Samce

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Pauliika.

Samce

Post autor: Pauliika. »

Witajcie! Wiem, szczury to zwierzęta stadne, i powinny być przynajmniej 2 osobniki tej samej płci ale, ktoś mi powiedział że samce lepiej znoszą samotność... Nie wiem, czy to prawda? I wgl jakbym nie miała 2 szczura, bo np mama się nie zgadza to mógłby się ' bawić ' z chomikiem dżungarskim?
Awatar użytkownika
wiewi

Re: Samce

Post autor: wiewi »

Dwaj panowie mogą spokojnie być razem :) Ja mam stado trzech chłopców :)
Tylko trzeba je łączyć według zasad wypisanych w dziale o łączeniu.
Z chomikiem szczur się nie pobawi, za to może to się skończyć tragicznie dla chomika niestety.
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
Awatar użytkownika
Iguta87

Post autor: Iguta87 »

Wszystkie szczury to zwierzęta stadne, niezależnie od tego jakiej są płci. Wszystkie znoszą samotność tak samo: źle, niektóre nawet tragicznie.
Tylko ktoś kto nigdy nie miał kilku szczurów na raz może głosić teorie że jeden szczur może być szczęśliwy. Dopiero jak zobaczysz na własne oczy jak zachowują się szczury w stadzie będziesz wiedzieć że tylko w stadzie są szczęśliwe.

Spróbuj przekonać mamę, wielu użytkownikom się udało, pomoże Ci w tym dział "uszczurawianie";) Jednak jeśli się nie uda zostań przy chomiku, bo brać sobie zwierzątko tylko po to by męczyło się w samotności- to nie jest w porządku wobec niego.

I nie poleca się "poznawania" szczurów z innymi gatunkami gryzoni, czy to chomik, czy mysz, koszatniczka czy nawet królik- dla każdego z tych zwierząt szczur stanowi potencjalne zagrożenie, przyjaźni z tego nie będzie a może być coś gorszego.
Dziewczyny:
Chłopaki:

Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
"Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears in Heaven”
Pauliika.

Post autor: Pauliika. »

Moja mama raczej jest przeciwna szczurom - gdy tylko jej te słodkości pokazuje ona od razu ' blee rzygać mi się chce ' a ja tylko paczam jakie to słodkie i dodatkowo się napalam, czy to prawda że reagują na imię i wykonują sztuczki? to takie słodkie... już sobie ubzdurałam że będę mieć beżowego dumbo - Ferdynanda i szarego dumbo - Voldemorta... i tylko błagam i słyszę w odpowiedzi ' jak chcesz szczura usuń chomiki ' Dla mnie to jest potworne ponieważ z moimi 3 chomikami przeżyłam szalony rok, bo tu ucieczki a tu choroby. Albo po prostu słyszę ' poczekaj jak umrą wtedy se kupisz szczura ' nienawidzę jej za to...
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Szczur, to duża odpowiedzialność ... jak każde żywe zwierze, wymaga ogromnej ilości cierpliwości od opiekuna. Musisz być cierpliwa ... jeśli mama się nie zgadza, to musisz poczekać aż będziesz miała zgodę i warunki na szczury.

Szczury są bardzo chorowite, a leczenie bywa bardzo drogie, dlatego zgoda rodzica i jego wsparcie jest niezbędne.

Szczury nie robią sztuczek i nie reagują na imię ;) ... chyba że je tego nauczysz, ale na to potrzeba bardzo dużo czasu i pracy, a i to nie każdy będzie na tyle pojętny że wszystko załapie.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Szczury jak najbardziej reagują na imię, dużo zależy od czasu i oswojenia szczurka, nie od jego pojętności. Wszystkie moje szczury reagowały i reagują na imię, nawet Szymek, który gryzł i był agresorem :) Więc jest nadzieja ;)
Ale masz rację, że znajdą się i takie, które nie będą reagowały - to jak z gryzieniem przez pręty, jedni twierdzą, że większość gryzie, drudzy, że nie.
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

*wiec prawda leży pośrodku i każdy ma rację
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”