właściciele klatek  typu ferplast że wam zwierzaki nie zwiewają?

Re: Jaki odstęp między prętami wlaściwy?
W zależności od wielkości zwierzat i poszczególnych ogonow  niektórzy jak sa za duzo pręty osiatkowuja ja po prostu
 niektórzy jak sa za duzo pręty osiatkowuja ja po prostu

niektórzy jak sa za duzo pręty osiatkowuja ja po prostu
 niektórzy jak sa za duzo pręty osiatkowuja ja po prostuRe: Jaki odstęp między prętami wlaściwy?
U mnie żaden dorosły zwierzak nie wychodził przez 1,5 czy 1,6cm. 1,8 już niestety tak - ale tylko karłowate, 200g samiczki wyciągały głowy. 
Obecnie mam 2cm i dorosła samica normalnej budowy nie wyjdzie.
Jednak polecam szukać czegoś z mniejszym rozstawem, bo przy klatce z dużym rozstawem nie wchodzi w gre adopcja maluszków, bo zwieją - trzeba albo siatkować, albo mieć klatke tymczasową. Lepiej od razu kupić coś odpowiedniego dla młodych i dorosłych.

Obecnie mam 2cm i dorosła samica normalnej budowy nie wyjdzie.
Jednak polecam szukać czegoś z mniejszym rozstawem, bo przy klatce z dużym rozstawem nie wchodzi w gre adopcja maluszków, bo zwieją - trzeba albo siatkować, albo mieć klatke tymczasową. Lepiej od razu kupić coś odpowiedniego dla młodych i dorosłych.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp

W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp