Spinkowe ogonki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
gosja1

Re: Spinkowe ogonki

Post autor: gosja1 »

Moi też na początku to jeszcze poleżeli i chcieli się trochę poprzytulać, a teraz w ogóle nie ma mowy, aby któryś na rękach dał się utrzymać. A odkąd jeszcze znaleźli sobie swoje kryjówki i zrobili się bardziej pewni siebie, to w ogóle nie mogę nad nimi zapanować. :P Moja mama jednak wyprorokowała, że będą to duzi panowie szczurowie, ponieważ są bardzo podłuuuużni ;D chyba powinnam się cieszyć, że tyle biegają - nie będzie nadwagi :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
spinka2430
Numer GG: 10899066

Post autor: spinka2430 »

U mnie jak dziewczyny są na wybiegu to jednak przybiegają i siedzą zawsze na mnie :) pózniej biegają po pokoju ale co chwila do mnie podbiegają by się trochę pomiziač i pobawić w szczypanie i ganianie ręki ;) dobrze że choć reagują na wołanie ;) ale Szyszkę to czasem godzinę tanim po pokoju.
To dobrze że Twoi chłopcy choč o kondycję i dobry wygląd dbają ;D wydaje mi się Gosia że jak chłopaki podrosną to się z nich większe miziaki zrobią :)
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Pewnie tak ;) Na razie jeszcze mają tyle do odkrycia!
Przyznam też, że np. jak siedzę na fotelu, to zawsze przylatują z takim głupkowatym wyrazem twarzy "cioo robisz???" :P Biegają wtedy po mnie, zaglądają do uszu, skaczą po głowie, bawią się moimi kolczykami. Ale nie lubią, jak się ich złapie na ręce i trzyma. Można ich zaczepiać, ale trzymanie w rękach odpada. W ogóle jakiekolwiek ograniczenie ruchu odpada :P
Awatar użytkownika
gosja1

Wyrazem mordki właściwie ;)
dorloc

Post autor: dorloc »

Biegają wtedy po mnie, zaglądają do uszu, skaczą po głowie, bawią się moimi kolczykami. Ale nie lubią, jak się ich złapie na ręce i trzyma. Można ich zaczepiać, ale trzymanie w rękach odpada. W ogóle jakiekolwiek ograniczenie ruchu odpada
No ja mam to samo. Jak biegają po wybiegu, czyli po łóżku, to wystarczy, że idę koło łóżka, to latają za mną, jak pieski za suczką. Jak usiądę, to też skaczą po mnie, iskają mi włosy, wsadzają nosy do ucha i tym podobne harce, ale na rękach usiedzieć, pogłaskać, o, co to, to nie. Jedynie Trish czasem się da chwileczkę pogłaskać, ale to pewnie z racji jej wrodzonego lenistwa...
A co do Trish, wydaje mi się, że trochę schudła (ciut więcej zaczęła się ruszać na wybiegach) i teraz chyba Tośka jest od niej większa. No i Tocha odzyskała dominację. Przewraca Trish na plery i, jak przełazi przez nią, to zostawia jej na futrze swoje znaczniki... Co za paskudny zwyczaj...
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
Awatar użytkownika
wiewi

Post autor: wiewi »

O moje chłopaki dokładnie to samo, wymiziać się w locie, pobiegać po mnie, wbiec na kolana, przycupnąć na dwa głaski - bardzo chętnie, ale potem lecą dalej. Trzymanie dłużej w ręku odpada ;)
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
spinka2430

Heheh no to wszystko jasne, istny charakterek po mamusi ;D
Szajba to jeszcze jak się ją za długo trzyma a to trwa chwilkę zaczyna przeraźliwie piszczeć jak by ją obdzierali ze skóry :D drze się w niebogłosy.
Ale zauważyłam pewną zależność : jak trzymam Dakotę na rękach to dziewczyny od razu przybiegają jak małevszczeniaczki i się łaszą i domagają pieszczot ;D komiczne to wygląda jak biegną wszystkie na raz i skaczą mi na kolana ;) ubaw po pachy bo czasem robię tak parę razy i one za każdym razm jak tylko widzą małą u mnie na rękach biegną do mnie z kazdego miejsca ;) zazdrośnice totalne :)
Obrazek
dorloc

No, faktycznie chyba zazdrosne... Może też powinnam sobie sprawić taką Dakotę ??? Może stałyby się bardziej miziaste ? Hmm
No ale nie mam klatki na cztery, to d..a. Buu
Chociaż wczoraj na wybiegu stała się rzecz niesłychana. Otóż, jak zwykle zresztą, baby, zamiast biegać, poszły spać. Tocha jeszcze tam sobie brykała, ale Trish i Tasza zadekowały się w pudełku i do spania (ale jeszcze nie spały). No to zaczęłam delikatnie głaskać Trish (bo ona najczęściej się daje), a ona nic, leży sobie dalej. Po chwili zaczęłam też i Taszkę głaskać i na początku trochę tam się wyginała, ale potem wtuliła się w Trish i tak sobie je głaskałam razem, a one sobie leżały :o Pierwszy raz tak się dały głaskać, zwłaszcza Tasza. Tocha oczywiście miała gdzieś moje pieszczoty i chociaż też położyła się koło nich, to jednak od ręki się trochę odsuwała. No ale może z tej mąki będzie chleb ??
Obrazek
Awatar użytkownika
wiewi

hahah one wszystkie są chyba takie mieszne, moi też są zazdrośnicy, jak tylko jeden przybiegnie do mnie to biegnie i reszta ;)
Dorloc, a klatkę będziesz przecież miała dużą :) nawet większą niż na 4 :P :D
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
dorloc

Dorloc, a klatkę będziesz przecież miała dużą nawet większą niż na 4
Właśnie nie wiedziałam, czy ze względu na wzgląd będziesz kupować większą, a nie chciałam Cię denerwować pytaniami w ciężkich chwilach... :) Dwa, że jeszcze nie wiem, jak to będzie z tymi finansami u mnie, a też nie wiem, czy brać kolejnego szczura, bo w razie W znowu może być kiepsko z kasą i nie wiem, czy dałabym radę zaopiekować się czterema...
Ale klatka i tak by się większa przydała. Zawsze dla nich lepiej :)
Obrazek
spinka2430

Porobiłam dziewczynom kilka zdjęć niestety na wybiegu nie dało rady, aparat zepsuty a telefonem uchwycić dziewczyny graniczy z cudem, wszystko rozmazane :-\ ehhh a na nowy nie mam teraz kasy. Ale parę fotek wyszło ale w klatcełatwiej zdjęcie zrobić no i też parę fotek Dakoty by się pochwalić jak urosła i jak świetnie integruje się z pozostałą trójką :)

modelka Dakota ;D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a tu Dakota ze swoją kudłatą koleżanką Salsą ;) uwielbia chować się jej pod uszy ;D
Obrazek

a kuku :D
Obrazek

Szajbucha najsłodsza szczurka na świecie :)
Obrazek
Obrazek

Szajba z Dakotą :)
Obrazek

Szajba z siostrą Bezuchą
Obrazek

a tu dołączyła Szyszka ;)
Obrazek

a na dokładkę Dakota ;D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Post autor: Camellia »

Ależ ona urosła! Takie maleństwo z niej było... w ogóle niepodobna do siebie ;D Śliczna jest! No i dobrze trafiła ;) Huszczanki oczywiście też mega słodziutkie :-* Heh że te Twoje psiaki nic im nie robią... U mnie piesiu chciałby się bawić, ale wiadomo, psy bawią się tak, że mogłyby przypadkiem uszkodzić szczurka ::) Zahaczy zębem i wystarczy... Lesio (pies) sam podchodzi czasami wąchać szczurasy przez klatkę, poza nią też jest zaciekawiony ale zaraz ucieka do swojej dziurki za łóżkiem :P Ale z niego to właśnie taka boidupka jest :D Miziaki dla Was od nas i chłopaczkowego stadka! :) :-*

Galeria moich chłopaczków Obrazek
Obrazek

Oraz ich wątek: klik!
spinka2430

Dziękujemy Camellia :)
Salsa jest bardzooo ale to bardzooo łągodnym piecholem taki totalny kanapowiec można z nią wszystko robić a ona się tylko poddaje kładąc się od razu na plecki ;D wszystkie moje dziewczyny uwielbiają po niej skakać i podgryzać ;) chyba wyczaiły że mogą sobie pozwolić bez żadnych konsekwencji, ostatnio nawet Salsa myła Szajbie ogonek ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
handzia600
Numer GG: 12805114

Post autor: handzia600 »

jakie sliczne <3
A Dakota przypomina mi moją Nadię jak ją dostałam ^^
Awatar użytkownika
wiewi